mZapp! ja Kuvaboxi mobilisoivat yhteisöllisyyttä

Tuija Aalto

Smart Concept Finland* on avannut mZapp!in*, GPRS -pohjaisen multimediaviestintäjärjestelmän, joka tarjoaa käyttäjilleen päätelaitteesta riippumattoman tavan jakaa kuvia ja muita tiedostoja omien ystävien ja erilaisten yhteisöjen kesken ja mainostajalle mahdollisuuden harjoittaa kohdistettua ja kohdistamatonta digitaalista markkinointia. Palvelu perustuu tiedonsiirtoalustaan, joka mahdollistaa mobiiliviestien lähettämisen rekisteröityjen asiakkaiden välillä:

“Asiakkaat voivat lähettää MMS:n kaltaisia viestejä, jotka sisältävät tekstiä, kuvia, videoklippejä ja muita tiedostoja hyödyntämällä aina edullisinta käytössä olevaa tiedonsiirtotapaa.”

Konseptiltaan mZapp muistuttaa hieman vuosi sitten lanseerattua Kuvat kaverille* – palvelua (1.2.2006 alkaen Kuvaboxi*):

“Photos to Friends -system creates an account in Internet for each user, which is secured with username and password. The account contains all photos the user has uploaded to the service from his mobile phone or digital photos uploaded from PC. In addition user sees the photos in the folders his friends have chosen to show to him.

Futublog system creates a public photo blog for each user and enables people to send photos taken with a camera phone with the client-application to their web-based album, where their friends can see them instantly. And not only see, but the photos can be commented as well.”

Molempia on kehitetty Tekesin FENIX -ohjelman yhteisöllisten verkkopalvelujen kehitysprojekteina:

  • Futuricen Mobshare*
  • Smart Concept Finland Ltd:n GPRS -pohjainen mZAPP! -multimediaviestintäjärjestelmä*

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Aiheet: Mobiilipalvelut ja -sovellukset, Uudet julkaisut, Verkkomainonta

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

Comments are closed.