Twitbear, Qaiku – Jaikufanit panevat paremmaksi

Tuija Aalto

Kaksi viikkoa sitten se oli Twitbear, nyt Qaiku. Jaikun mikrobloggausominaisuuksiin tykästyneet kehittävät kilvan omia ratkaisujaan yskivän esikuvansa korvaajaksi.

Suomen mikroblogiskenen kuningatarmehiläinen Kari Haakana aka @karde luonnehti pari viikkoa sitten Twitbearia seuraavasti*:

vähän niinku Jaikuksi modattu Twitter.

Tviti-nallen kehittivät yhteistyössä Antti Akonniemi (Kisko Labs), Kai Lemmetty (Floobs) ja Helene Auramo (Zipipop). Palvelu on suljetussa betassa, kutsuja kehotetaan ruinamaan Twitterissä.

Mr. Twitbear

Mr. Twitbear

Rohea nokittaa rohkeasti esikuvansa mukaan nimetyllä Qaikulla. Se tarjoaa Facebook Connect – kirjautumisen ja pyrkii monikielisyyteen: Voit qaikuta, millä kielellä haluat, ja nähdä sisällön vain kielillä joita ymmärrät tai haluat oppia.

Vierityspalkki toivottaa onnea ja menestystä palvelu-untuvikoille.

Lisäys 10.3.: Helmikuussa näki päivänvalon myös Miggi.fi, avoimen lähdekoodin viesteilyalusta Laconican päälle rakennettu kotimainen mikrobloggauspaikka, jonne voi tunnistautua OpenID:llä ja jonka statuksia voi halutessaan päivitellä Facebook-appilla.

[Toimituksen huomautus 2020-11: Artikkelista poistettu linkkejä, koska domaineja myyty eteenpäin tai muista syistä sivustot nykyisin toisenlaisissa tarkoituksissa kuin aiemmin (esim. nettikasinoiden mainostamisessa tai kiinalaisten deittipalveluiden promoamisessa)].

 1. erkka says:

  Qaiku näyttää ehdottomasti lupaavimmalta näin Jaiku-addiktin näkökulmasta. Perusjutut kohdillaan ja kehitysasenne lupaa hyvää.

 2. Tuija Aalto says:

  Qaikussa tuli vielä rapsakkaasti tietokantavirheilmoituksia kun sitä kokeilin mutta eiköhän niistä päästä. Twitteristi julistaa muuten blogissaan, että nyt kun YLE Uutiset noteeras niin Twitter on virallisesti saapunut Suomeen.

 3. Eero says:

  Kiitos noteerauksesta! Meillä oli aiemmin pieniä pulmia siellä täällä kun meille tuli suht paljon lyhyen ajan sisällä ihmisiä ja suorituskykyä ei oltu ihan optimoitu kaikilta osin vielä tätä ajatellen.

  Osaisitko Tuija kuitenkin kertoa tai muistatko mistä sait näitä vihreilmoituksia, voimme sitten koittaa varmistaa, ettei niitä enää pääse karkaamaan päivänvaloon pelottelemaan käyttäjiä :)

 4. Tuija Aalto says:

  Niitä tuli ainakin yrityksestä laittaa syötteitä. Nakkaan ruutukaappauksen meiliisi.

 5. erkka says:

  Hauska seurata kehitystä. Muutaman tunnin sisään Qaiku on jo muuttunut huomattavasti :)

 6. Eero says:

  Tuija, kiitoksia!

  Erkka, parhaamme tehdään :)

 7. slux says:

  Miggiä ei ilmeisesti tähän sarjaan kelpuuteta. :P Ihan Jaikua ei siitä olla tekemässä, mutta se suuri murheenaihe Twitterissä eli viestiketjut löytyy siitäkin joten vähän siihen suuntaan kyllä ollaan menossa.

 8. Tuija Aalto says:

  Kyllä kepuutetaan myös Miggi.fi*, Laconican päälle rakennettu kotimainen mikrobloggauspaikka, jonne voi tunnistautua OpenID:llä ja jonka statuksia voi halutessaan päivitellä Facebook-appilla. Lisään maininnan jutun häntään.

  [*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

 9. Jaakko Rajaniemi says:

  Laconi.can yhteydessä unohdetaan aika monesti mainita eräs sen kiinnostavimmista ominaisuuksista eli open microblogging standardiin toteuttava mikrobloggausalusta, joka mahdollistaa eri palvelujen käyttäjien seuraamisen yhdestä palvelusta. Esimerkiksi identi.ca:n palvelun käyttäjä voi seurata miggi.fi:n palvelun käyttäjiä indenti.ca:ssa ja vice versa.

 10. Tuija Aalto says:

  Jaakko kiitos lisähuomiosta. Joko ne kotimaiset mikrojulkaisualustat olivat tässä vai vieläkö joku kaivaa pöytälaatikostaan mustan hevosen?