Mediatalot kosiskelevat mobiilireporttereita

Tuija Aalto

Helsingin Sanomat, MTV3 ja YLE havittelevat älypuhelimilla varustettuja kansalaisreporttereita videokirjeenvaihtajikseen. Mediatalot ovat mukana Nokian multimediatietokoneille kehitetyn Reportteri – sovelluksen* julkaisijoina, joille sovelluksen puhelimeensa ladannut kansalainen voi operaattorinsa datasiirtomaksun hinnalla lähettää hyvälaatuista kuva- ja videosisältöä. Sovelluksen on kehittänyt Fromdistance OÜ*.

Käyttäjien luomat sisällöt ovat pääosasssa useissa uusissa verkkokonsepteissa: esimerkiksi Euroviisuhenkisiä kuvia ja videoita pyytävät niin YLE Extran Euroviisujen Takapuoli – ohjelman “Terveisiä Suomesta”* – kampanja kuin Helsingin Sanomien “Suomemme maa”* lukijavideokisa. Ensimmäisiä käyttäjäkommentteja on julkaistu allekirjoittaneen blogissa: Älä vain kerro, näytä!*

  • Julkaisuun.fi*

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

(Kirjoittaja on YLEn yhteyshenkilö palvelun pilotissa)