Scred tähtää velkakirjanpidosta velanmaksun välineeksi

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

Scred* on alun perin Kristoffer Lawsonin kehittämä verkko- ja mobiilisovellus, jonka avulla kaveripiiri pysyy ajan tasalla siitä, kuka on maksanut minkäkin yhteisen menon ja jäänyt velkaa kellekin. Julkiseen käyttöön kaikelle kansalle se lanseerattiin* kuitenkin vasta helmikuussa.

Scred on yksi monista verkossa mutta mobiiliversio* erottaa sen edukseen kilpailijoista. Mobiilisovellus toimii puhelimessa ottamatta hteyttä verkkoon vaikkapa ulkomaanmatkan ajan ja se synkataan vasta kotiverkkoon päästyä. Kristoffer Lawson Scred Oy:stä Fishpoolista* kertoo Vierityspalkille, että näkymissä on tehdä Scredistä myös velan maksamispalvelu. Tulovirta voisi tällöin löytyä prosenttina maksetuista suorituksista.

Käyttäjiä Scredllä on tällä hetkellä vasta 1500.

*upotuslinkki poistettu toimimattomana*

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

11 kommenttia on “Scred tähtää velkakirjanpidosta velanmaksun välineeksi”

  1. Kristoffer Lawson

    Kiitos blogipostauksesta! Pitää vain tarkentaa, että alkuperäinen sisäinen versio vuodelta ’97 on minun kirjoittamani, mutta toki nykyinen on koko Scred-porukan rakentama. En voi valitettavasti ottaa koko krediitti siitä :-)

    Lisäksi Scred on toukokuussa yhtiöitetty Scred Oy:ksi, joten virallisesti olen ihan Scredin palkkalistoilla.

  2. Hei, mielenkiintoinen sovellus…

    Tuolle olisi käyttöä kun kavereiden tai sukulaisten kanssa tulee ostettua kimppaostoksina esim. lahjoja yms…

    Ainoa ongelma on se, että kaikille ei tuo englanti uppoa. Allekirjoittaneelle kyllä, mutta eikö tuo vaadi kuitenkin jokaiselta käyttäjältä jotain aktiivisuutta…

    Eli suomenkieltä kehiin, niin jo tulee heti käyttöön.

  3. Kristoffer, kiitos itsellesi haastattelusta. Korjasin tuon työpaikkamerkinnän ja muutin krediitin sana muotoa “alun perin Kristoffer Lawsonin kehittämä”ksi. Tervetuloa kertomaan Vierityspalkin lukijoille heti tuoreeltaan, kun lisäättee uusia ominaisuuksia

  4. Timo Paloheimo

    Scrediä matkoilla käyttäneenä täytyy sanoa, että kyseessä on harvinaisen hyödyllinen sovellus. Kannattaa kokeilla mikäli on kesällä lähdössä porukalla reissuun.

  5. Marko Pyhäjärvi

    Sanoisin mieluummin että käyttäjiä on JO 1500 koska palvelua ei ole vielä edes lanseerattu :)

    Joka tapauksessa mielenkiintoinen juttu. Kommentoinkin jo Tuijan blogissa että itselleni Scredistä olisi heti hyötyä. Minusta tuo mobiiliversio tekee siitä juuri hyvän koska esim. lounaat täytyisi kirjata heti ylös koska muuten koko juttu unohtuu..

  6. .. ja siitä velkojenperinnän välineeksi? kilpailee helvetin enkelien kanssa..

  7. fjomppa kiinnostava skenaario etenkin mobiilissa paikkatietoon yhdistettynä: Muistutus: Olet Jompalle vitosen velkaa. PS. tiedämme, missä sinä olet.

  8. Tuomas Toivonen

    Valitettavasti – tai ehkä pikemminkin onneksi – alamaailman velanperintäpalvelut eivät ole vielä päivittyneet “web 2.0” -aikaan. Kunhan siihen päästään niin toki “mashup” Scredistä perintään voidaan toteuttaa. Niin – ja kunhan ko. perintepalveluilla on hyvän referral feen sisältävä “associates”-ohjelma. ;-)

  9. Eihän tää ulkomailla tule menestymään. Koko ajatus perustuu perisuomalaisen pihiin ajatukseen siitä, että jokainen perkuleen penni on laskettava, oli kyseessä vitosen tai viiden tonnin vippi.

  10. Kristoffer Lawson

    Meidän pääkilpailijat ovat kaikki jenkkejä, joten kenties muuallakin kaipaillaan tällaista :-)

  11. Scredillä on hyvät mahdollisuudet saada sijoittajilta rahaa.

    Kristoffer Lawson kertoi hetki sitten sähköpostissa Vierityspalkille, että Scred valittiin Seedcampin finalistien joukkoon*.

    “Sinne pääsi 22 yritystä ympäri Eurooppaa ja me lennämme sinne viettämään viikkoa mentoreiden, investoreiden, median ja muiden yritysten kanssa ensi viikolla.”

    Viikon lopussa sitten julkaistaan voittajat, jotka saavat sijoittajarahaa. “Laskemme tätä jo voitoksi, koska kokonaismassasta karsiutui 300-400 yritystä pois, joten jokainen noista 22 yrityksestä edustaa kuumpimpia startuppeja Euroopassa tällä hetkellä”, Lawson iloitsee.

    [*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Kommentointi on suljettu.



Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

  • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

    Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

  • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

    Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

  • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

    Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

  • 29 kokenutta digitoimistoa

    on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun