YLE avasi uuden mobiilipalvelun ja panostaa applikaatioihin

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Apu360-sovellus on kiinnostava kokeilu A-lehdiltä.

YLE tiedotti tänään uudistaneensa mobiilipalvelunsa. “Panostamme tänä vuonna jälleen mobiiliin parin vuoden hiljaisemman kauden jälkeen”, kertoo YLEn Uusien palveluiden päällikkö Jari Lahti*.

“Haluamme olla maan paras uutispalvelu sekä tarjota YLE Areenan laadukkaasti myös mobiilikäyttäjille. Meille on julkisen palvelun yhtiönä tärkeää, että peruspalvelumme toimii kaikille suomalaisille. Mutta tämä on vasta alkua. Seuraavaksi avaamme applikaatiokehityksen muun muassa lasten ja radiokanavien palveluissa”, Lahti jatkaa.

YLEn yhteistyökumppanina m.yle.fi:n kehityksessä toimii mFabrik*. Applikaatioita YLElle tekevät useat suomalaiset mobiilialan yritykset.

“Tänä vuonna nähtävä päätelaitekehitys Apple-, Nokia- ja Android-laitteissa mahdollistaa uuden vaiheen myös mediapalvelukehityksessä. Siksi priorisoimme jälleen mobiilia siinä mitä teemme. Esimerkiksi laitteiden videokuvan laatu tulee olemaan tasolla, joka innostaa tällaisen mediatalon kuin me panostamaan videoon”, kertoo Lahti.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Asmo Halinen

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.

3 kommenttia on “YLE avasi uuden mobiilipalvelun ja panostaa applikaatioihin”

 1. Mobiilisivu näyttää mukavalta.

  iPhone-sovellusta odoteltaessa olisi mukavaa, jos sivulle lisättäisiin tagi, jolla sivu aukeaa ohjelman tavoin koko näytön kokoiseksi ilman selaimen kuorrutusta, jos sen on tallentanut kuvakkeeksi kotinäkymäänsä. Tällöin käyttökokemus on jo melko lähellä natiiviohjelmaa.

  *linkki poistettu toimimattomana*

  Samalla voisi lisätä jonkin kivan Yle-logon, joka näkyy kotinäkymän kuvakkeena suttuisen kuvakaappauksen sijaan.

  *linkki poistettu toimimattomana*

 2. Hyvin hiottu applikaatio myös Samsung Bada alustalle olisi poikaa. Niin eikä unohdeta perinteistä rss:ää. Nyt yle.mobin taannoiset rss-virrat eivät toimi, eikä uudessa palvelussa ainakaan mobiiliselaimella osu uutisista silmiin mitään rss:n viittaavaa.

 3. Ihan näppärä tuo m.yle.fi, mutta olenko sokea vai eikö mobiiliversiossa ole hakumahdollisuutta? Turhan monta klikkausta ehti kertyä kun siirryin Areenaan katsomaan Uutisvuotoa. Luultavasti olen sokea, koska haku on minusta aika must-have-ominaisuus.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun