Blogit kunniaan – Digitoday arvostelee Suomen blogiskenen

Perttu Tolvanen

Digitoday on laittanut pystyyn “Blogit kunniaan” -tutkimuksen* jossa haetaan Suomen blogiskenen kiinnostavimpia blogeja. Nyt on käynnissä blogien lukijoiden ja kirjoittajien kyselytutkimus jossa haetaan myös ehdokkaita tutkimukseen. Viikolla 20 järjestetään yleisöäänestys johon tuomaristo on valinnut ehdokkaat. Kilpailu huipentuu toukokuun 27. päivä Sanomatalossa järjestettävään tilaisuuteen.

Äänestyksen perusteella valitaan myös yleisön suosikit, mutta varsinaisessa kilpailussa kaikki valta on tuomaristolla. Tuomariston jäsenet ovat:

Nyt ei muuta kuin vastaamaan kyselyyn* ja kertomaan omat mielipiteet siitä mitkä blogit Suomessa hommansa osaavat!

Jos ja kun kyselyyn on vastannut, niin mitäpä mieltä olette tuomaristosta? Moni tuomariston jäsen touhuaa blogien kanssa päivittäin, mutta ainakin allekirjoittaneen huomion kiinnittää se, että mukana ei ole montaa henkilöä kuka itse bloggaisi (ainakaan julkisesti) aktiivisesti. Käsittääkseni vain Kasvi ja Köykkä bloggaavat aktiivisesti itse. Toki muutkin varmasti seuraavat aktiivisesti ja osa taitaa bloggaamisen sijaan olla enemmän Jaikussa ja muissa viestimissä.

Varmasti asiansa osaava tuomaristo on saatu kasaan, mutta ihmettelen vain ettei tuomaristoon ole enempää aktiivibloggaajia saatu haalittua. Vai onko tuomariston valinnut Digitoday sitä mieltä, että “tosiammattilaisilla” ei ole aikaa blogata?

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Aiheet: Blogit, Kilpailut ja palkinnot

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
 1. Petteri says:

  Olen oikein tyytyväinen tuomaristoon, jossa on kokemusta ja osaamista tuplasti jäsenmääränsä verran.

 2. PerttuT says:

  Olen samaa mieltä että tuomaristo on varsin vakuuttava. Harmi vain, että heistä ei useampi ole itse bloggaaja.

 3. Maurelita says:

  “Tosiammattilaisilla ei ole aikaa blogata” *reps*

  Niin enhän minäkään oikeasti ehdi bloggaamaan, mitä nyt heitän olan yli juttua metrossa kännyllä…

  =o)