YLE avasi uuden mobiilipalvelun ja panostaa applikaatioihin

asmunder

YLE tiedotti tänään uudistaneensa mobiilipalvelunsa. “Panostamme tänä vuonna jälleen mobiiliin parin vuoden hiljaisemman kauden jälkeen”, kertoo YLEn Uusien palveluiden päällikkö Jari Lahti*.

“Haluamme olla maan paras uutispalvelu sekä tarjota YLE Areenan laadukkaasti myös mobiilikäyttäjille. Meille on julkisen palvelun yhtiönä tärkeää, että peruspalvelumme toimii kaikille suomalaisille. Mutta tämä on vasta alkua. Seuraavaksi avaamme applikaatiokehityksen muun muassa lasten ja radiokanavien palveluissa”, Lahti jatkaa.

YLEn yhteistyökumppanina m.yle.fi:n kehityksessä toimii mFabrik*. Applikaatioita YLElle tekevät useat suomalaiset mobiilialan yritykset.

“Tänä vuonna nähtävä päätelaitekehitys Apple-, Nokia- ja Android-laitteissa mahdollistaa uuden vaiheen myös mediapalvelukehityksessä. Siksi priorisoimme jälleen mobiilia siinä mitä teemme. Esimerkiksi laitteiden videokuvan laatu tulee olemaan tasolla, joka innostaa tällaisen mediatalon kuin me panostamaan videoon”, kertoo Lahti.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Aiheet: Mediat verkossa, Mobiilipalvelut ja -sovellukset, Uudet julkaisut

Tagit:

asmunder

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.
 1. Matias says:

  Mobiilisivu näyttää mukavalta.

  iPhone-sovellusta odoteltaessa olisi mukavaa, jos sivulle lisättäisiin tagi, jolla sivu aukeaa ohjelman tavoin koko näytön kokoiseksi ilman selaimen kuorrutusta, jos sen on tallentanut kuvakkeeksi kotinäkymäänsä. Tällöin käyttökokemus on jo melko lähellä natiiviohjelmaa.

  *linkki poistettu toimimattomana*

  Samalla voisi lisätä jonkin kivan Yle-logon, joka näkyy kotinäkymän kuvakkeena suttuisen kuvakaappauksen sijaan.

  *linkki poistettu toimimattomana*

 2. bada says:

  Hyvin hiottu applikaatio myös Samsung Bada alustalle olisi poikaa. Niin eikä unohdeta perinteistä rss:ää. Nyt yle.mobin taannoiset rss-virrat eivät toimi, eikä uudessa palvelussa ainakaan mobiiliselaimella osu uutisista silmiin mitään rss:n viittaavaa.

 3. Miikka Värri says:

  Ihan näppärä tuo m.yle.fi, mutta olenko sokea vai eikö mobiiliversiossa ole hakumahdollisuutta? Turhan monta klikkausta ehti kertyä kun siirryin Areenaan katsomaan Uutisvuotoa. Luultavasti olen sokea, koska haku on minusta aika must-have-ominaisuus.