mZapp! ja Kuvaboxi mobilisoivat yhteisöllisyyttä

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 18 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

Smart Concept Finland* on avannut mZapp!in*, GPRS -pohjaisen multimediaviestintäjärjestelmän, joka tarjoaa käyttäjilleen päätelaitteesta riippumattoman tavan jakaa kuvia ja muita tiedostoja omien ystävien ja erilaisten yhteisöjen kesken ja mainostajalle mahdollisuuden harjoittaa kohdistettua ja kohdistamatonta digitaalista markkinointia. Palvelu perustuu tiedonsiirtoalustaan, joka mahdollistaa mobiiliviestien lähettämisen rekisteröityjen asiakkaiden välillä:

“Asiakkaat voivat lähettää MMS:n kaltaisia viestejä, jotka sisältävät tekstiä, kuvia, videoklippejä ja muita tiedostoja hyödyntämällä aina edullisinta käytössä olevaa tiedonsiirtotapaa.”

Konseptiltaan mZapp muistuttaa hieman vuosi sitten lanseerattua Kuvat kaverille* – palvelua (1.2.2006 alkaen Kuvaboxi*):

“Photos to Friends -system creates an account in Internet for each user, which is secured with username and password. The account contains all photos the user has uploaded to the service from his mobile phone or digital photos uploaded from PC. In addition user sees the photos in the folders his friends have chosen to show to him.

Futublog system creates a public photo blog for each user and enables people to send photos taken with a camera phone with the client-application to their web-based album, where their friends can see them instantly. And not only see, but the photos can be commented as well.”

Molempia on kehitetty Tekesin FENIX -ohjelman yhteisöllisten verkkopalvelujen kehitysprojekteina:

 • Futuricen Mobshare*
 • Smart Concept Finland Ltd:n GPRS -pohjainen mZAPP! -multimediaviestintäjärjestelmä*

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun