FromSMS on maksuton tekstiviestialusta verkkotoimijoille

Tuija Aalto

Mobiilipalvelufirma Fromdistance tarjoaa verkkotoimijoiden käyttöön uutta maksutonta FromSMS-palvelua. Kuka tahansa voi käyttää FromSMS-palvelua kaksisuuntaisena SMS-rajapintana mille tahansa verkkopalvelulle, kertoo Fromdistance tiedotteessaan (pdf). FromSMS mahdollistaa webbisovelluksille älypuhelimen käytön SMS-viestien lähetykseen ja vastaanottoon, jolloin roaming-ongelmat voidaan välttää. Viestien lähettäminen FromSMS-palvelun kautta maksaa vain käytetyn operaattorin normaalin tekstiviestin hinnan – Fromdistancen tarjoama lähetysrajapinta on ilmainen.

Mitä siis vaikkapa verkkoputiikin ylläpitäjän tulee tehdä voidakseen käyttää palvelua? Fromdistancen toimitusjohtaja Jouko Vierumäki selvittää:

Käytännössä verkkopalvelun pitäjällä pitää olla S60-puhelin ja siinä haluamansa SIM-kortti. Puhelin voi olla muussakin käytössä tai dedikoitu verkkopalvelun käyttöön. Tässä yhdessä puhelimessa tulee olla FromSMS Client asennettuna. FromSMS Client pitää yhteyttä auki Fromdistancen hostaamaan FromSMS Serveriin GPRS:n tai WLANin yli. Eli, tarjoamme yhdyskäytävän Internetin ja verkkoputiikin hallussa olevan kännykän välille niin, että verkkoputiikin verkkopalvelut voivat lähettää SMS-viestejä yhdellä HTTP-pyynnöllä.

Lisämaksusta, kuukausimaksullisena palveluna Fromdistance tarjoa palvelimen konfigurointia niin, että verkkopalvelun puhelimeen tulevat tekstiviestit (ne, jotka sisältävät FromSMS Clientissa määritellyt avainsanat) välitetään heidän verkkopalvelulleen HTTP-pyyntönä.

Verkkopalvelun loppukäyttäjien ei tarvitse asentaa mitään tai tehdä mitään erikoista. Verkkopalvelu mainostaa heille käyttämäänsä numeroa (toivottavasti helppo), mikäli se haluaa asiakkaaltaan tekstiviestejä. Jos verkkopalvelu taas lähettää viestejä loppukäyttäjille, tulevat ne heille samaisesta numerosta.

Periaatteessa saman toiminnallisuuden saa käyttäessään serveriinsä kaapelilla kytkettyä puhelinta ja sopivaa softaa (kuten NowSMS). Tämä lähestymistapa on hankala, mikäli verkkopalvelun käyttämä palvelin on hostatussa ympäristössä. Samoin on tilanteita, joissa puhelin olisi hyvä olla tietyssä maassa tai verkossa, mutta verkkopalvelun palvelin toisaalla, Vierumäki selvittää.

Ajatus FromSMS-palveluun syntyi omista tarpeistamme. Meillä on asiakkaita lukuisissa maissa ja loppukäyttäjiä kaikkialla maailmassa. Törmäsimme usein tekstiviestien roaming-ongelmiin, merkistöihin liittyviin haasteisiin sekä ns. lyhytnumeroista johtuviin rajoituksiin. Koska monet webbisovellukset voivat hyötyä tekstiviestirajapinnasta, päätimme antaa FromSMS-palvelun kaikkien käyttöön, sanoo Vierumäki tiedotteessa.

Fromdistance Ltd. on suomalaisomisteinen ja –johtoinen virolainen yritys, joka on erikoistunut yritysten mobiiliratkaisujen toteuttamiseen. Mediatoimijoiden piirissä Fromdistance tunnetaan entuudestaan mobiilivideobloggauspalvelujen tarjoajana.

Aiheet: Työkalut

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa
  1. links for 2008-08-28 at Ip’s. says:

    […] FromSMS on maksuton tekstiviestialusta verkkotoimijoille « Vierityspalkki.fi "Eli, tarjoamme yhdyskäytävän Internetin ja verkkoputiikin hallussa olevan kännykän välille niin, että verkkoputiikin verkkopalvelut voivat lähettää SMS-viestejä yhdellä HTTP-pyynnöllä. " (tags: sms gateway s60 web finnish) […]