Sulake voitti HS:n kasvuyrityskilpailun yleisöäänestyksen

Tuija Aalto

Sulake voitti Helsingin Sanomien Tulevaisuuden voittajat – kasvuyrityskilpailun yleisöäänestyksen*. Sulake kasvattaa tuoteportfoliotaan avaamalla uudentyyppisiä IRC-gallerian kansainvälisiä versioita pilottimarkkinoilla, kertoo viestintäjohtaja Juhani Lassila oheisessa haastattelussa. Myös virtuaalimaailmoja kolmansille osapuolille on työn alla.

(*YouTube-upotus poistettu toimimattomana.)

Kuuden hengen opiskelijaraati valitsi voittajaksi nanoteknologiaa kehittävän Beneqin.

Ehdolla olivat Beneq, Codenomicon, Digium, Ekahau, Floobs, Idean, Movial, Plenware, Sulake ja Xtract.*

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai vanhentuneina.]

Aiheet: Kilpailut ja palkinnot

Tagit:

Tuija Aalto

Radiotaustainen digimediaihminen, bloggaaja ja podcstaaja (Tuhatsanaa.net, Sulapinta.fi), työkseen kehityspäällikkö YLEn Uudet palvelut - yksikön Tulevaisuus Labissa
 1. Tuija Aalto says:

  Mä yritän ensi kerralla ehkä jopa kuvata niin, että haastateltavalla näkyisi silmätkin.

 2. Daniel Schildt says:

  Aina ei saa kaikkea, mutta sinänsä olisi ihan mielenkiintoista saada videomuotoisia haastatteluja enemmänkin. Ongelmaksi vain näyttää tässä tapauksessa muodostuneen jo mainitun tähtäyksen lisäksi myös se, että taustalta kuuluva meteli häiritsee. Lisäksi ongelmana on, että haastateltavan ääni ei oikein ota kuuluakseen verrattuna haastattelijaan, koska he ovat eri etäisyyksillä mikrofonista. Kehityksehdotuksena jatkon kannalta voisikin olla, että jos se vain on mahdollista, niin hankkisitte jonkun erillisen mikrofonin, jonka avulla saisi puhujan äänen paremmin tallennettua ja samalla mahdollisesti vähemmillä taustahäiriöillä.

  Toisaalta taitaa olla, että käytäät kännykkäkameraa, johon ei kait oikein saa lisämikrofoneja kuin ehkä jonakin handsfree -laitteena (mikä sekin voisi itseasiassa olla riittävä jos se vain toimisi myös videota tallentaessa). Vielä kun olisi langattomalla liitännällä Bluetoothin kautta mikrofoni niin ei tarvitsisi johtojenkaan kanssa säätää.

 3. Tuija Aalto says:

  Joo haastattelutilanne oli ihan spontaani eli en ollut sitä ennalta suunnitellut enkä, köh, uuden puhelimen viddeokuvausominaisuuksiin vielä tutustunut (vietin hyvän osan tiistai-iltaa pähkäillen, miten saan videon käännettyä 90 astetta…)

  Kokeeksi irrotin haastattelusta myös pelkän äänen, tsek. – siitä voi halutessaan verrata, miten kokemus muuttuu kun häilyvä kuva ei ole vielämässä huomiota. Kännykkäkameraa ei tosiaan voi samalla tavalla tyrkätä metelissä haastateltavan suun eteen kuin mp3-soittimen mikrofonin voi. Täytyy seuraavan tilaisuuden tullen testata, onko puhelimen nauhurista ad hoc – reportterityökaluksi.

  [*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]