Facebook ajaa mobiilikäyttöä eteenpäin Suomessa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Budbee tuo läpinäkyvyyttä verkkokauppojen kotiinkuljetuksiin.

Tietokone-lehti uutisoi Facebookin mobiilikäytön kasvusta*. Maailmanlaajuisesti mobiilikäyttäjien määrä on noussut vuodessa 20 miljoonasta 65 miljoonaan. Maailmanlaajuisesti tämä tarkoittaa sitä, että yli joka kolmas käyttäjistä kirjautuisi palveluun myös kännykällään.

image

Helsingin Sanomat arvioi hiljattain kuukausiliitteessä Facebook-käyttäjiä Suomessa olevan yli 600 000*. Tosin tästäkin suurempia arvioita on esitetty. Tämän perusteella voisi arvioida suomalaisia Facebookin mobiilikäyttäjiä olevan yli 200 000.

Tämän kasvutrendin on tosin varmasti havainnut jokainen joka liikkuu metrossa, paikallisjunissa tai pitkän matkan junissa. Facebook on tehokasta ajanvietettä liikkeellä ollessa ja käyttäjinä on monenlaisia ikäryhmiä.

Saataisiinko kasvanut mobiilikäyttö leviämään myös muihin palveluihin?

Elokuussa Vierityspalkissa kirjoitettiin mobiilipalveluiden kehityksen haasteista ja todettiin palvelukehityksen mobiilikanavaan olevan jokseenkin pysähdyksissä tällä hetkellä. Haasteita on useita ja todella toimivia esimerkkejä on kovin vähän. Täten hankkeita lienee vaikea perustella.

Ehkä ensi vuoden kehityshankkeisiin kannattaisi sittenkin budjetoida rahaa myös mobiilikehitykselle. Jos Facebookin mobiilikäyttö kasvaa samalla tahdilla myös ensi talven aikana, niin ensi keväänä Suomessa verkkopalveluiden mobiilikäyttö voi näyttää aivan toisenlaisia lukemia kuin tällä hetkellä.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1150+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ julkaistua referenssiä Julkaisut-palstalla.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 900+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 30+ kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 900 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun