Endero palkittiin Suomen digimedia-alan kasvurakettina

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Don & Branco laajentaa brändeistä verkkopalveluihin.

imageMicrosoft-teknologioilla verkkopalveluita toteuttava Endero palkittiin Deloitten vertailussa Suomen nopeimmin kasvavana teknologiayrityksenä*. Vertailujaksona oli 2004-2008 jolloin Endero* kasvoi huimat 3277 prosenttia. Edellisvuoden voittaja Futurice sijoittui kymmenenneksi. Endero oli viime vuonna listalla neljäntenä joten kärkipaikka ei tullut aivan yllättäin.

Suomalaisista digimedia-alan yrityksistä myös suoramarkkinointitoimisto Roottori*, mobiiliin erikoistunut Labyrintti* ja kotimainen Basecampin haastaja Severa sijoittuivat pistesijoille. Roottori hakee tälläkin hetkellä useita tekijöitä Vierityspalkin avoimet työpaikat –listan kautta*.

Yli 500 prosentin kasvulukemia listalla* esittelivät myös webhotellipalveluista tunnettu Nebula*, ketterien ohjelmistokehitysmenetelmien tähtitoimisto Reaktor ja julkaisujärjestelmiä ja sähköisen asioinnin palveluita toimittava Innofactor.

Endero on historialtaan pitkän linjan it-talo, joka on kasvanut viime vuosina nopeasti ja myös laajentanut toimialaansa. Tärkeimpänä tuotteena Enderolla on viime vuodet ollut Microsoftin SharePoint 2007*, mutta myös esimerkiksi testauspalvelut ovat tuoneet Enderolle näkyvyyttä ja uusia asiakkuuksia. Nykyinen Endero syntyi 2007 kolmen yhtiön fuusiosta. Tällöin esimerkiksi alalla hyvin tunnettu Helsingin Sähköinen Toimisto Oy sulautui Endero-nimen alle. Lisätietoa Enderon historiasta ja palveluista voi lukea esimerkiksi Enderon Wikipedia-sivulta*.

Vierityspalkki tiedusteli nykyisen Enderon henkilöstön kokoa ja jakautumista eri osaamisalueisiin. Enderon toimitusjohtaja Anthony Gyursanszky* kommentoi Enderon nykytilannetta seuraavasti:

“Enderossa on yli 150 henkeä. Yrityksen palvelukeskukset ovat Helsingissä ja Pietarissa. Pietarissa toimii 100% Enderon omistama tytäryhtiö Endero OOO. Enderolla on vahvat ja laaja-alaiset osaamiskeskukset digitaalisen viestinnän, tiedonhallinnan, ohjelmistokehityksen ja testauksen alueilla. Esimerkiksi digitaalisen liiketoiminnan ja tiedonhallinnan alueella noin puolet henkilöstöstä toimii teknisissä kehittäjä-, arkkitehti- ja asiantuntijarooleissa, noin neljännes käyttäjäkokemusten luovassa suunnittelussa (konseptointi, visuaalinen suunnittelu, Rich Media) ja noin neljännes projektinhallinta- ja konsulttirooleissa.”

Vierityspalkissakin Enderon toteutuksista on huomioitu aiemmin esimerkiksi kesällä uudistunut Vr.fi.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Endero palkittiin Suomen digimedia-alan kasvurakettina

 1. Kaikkein mielenkiintoisin ajanjakso näyttää puuttuvan tuolta Enderon wikipedia-historiasta, eli aika ennen viimeistä fuusiota! ;)

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun