Helsingin kaupungin sivustolle mainetta ja kunniaa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 16 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Printtilehdet muuttuvat uutiskirjeiksi - case Sport Digi.

Helsingin kaupungin internet-palvelut pääsivät kolmannelle sijalle YK-vertailussa jossa arvioitiin eri kaupunkien verkkosivustojen laatua*.

Helsingin kaupungin verkkosivusto lienee hyvä esimerkki nykyaikaisesta verkkosivustosta jonka ylläpito on hajautettu laajalle ja jonka kehittämisessä on vuosien varrella ollut mukana paljon erilaisia toimijoita. Verkkosivustolla mainittuja toimistoja ovat ainoastaan ulkoasu- ja konseptisuunnittelussa tukenut 2ndhead ja teknisen alustan toimittanut IBM.

Projektipäällikkö Kari Miskala kommentoi vuosien työtä:

Tässä on takana suuri joukko erilaisia osaajia ja erilaista työtä. [Taustalla on] useamman vuoden ponnistus parantaa internet-sivustoa, sen palvelevuutta sekä sähköisiä palveluja.

Kaupungin verkkopalvelu ei ole mikään elämysmatka, mutta tietosisällöt on ryhmitelty loogisesti ja linkeistä koostuva pääsisältö tuottaa varsin yhtenäisen käyttökokemuksen. Mistään kovin pitkälle viedystä yhden palvelupisteen kansalaisportaalista ei ole kyse, mutta kyllä Helsingin kaupunki antaa hyvän esimerkin muille suomalaisille kaupunkisivustoille. Monilla kaupunkien sivustoilla kun on vielä pitkä matka samaan selkeyden tasoon mitä Helsingin kaupunki tarjoaa.

Vierityspalkki onnittelee Helsingin kaupungin verkkotoimitusta ja kaikkia palvelun kehittämiseen viime vuosina osallistuneita!

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

6 kommenttia on “Helsingin kaupungin sivustolle mainetta ja kunniaa”

 1. Helsingin asukkaana olen ollut tyytyväinen kaupungin nettisivuihin.

  Sisältöä on paljon ja mikä tärkeintä niin tiedot ovat kiitettävän hyvin ajantasalla. Sivuston koosta tietenkin seuraa että itseä kiinnostavan tiedon löytyminen ei käy aina ihan käden käänteessä, onneksi sivuston hakutoiminto ja Google auttavat asiassa.

  Jos nyt ihan väkisin jotain moitittavaa haluaa keksiä niin julkaisujärjestelmä tuottaa turhan kryptisiä URL:eja.

 2. Urlit eivät ole selkokielisiä, ei edes lähellä sellaista
  Koodi on täysin epävalidia sillisalaattia
  Taulukkotaittoa
  Kaikki vanhat linkitykset sivustolle rikottiin

  Takaisin 90-luvulle on ilmeisesti päivän sana á la Sampo Pankki?

  Tuossa muutama risu. Ruusuja en keksi yhtään tähän hätään. Ulkoasunsa puolesta ovat kuin minkä tahansa keskinkertaisen Enterprise-puljun oksentama kura.

  Taisi palkintosija perustua vanhoihin sivuihin?

 3. Ruusut tulevat siitä tärkeimmästä eli sisällöstä ja sen ajankohtaisuudesta, ainakin näin asukkaan näkökulmasta.

 4. Petteri Numminen

  Mission accomplished… Syylliset esiin 2ndheadin (konsepti ja visu) osalta vuodelta 2005:

  – Avainasiakaspäällikkönä toimi Ari Suominen
  – Projektipäällikkönä Marja Honkakorpi
  – AD:na Pia Rantapihla

  Hienoja ja nerokkaita tekijöitä kaikki. Asiakkaan puolelta luovan panoksensa ja luottamuksensa tarjosi Leila Oravisto.

  Timon kanssa olen samaa mieltä siitä, että Biimin portaalimasiinan urlit ja muu tekniikka eivät ole ihan tätä päivää ja että Adrian Belew on hieno kitaristi.

  JeeJee sai heti kiinni asian ytimestä: informaatiota oli jo aikoinaan neljännesmiljoona “sivua”. Siinä oli siiten vähän jäsentelemistä.

 5. Yritän purkaa Petterin kommenttia:

  “Timon kanssa olen samaa mieltä siitä, että Biimin portaalimasiinan urlit ja muu tekniikka eivät ole ihan tätä päivää ja että Adrian Belew on hieno kitaristi.”

  Adrian Belew on teknisesti taitava kitaristi, proge-muusikoksikin mainittu. Tarkoittaako hänen mainitsemisensa ironisesti tässä yhteydessä, että urleilla ja muulla tekniikalla ei ole merkitystä? Niiden puutteista ei saa puhua? Tärkeintä on sisältö ja siitä kunnia tämän palkinnon yhteydessä kuulunee Helsingin kaupungin tiedon tuottajille. Mitä on digimedian tuottajien tuottama sisältö ellei tekniikka, joka tässä tapauksessa on sitä sun tätä?

 6. Petteri Numminen

  Adrian Belewin maininta oli ihan irtoheitto eikä liittynyt muuhun kuin Timon blogin nimeen. Sorry…

  Urleilla ja tekniikalla muutenkin on valtava merkitys saitin toiminnassa ja päivittäisen ylläpidon rutiineissa! Niistä pitää puhua ja Helsingin kaupungin osalta ne valitettavasti eivät ole kunnossa.

  Sisältöihmisenä olen sitä mieltä, että sisältö on netin kuuma ydin, mutta homma ei toimi, jos käytettävyys ja saavutettavuus eivät tue sisältöä.

  En ole lukenut palkinnon perusteluita, mutta käsittääkseni hyvää sisältöä löytyy useamman eurooppalaisen pääkaupungin sivuilta. Esimerkkeinä vaikkapa Wien, Amsterdam ja Tukholma. Kyllä se on tuo kokonaisuus, joka ratkaisee. Unohtamatta visua, joka on osa käytettävyyttä, mutta myös oma kokonaisuutensa.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun