Apps4Finland 2010 käynnissä ja huipentuu MindTrekkiin

Perttu Tolvanen

Apps4Finland –kilpailu etsii taas parhaita julkisen datan hyödyntäjiä. Tänä vuonna kilpailun nimi on uudistunut kansainvälisemmäksi ja iskevämmäksi. Edellisvuonna kilpailu oli “Kansalaisosallistujan työkalut” –nimellä. Kilpailuun voi ilmoittaa sovelluksia ja ideoita aina elokuun loppuun asti. Vuoden 2010 kilpailuun voivat nyt osallistua myös yritykset.

Kilpailun kuvaus järjestäjän sivuilta:

“Kehittäjät ja suunnittelijat kilpailevat luomalla ideoita ja web-sovelluksia, widgettejä ja mashuppeja, iPhone- ja  Facebook-työkaluja, sekä muita digitaalisia apuvälineitä. Kilpailussa hyödynnetään julkisia datavarantoja. Tarkoituksena on tuottaa sellaisia työkaluja, jotka helpottavat yhteistyötä kansalaisten ja julkisten organisaatioiden välillä.

Rohkaisemme kaikkia osallistumaan. Mikään idea tai työkalu ei ole liian pieni tähän kilpailuun. Kilpailun tarkoituksena on omaksua uudenlainen tapa ideoida ja tehdä yhteistyötä. Tästä syystä Apps4Finland järjestetään.”

Kilpailun säännöt ja tietoa osallistumisesta löytyvät MindTrek-seminaarin sivuilta. Kilpailun voittajat julkistetaan MindTrek 2010 –seminaarissa Tampereella 7.-8.10.2010.

Datakatalogista löytyvät käytettävissä olevat tietolähteet. Tarjolla on mm. reittiopastietoja, kaupunkien uutisvirtoja, tapahtumakalentereita, säätietoja, liikenteen sujuvuustietoja, hallinto- ja hovioikeuksien ratkaisuja, Poliisin RSS-syötteitä, valuuttakursseja, hankintailmoitustietoja ja ympäristötietoja.

Viime vuonna järjestetyssä Kansalaisosallistujat työkalut –kilpailussa menestyi mm. Nomen ist Omen –verkkopalvelu. Samaisessa kilpailussa mukana olleesta Hilmappi –karttapalvelusta on myös kirjoitettu aiemmin Vierityspalkissa.

Comments are closed.