Sovelluskehittäjän mielikuva: AppStore idearikkaalle “kultakaivos”

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

ReittiGPS oli ensimmäinen ostamani maksullinen iPhone-sovellus. Viime viikolla sain sitä käyttäessä aikaan virhetilanteen ja tulin lähettäneeksi sovelluksen kehittäjälle virheraportin. Virhetilanne johtui siitä, etten löytänyt keinoa pakottaa sovellusta lukemaan edellisestä käyttökerrasta vaihtunutta sijaintiani. Miellyttävä yllätys oli, että siihen tuli kohtelias vastaus tunneisssa. Samalla tuli tilaisuus udella AppStore-kokemuksia sovelluskehittäjältä.

Utelin Essentia Solutionsin Markus Halttuselta, miksi hän oli toteuttanut Reittioppaaan, paljonko sillä on käyttäjiä ja mitä kokemuksia hänellä on iPhone AppStoresta sovelluskehittäjän näkökulmasta.

– Idea Reittioppaan ja GPS -paikannuksen yhdistämisestä on ollut minulla jo pitkään. iPhone on ensimmäinen puhelimeni, jossa GPS on integroituna ja ajattelin, että ohjelma voisi olla hyvä projekti tutustua iPhone-ohjelmointiin. Ajatuksena oli siis tehdä jotain sellaista mistä tiesin olevan iloa itselleni, ja siten toivottavasti myös muille.

Halttunen asennoitui jo valmiiksi siihen, ettei tuotteella rikastumaan pääse.

– Kun potentiaalinen asiakaskunta ei ole miljoonissa vaan rajoittunut käytännössä iPhonen omistaviin pääkaupunkiseutulaisiin, myyntiluvut eivät ole kovin suuria. Asiakkaiden määrä lasketaan sadoissa eli en ainakaan vielä ole päässyt käytännössä edes järkeville tuntipalkoille, hän virnistää Vierityspalkin sähköpostihaastattelussa.

– Toteutin muutama kuukausi sitten ohjelman, jolle olisi varmasti ollut käyttöä, mutta se perustui erään amerikkalaisen yrityksen palveluun enkä saanut heiltä lupaa datansa käyttöön, joten en pistänyt ohjelmaa myyntiin, hän kertoo. Hyville ideoille hän uskoo silti menestystä.

– Tietyllä tapaa AppStore tuntuu yhä eräänlaiselta kultakaivokselta – jos keksii hyvän idean ja toteuttaa sen laadukkaasti, työstään voi saada todella hyvän korvauksen.

Halttunen ei usko toiste toteuttavansa pelkästään Suomen markkinoille suunnattua ohjelmaa.

 • Syyskuussa 2008 julkaistu ReittiGPS AppStoressa 3,99€*. ReittiGPS Lite* on ilmainen.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

 

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

1 kommentti “Sovelluskehittäjän mielikuva: AppStore idearikkaalle “kultakaivos”

 1. Eikö symbianille voisi saada tätä softaa? Markkinat ovat suuremmat kuin iPhonella ja itse maksaisin 5-10e toimivasta ohjelmasta. Tiedän, ettei tällöinkään markkinat liikkuisi miljoonissa, mutta jokunen nokian omistava varmasti ostaisi ohjelman.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun