Twitbear, Qaiku – Jaikufanit panevat paremmaksi

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

Kaksi viikkoa sitten se oli Twitbear, nyt Qaiku. Jaikun mikrobloggausominaisuuksiin tykästyneet kehittävät kilvan omia ratkaisujaan yskivän esikuvansa korvaajaksi.

Suomen mikroblogiskenen kuningatarmehiläinen Kari Haakana aka @karde luonnehti pari viikkoa sitten Twitbearia seuraavasti*:

vähän niinku Jaikuksi modattu Twitter.

Tviti-nallen kehittivät yhteistyössä Antti Akonniemi (Kisko Labs), Kai Lemmetty (Floobs) ja Helene Auramo (Zipipop). Palvelu on suljetussa betassa, kutsuja kehotetaan ruinamaan Twitterissä.

Mr. Twitbear
Mr. Twitbear

Rohea nokittaa rohkeasti esikuvansa mukaan nimetyllä Qaikulla. Se tarjoaa Facebook Connect – kirjautumisen ja pyrkii monikielisyyteen: Voit qaikuta, millä kielellä haluat, ja nähdä sisällön vain kielillä joita ymmärrät tai haluat oppia.

Vierityspalkki toivottaa onnea ja menestystä palvelu-untuvikoille.

Lisäys 10.3.: Helmikuussa näki päivänvalon myös Miggi.fi, avoimen lähdekoodin viesteilyalusta Laconican päälle rakennettu kotimainen mikrobloggauspaikka, jonne voi tunnistautua OpenID:llä ja jonka statuksia voi halutessaan päivitellä Facebook-appilla.

[Toimituksen huomautus 2020-11: Artikkelista poistettu linkkejä, koska domaineja myyty eteenpäin tai muista syistä sivustot nykyisin toisenlaisissa tarkoituksissa kuin aiemmin (esim. nettikasinoiden mainostamisessa tai kiinalaisten deittipalveluiden promoamisessa)].

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcastaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

10 kommenttia on “Twitbear, Qaiku – Jaikufanit panevat paremmaksi”

 1. Qaiku näyttää ehdottomasti lupaavimmalta näin Jaiku-addiktin näkökulmasta. Perusjutut kohdillaan ja kehitysasenne lupaa hyvää.

 2. Qaikussa tuli vielä rapsakkaasti tietokantavirheilmoituksia kun sitä kokeilin mutta eiköhän niistä päästä. Twitteristi julistaa muuten blogissaan, että nyt kun YLE Uutiset noteeras niin Twitter on virallisesti saapunut Suomeen.

 3. Kiitos noteerauksesta! Meillä oli aiemmin pieniä pulmia siellä täällä kun meille tuli suht paljon lyhyen ajan sisällä ihmisiä ja suorituskykyä ei oltu ihan optimoitu kaikilta osin vielä tätä ajatellen.

  Osaisitko Tuija kuitenkin kertoa tai muistatko mistä sait näitä vihreilmoituksia, voimme sitten koittaa varmistaa, ettei niitä enää pääse karkaamaan päivänvaloon pelottelemaan käyttäjiä :)

 4. Niitä tuli ainakin yrityksestä laittaa syötteitä. Nakkaan ruutukaappauksen meiliisi.

 5. Hauska seurata kehitystä. Muutaman tunnin sisään Qaiku on jo muuttunut huomattavasti :)

 6. Tuija, kiitoksia!

  Erkka, parhaamme tehdään :)

 7. Miggiä ei ilmeisesti tähän sarjaan kelpuuteta. :P Ihan Jaikua ei siitä olla tekemässä, mutta se suuri murheenaihe Twitterissä eli viestiketjut löytyy siitäkin joten vähän siihen suuntaan kyllä ollaan menossa.

 8. Kyllä kepuutetaan myös Miggi.fi*, Laconican päälle rakennettu kotimainen mikrobloggauspaikka, jonne voi tunnistautua OpenID:llä ja jonka statuksia voi halutessaan päivitellä Facebook-appilla. Lisään maininnan jutun häntään.

  [*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

 9. Jaakko Rajaniemi

  Laconi.can yhteydessä unohdetaan aika monesti mainita eräs sen kiinnostavimmista ominaisuuksista eli open microblogging standardiin toteuttava mikrobloggausalusta, joka mahdollistaa eri palvelujen käyttäjien seuraamisen yhdestä palvelusta. Esimerkiksi identi.ca:n palvelun käyttäjä voi seurata miggi.fi:n palvelun käyttäjiä indenti.ca:ssa ja vice versa.

 10. Jaakko kiitos lisähuomiosta. Joko ne kotimaiset mikrojulkaisualustat olivat tässä vai vieläkö joku kaivaa pöytälaatikostaan mustan hevosen?

Kommentointi on suljettu.



Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun