Facebook ajaa mobiilikäyttöä eteenpäin Suomessa

Perttu Tolvanen

Tietokone-lehti uutisoi Facebookin mobiilikäytön kasvusta*. Maailmanlaajuisesti mobiilikäyttäjien määrä on noussut vuodessa 20 miljoonasta 65 miljoonaan. Maailmanlaajuisesti tämä tarkoittaa sitä, että yli joka kolmas käyttäjistä kirjautuisi palveluun myös kännykällään.

image

Helsingin Sanomat arvioi hiljattain kuukausiliitteessä Facebook-käyttäjiä Suomessa olevan yli 600 000*. Tosin tästäkin suurempia arvioita on esitetty. Tämän perusteella voisi arvioida suomalaisia Facebookin mobiilikäyttäjiä olevan yli 200 000.

Tämän kasvutrendin on tosin varmasti havainnut jokainen joka liikkuu metrossa, paikallisjunissa tai pitkän matkan junissa. Facebook on tehokasta ajanvietettä liikkeellä ollessa ja käyttäjinä on monenlaisia ikäryhmiä.

Saataisiinko kasvanut mobiilikäyttö leviämään myös muihin palveluihin?

Elokuussa Vierityspalkissa kirjoitettiin mobiilipalveluiden kehityksen haasteista ja todettiin palvelukehityksen mobiilikanavaan olevan jokseenkin pysähdyksissä tällä hetkellä. Haasteita on useita ja todella toimivia esimerkkejä on kovin vähän. Täten hankkeita lienee vaikea perustella.

Ehkä ensi vuoden kehityshankkeisiin kannattaisi sittenkin budjetoida rahaa myös mobiilikehitykselle. Jos Facebookin mobiilikäyttö kasvaa samalla tahdilla myös ensi talven aikana, niin ensi keväänä Suomessa verkkopalveluiden mobiilikäyttö voi näyttää aivan toisenlaisia lukemia kuin tällä hetkellä.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Aiheet: Mobiilipalvelut ja -sovellukset, Trendit, Tutkimukset

Tagit:

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.