Jaikulle näkyvyyttä kotimaassakin

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

Kännykän tai internetselaimen kautta käytettävä läsnäolo- ja statusraportointipalvelu Jaiku sai Euroviisukanavansa ansiosta julkisuutta kotimaisessakin mediassa (IT-Viikko: Mr. Lordi perkaa Viisuja Jaikussa*.) Jyri Engeström kertoo blogissaan*, kuinka Markku* from Finland ja Lordi* liittyivät Jaikuun hiljattain luodulle Euroviisukanavalle.

Ulkomailla Jaiku jo tunnetaan. Palvelu nousi englanninkielisen blogosfäärin puheenaiheeksi reilu kuukausi sitten, kun This Week In Techin nimekäs veturi Leo Laporte luopui samantapaisen mikrobloggauspalvelun Twitterin käytöstä ja ryhtyi puhumaan Jaikun puolesta. Laporte jututti Jaikun väkeä Net@Nite -podcastin jaksossa #21* viime viikolla.

Jaiku ja Twitter ovat uudenlaisia yhteisöllisiä palveluja, joiden avulla voi vaivatta tiedottaa ystävä- ja tuttavapiirilleen, missä on, mitä tekee, onko tavoitettavissa ja sopiiko soittaa. Kännykkään asennettava ohjelma lukee puhelimen asetuksia ja kännykkäverkon sijaintitietoja ja osaa automaattisesti vaihtaa statusboksiin osan tiedoista.

“Tämän kaltainen hyperkytkeytyneisyys on viiden vuoden kuluttua suorastaan tarpeellista, jotta voi olla olemassa sosiaalisesti”, Engeström arvioi viime viikolla BBC:lle (Hyper-connected generation rises).

[* Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun