Mediatalot kosiskelevat mobiilireporttereita

Tuija Aalto

Helsingin Sanomat, MTV3 ja YLE havittelevat älypuhelimilla varustettuja kansalaisreporttereita videokirjeenvaihtajikseen. Mediatalot ovat mukana Nokian multimediatietokoneille kehitetyn Reportteri – sovelluksen julkaisijoina, joille sovelluksen puhelimeensa ladannut kansalainen voi operaattorinsa datasiirtomaksun hinnalla lähettää hyvälaatuista kuva- ja videosisältöä. Sovelluksen on kehittänyt Fromdistance OÜ.

Käyttäjien luomat sisällöt ovat pääosasssa useissa uusissa verkkokonsepteissa: esimerkiksi Euroviisuhenkisiä kuvia ja videoita pyytävät niin YLE Extran Euroviisujen Takapuoli – ohjelman “Terveisiä Suomesta” – kampanja kuin Helsingin Sanomien “Suomemme maa” lukijavideokisa. Ensimmäisiä käyttäjäkommentteja on julkaistu allekirjoittaneen blogissa: Älä vain kerro, näytä!

(Kirjoittaja on YLEn yhteyshenkilö palvelun pilotissa)

Aiheet: mobiilipalvelut, Nokia

Tagit: , , ,

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa