FromSMS on maksuton tekstiviestialusta verkkotoimijoille

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Markkinoinnin automaation järjestelmät Suomessa.

Mobiilipalvelufirma Fromdistance* tarjoaa verkkotoimijoiden käyttöön uutta maksutonta FromSMS*-palvelua. Kuka tahansa voi käyttää FromSMS-palvelua kaksisuuntaisena SMS-rajapintana mille tahansa verkkopalvelulle, kertoo Fromdistance tiedotteessaan (pdf*). FromSMS mahdollistaa webbisovelluksille älypuhelimen käytön SMS-viestien lähetykseen ja vastaanottoon, jolloin roaming-ongelmat voidaan välttää. Viestien lähettäminen FromSMS-palvelun kautta maksaa vain käytetyn operaattorin normaalin tekstiviestin hinnan – Fromdistancen tarjoama lähetysrajapinta on ilmainen.

Mitä siis vaikkapa verkkoputiikin ylläpitäjän tulee tehdä voidakseen käyttää palvelua? Fromdistancen toimitusjohtaja Jouko Vierumäki selvittää:

Käytännössä verkkopalvelun pitäjällä pitää olla S60-puhelin ja siinä haluamansa SIM-kortti. Puhelin voi olla muussakin käytössä tai dedikoitu verkkopalvelun käyttöön. Tässä yhdessä puhelimessa tulee olla FromSMS Client asennettuna. FromSMS Client pitää yhteyttä auki Fromdistancen hostaamaan FromSMS Serveriin GPRS:n tai WLANin yli. Eli, tarjoamme yhdyskäytävän Internetin ja verkkoputiikin hallussa olevan kännykän välille niin, että verkkoputiikin verkkopalvelut voivat lähettää SMS-viestejä yhdellä HTTP-pyynnöllä.

Lisämaksusta, kuukausimaksullisena palveluna Fromdistance tarjoa palvelimen konfigurointia niin, että verkkopalvelun puhelimeen tulevat tekstiviestit (ne, jotka sisältävät FromSMS Clientissa määritellyt avainsanat) välitetään heidän verkkopalvelulleen HTTP-pyyntönä.

Verkkopalvelun loppukäyttäjien ei tarvitse asentaa mitään tai tehdä mitään erikoista. Verkkopalvelu mainostaa heille käyttämäänsä numeroa (toivottavasti helppo), mikäli se haluaa asiakkaaltaan tekstiviestejä. Jos verkkopalvelu taas lähettää viestejä loppukäyttäjille, tulevat ne heille samaisesta numerosta.

Periaatteessa saman toiminnallisuuden saa käyttäessään serveriinsä kaapelilla kytkettyä puhelinta ja sopivaa softaa (kuten NowSMS*). Tämä lähestymistapa on hankala, mikäli verkkopalvelun käyttämä palvelin on hostatussa ympäristössä. Samoin on tilanteita, joissa puhelin olisi hyvä olla tietyssä maassa tai verkossa, mutta verkkopalvelun palvelin toisaalla, Vierumäki selvittää.

Ajatus FromSMS-palveluun syntyi omista tarpeistamme. Meillä on asiakkaita lukuisissa maissa ja loppukäyttäjiä kaikkialla maailmassa. Törmäsimme usein tekstiviestien roaming-ongelmiin, merkistöihin liittyviin haasteisiin sekä ns. lyhytnumeroista johtuviin rajoituksiin. Koska monet webbisovellukset voivat hyötyä tekstiviestirajapinnasta, päätimme antaa FromSMS-palvelun kaikkien käyttöön, sanoo Vierumäki tiedotteessa.

Fromdistance Ltd. on suomalaisomisteinen ja –johtoinen virolainen yritys, joka on erikoistunut yritysten mobiiliratkaisujen toteuttamiseen. Mediatoimijoiden piirissä Fromdistance tunnetaan entuudestaan mobiilivideobloggauspalvelujen* tarjoajana.

*(toim. huom. linkkejä poistettu toimimattomana)

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus LabissaVierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun