Jaikulle näkyvyyttä kotimaassakin

Tuija Aalto

Kännykän tai internetselaimen kautta käytettävä läsnäolo- ja statusraportointipalvelu Jaiku sai Euroviisukanavansa ansiosta julkisuutta kotimaisessakin mediassa (IT-Viikko: Mr. Lordi perkaa Viisuja Jaikussa*.) Jyri Engeström kertoo blogissaan*, kuinka Markku* from Finland ja Lordi* liittyivät Jaikuun hiljattain luodulle Euroviisukanavalle.

Ulkomailla Jaiku jo tunnetaan. Palvelu nousi englanninkielisen blogosfäärin puheenaiheeksi reilu kuukausi sitten, kun This Week In Techin nimekäs veturi Leo Laporte luopui samantapaisen mikrobloggauspalvelun Twitterin käytöstä ja ryhtyi puhumaan Jaikun puolesta. Laporte jututti Jaikun väkeä Net@Nite -podcastin jaksossa #21* viime viikolla.

Jaiku ja Twitter ovat uudenlaisia yhteisöllisiä palveluja, joiden avulla voi vaivatta tiedottaa ystävä- ja tuttavapiirilleen, missä on, mitä tekee, onko tavoitettavissa ja sopiiko soittaa. Kännykkään asennettava ohjelma lukee puhelimen asetuksia ja kännykkäverkon sijaintitietoja ja osaa automaattisesti vaihtaa statusboksiin osan tiedoista.

“Tämän kaltainen hyperkytkeytyneisyys on viiden vuoden kuluttua suorastaan tarpeellista, jotta voi olla olemassa sosiaalisesti”, Engeström arvioi viime viikolla BBC:lle (Hyper-connected generation rises).

[* Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Aiheet: Mobiilipalvelut ja -sovellukset, Sosiaalinen media

Tagit:

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

Comments are closed.