Scred tähtää velkakirjanpidosta velanmaksun välineeksi

Tuija Aalto

Scred* on alun perin Kristoffer Lawsonin kehittämä verkko- ja mobiilisovellus, jonka avulla kaveripiiri pysyy ajan tasalla siitä, kuka on maksanut minkäkin yhteisen menon ja jäänyt velkaa kellekin. Julkiseen käyttöön kaikelle kansalle se lanseerattiin* kuitenkin vasta helmikuussa.

Scred on yksi monista verkossa mutta mobiiliversio* erottaa sen edukseen kilpailijoista. Mobiilisovellus toimii puhelimessa ottamatta hteyttä verkkoon vaikkapa ulkomaanmatkan ajan ja se synkataan vasta kotiverkkoon päästyä. Kristoffer Lawson Scred Oy:stä Fishpoolista* kertoo Vierityspalkille, että näkymissä on tehdä Scredistä myös velan maksamispalvelu. Tulovirta voisi tällöin löytyä prosenttina maksetuista suorituksista.

Käyttäjiä Scredllä on tällä hetkellä vasta 1500.

*upotuslinkki poistettu toimimattomana*

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

 1. Kristoffer Lawson says:

  Kiitos blogipostauksesta! Pitää vain tarkentaa, että alkuperäinen sisäinen versio vuodelta ’97 on minun kirjoittamani, mutta toki nykyinen on koko Scred-porukan rakentama. En voi valitettavasti ottaa koko krediitti siitä :-)

  Lisäksi Scred on toukokuussa yhtiöitetty Scred Oy:ksi, joten virallisesti olen ihan Scredin palkkalistoilla.

 2. topelius says:

  Hei, mielenkiintoinen sovellus…

  Tuolle olisi käyttöä kun kavereiden tai sukulaisten kanssa tulee ostettua kimppaostoksina esim. lahjoja yms…

  Ainoa ongelma on se, että kaikille ei tuo englanti uppoa. Allekirjoittaneelle kyllä, mutta eikö tuo vaadi kuitenkin jokaiselta käyttäjältä jotain aktiivisuutta…

  Eli suomenkieltä kehiin, niin jo tulee heti käyttöön.

 3. Tuija Aalto says:

  Kristoffer, kiitos itsellesi haastattelusta. Korjasin tuon työpaikkamerkinnän ja muutin krediitin sana muotoa “alun perin Kristoffer Lawsonin kehittämä”ksi. Tervetuloa kertomaan Vierityspalkin lukijoille heti tuoreeltaan, kun lisäättee uusia ominaisuuksia

 4. Timo Paloheimo says:

  Scrediä matkoilla käyttäneenä täytyy sanoa, että kyseessä on harvinaisen hyödyllinen sovellus. Kannattaa kokeilla mikäli on kesällä lähdössä porukalla reissuun.

 5. Marko Pyhäjärvi says:

  Sanoisin mieluummin että käyttäjiä on JO 1500 koska palvelua ei ole vielä edes lanseerattu :)

  Joka tapauksessa mielenkiintoinen juttu. Kommentoinkin jo Tuijan blogissa että itselleni Scredistä olisi heti hyötyä. Minusta tuo mobiiliversio tekee siitä juuri hyvän koska esim. lounaat täytyisi kirjata heti ylös koska muuten koko juttu unohtuu..

 6. fjomppa says:

  .. ja siitä velkojenperinnän välineeksi? kilpailee helvetin enkelien kanssa..

 7. Tuija Aalto says:

  fjomppa kiinnostava skenaario etenkin mobiilissa paikkatietoon yhdistettynä: Muistutus: Olet Jompalle vitosen velkaa. PS. tiedämme, missä sinä olet.

 8. Tuomas Toivonen says:

  Valitettavasti – tai ehkä pikemminkin onneksi – alamaailman velanperintäpalvelut eivät ole vielä päivittyneet “web 2.0” -aikaan. Kunhan siihen päästään niin toki “mashup” Scredistä perintään voidaan toteuttaa. Niin – ja kunhan ko. perintepalveluilla on hyvän referral feen sisältävä “associates”-ohjelma. ;-)

 9. Samuel Hovi says:

  Eihän tää ulkomailla tule menestymään. Koko ajatus perustuu perisuomalaisen pihiin ajatukseen siitä, että jokainen perkuleen penni on laskettava, oli kyseessä vitosen tai viiden tonnin vippi.

 10. Kristoffer Lawson says:

  Meidän pääkilpailijat ovat kaikki jenkkejä, joten kenties muuallakin kaipaillaan tällaista :-)

 11. Tuija Aalto says:

  Scredillä on hyvät mahdollisuudet saada sijoittajilta rahaa.

  Kristoffer Lawson kertoi hetki sitten sähköpostissa Vierityspalkille, että Scred valittiin Seedcampin finalistien joukkoon*.

  “Sinne pääsi 22 yritystä ympäri Eurooppaa ja me lennämme sinne viettämään viikkoa mentoreiden, investoreiden, median ja muiden yritysten kanssa ensi viikolla.”

  Viikon lopussa sitten julkaistaan voittajat, jotka saavat sijoittajarahaa. “Laskemme tätä jo voitoksi, koska kokonaismassasta karsiutui 300-400 yritystä pois, joten jokainen noista 22 yrityksestä edustaa kuumpimpia startuppeja Euroopassa tällä hetkellä”, Lawson iloitsee.

  [*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]