Virtua.fi sai kunniamaininnan eEemeli 2009 –kilpailussa

Perttu Tolvanen

Tämän vuoden eEemeli-kilpailussa voiton korjasi NoviCraftin 3D-peliteknologiaan perustuva oppimisympäristö. Kunniamaininnan sai innovatiivinen verkkomedian soveltaja, Virtua.fi.

Virtua.fi tarjoaa verkkopohjaisia valmennuskursseja yliopistoihin ja korkeakouluihin. Kurssimateriaali koostuu videoiduista ja editoiduista luennoista. Yrityksen tavoitteena on madaltaa kynnystä valmennuskursseille ja mahdollistaa opiskelu läpi Suomen. Verkko-opiskelu mahdollistaa paremmat edellytykset opiskella myös esimerkiksi armeijasta tai ulkomailta käsin.

image

Raadin arvio tuotteesta finalistien valintavaiheessa:

Laajasisältöiset kurssit antavat tasa-arvoisen mahdollisuuden valmentautua yliopisto-opintoihin eri puolilta Suomea. Kurssilaisten oma yhteisö lisää verkon mahdollistamaa vertaistukea. Tuote tulee tarpeeseen ja löytää varmasti kohderyhmänsä. Konsepti on laajennettavissa helposti muuallekin kuin pääsykoevalmennukseen. Virtua.fi luo uutta toimintakulttuuria pääsykokeisiin valmentautumiseen.

Virtua.fi tarjoaa paikallisen esimerkin siitä kuinka videosisältöjen varaan on rakennettu kannattavaa liiketoimintaa. Pääsykoevalmennus on todellakin vain yksi kohdealue. Tällä sektorilla nähtäneen lähivuosien aikana vielä paljon mielenkiintoisia sovellutuksia.

Aiheet: Uncategorized

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton toimija, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat ja kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit. Pertun yhteystiedot.
  1. Tarmo Toikkanen says:

    Virtua.fi on mielestäni todella loistava disruptiivinen innovaatio, joka tarjoaa (lähes?) perinteistä valmennuskurssia vastaavan paketin murto-osalla sen hinnasta ja maantieteellisesti saavutettavammin. Oma toiveeni on, että Virtua.fi:n puriessa ylioppilaskuntien valmennuskurssirahasampoihin saadaan yksi hidaste pois yliopistojen pääsykokeiden uudistamisen tieltä. Ja Virtua.fi voi sitten jatkaa muiden alueiden virtuaalivalmennuksen disruptoinnilla.

  2. Outi says:

    Tämä oli kiintoisa uutinen, osaksi siksi, että on kyse opetuksesta ja vieläpä verkkovälitteisestä sellaisesta, mutta myös siksi, että Virtua tulee sattumoisin lähelle omaa kokemuspiiriä. Tyttäreni nimittäin valmistautuu parhaillaan pääsykokeisiin Virtua.fi:n avulla. Päädyimme Virtuaan ihan käytännön pakosta, koska tuore yo on mukana eräässä isossa tanssiproduktiossa ja valmennuskurssien kanssa siihen valmistautuminen ei olisi sopinut mitenkään yhteen. Mutta oikein hyvältä Virtua on vaikuttanut. Oppijalta tuo vaatii paljon itsekuria, mutta lintsaamaan pystyy live-valmennuskurssillakin ellei motivaatiota ole.