A-klinikka ja Nopola News voittoisat Wienissä

Tuija Aalto

A-klinikkasäätiön Varjomaailma ja Kyyjärven paikallismedia Nopola News ovat voittaneet omat kategoriansa European e-Inclusion Awards 2008 – kilvassa. Suomi vei voitot kahdessa seitsemästä kategoriasta.

Varjomaailma voitti Euroopan komission digitaalista syrjäytymistä ehkäisevän palkinnon “Marginalized Young People” ja Nopola News “Geographic Inclusion” – kategoriassa.

Euroopan komissio haluaa organisaatioiden käyttävän hyväkseen teknologian suomia mahdollisuuksia sosiaalisen ja digitaalisen syrjäytymisen vähentämiseksi. Arviolta joka kolmas eurooppalainen jää osattomaksi informaatioyhteiskunnasta.

Digitaalisen syrjäytymisen selättäminen ei ole vain sosiaalinen tarve, vaan eurooppalaiset yhtiöt ja hallitukset voivat hyötyä siitä miljardeja seuraavan viiden vuoden aikana (lähde).

Kilpailuun osallistui yli 469 hakemusta jokaisesta Euroopan unionin maasta.

sarjiskone
Varjomaailma on vanhempien päihteidenkäytöstä kärsivien lasten ja nuorten auttamiseksi suunnattu verkkopalvelu, josta löytyy tietoa, mistä voi hakea apua itselleen, kun kotona on vaikeaa. Varjomaailman sanoma lapsille ja nuorille on, että kenenkään ei tarvitse jäädä yksin huolineen ja jo yksi luotettava aikuinen voi auttaa.

Aiheet: Kilpailut ja palkinnot, Mediat verkossa

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa

Comments are closed.