Apps4Finland 2010 käynnissä ja huipentuu MindTrekkiin

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Kukaan ei enää tiedä, mitä internetissä tapahtuu.

Apps4Finland –kilpailu etsii taas parhaita julkisen datan hyödyntäjiä*. Tänä vuonna kilpailun nimi on uudistunut kansainvälisemmäksi ja iskevämmäksi. Edellisvuonna kilpailu oli “Kansalaisosallistujan työkalut” –nimellä. Kilpailuun voi ilmoittaa sovelluksia ja ideoita aina elokuun loppuun asti. Vuoden 2010 kilpailuun voivat nyt osallistua myös yritykset.

Kilpailun kuvaus järjestäjän sivuilta:

“Kehittäjät ja suunnittelijat kilpailevat luomalla ideoita ja web-sovelluksia, widgettejä ja mashuppeja, iPhone- ja  Facebook-työkaluja, sekä muita digitaalisia apuvälineitä. Kilpailussa hyödynnetään julkisia datavarantoja. Tarkoituksena on tuottaa sellaisia työkaluja, jotka helpottavat yhteistyötä kansalaisten ja julkisten organisaatioiden välillä.

Rohkaisemme kaikkia osallistumaan. Mikään idea tai työkalu ei ole liian pieni tähän kilpailuun. Kilpailun tarkoituksena on omaksua uudenlainen tapa ideoida ja tehdä yhteistyötä. Tästä syystä Apps4Finland järjestetään.”

Kilpailun säännöt ja tietoa osallistumisesta löytyvät MindTrek-seminaarin sivuilta.* Kilpailun voittajat julkistetaan MindTrek 2010 –seminaarissa Tampereella 7.-8.10.2010*.

Datakatalogista* löytyvät käytettävissä olevat tietolähteet. Tarjolla on mm. reittiopastietoja, kaupunkien uutisvirtoja, tapahtumakalentereita, säätietoja, liikenteen sujuvuustietoja, hallinto- ja hovioikeuksien ratkaisuja, Poliisin RSS-syötteitä, valuuttakursseja, hankintailmoitustietoja ja ympäristötietoja.

Viime vuonna järjestetyssä Kansalaisosallistujat työkalut –kilpailussa menestyi mm. Nomen ist Omen –verkkopalvelu. Samaisessa kilpailussa mukana olleesta Hilmappi –karttapalvelusta on myös kirjoitettu aiemmin Vierityspalkissa.

(*toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun