Endero palkittiin Suomen digimedia-alan kasvurakettina

Perttu Tolvanen

imageMicrosoft-teknologioilla verkkopalveluita toteuttava Endero palkittiin Deloitten vertailussa Suomen nopeimmin kasvavana teknologiayrityksenä. Vertailujaksona oli 2004-2008 jolloin Endero kasvoi huimat 3277 prosenttia. Edellisvuoden voittaja Futurice sijoittui kymmenenneksi. Endero oli viime vuonna listalla neljäntenä joten kärkipaikka ei tullut aivan yllättäin.

Suomalaisista digimedia-alan yrityksistä myös suoramarkkinointitoimisto Roottori, mobiiliin erikoistunut Labyrintti ja kotimainen Basecampin haastaja Severa sijoittuivat pistesijoille. Roottori hakee tälläkin hetkellä useita tekijöitä Vierityspalkin avoimet työpaikat –listan kautta.

Yli 500 prosentin kasvulukemia listalla esittelivät myös webhotellipalveluista tunnettu Nebula, ketterien ohjelmistokehitysmenetelmien tähtitoimisto Reaktor ja julkaisujärjestelmiä ja sähköisen asioinnin palveluita toimittava Innofactor.

Endero on historialtaan pitkän linjan it-talo, joka on kasvanut viime vuosina nopeasti ja myös laajentanut toimialaansa. Tärkeimpänä tuotteena Enderolla on viime vuodet ollut Microsoftin SharePoint 2007, mutta myös esimerkiksi testauspalvelut ovat tuoneet Enderolle näkyvyyttä ja uusia asiakkuuksia. Nykyinen Endero syntyi 2007 kolmen yhtiön fuusiosta. Tällöin esimerkiksi alalla hyvin tunnettu Helsingin Sähköinen Toimisto Oy sulautui Endero-nimen alle. Lisätietoa Enderon historiasta ja palveluista voi lukea esimerkiksi Enderon Wikipedia-sivulta.

Vierityspalkki tiedusteli nykyisen Enderon henkilöstön kokoa ja jakautumista eri osaamisalueisiin. Enderon toimitusjohtaja Anthony Gyursanszky kommentoi Enderon nykytilannetta seuraavasti:

“Enderossa on yli 150 henkeä. Yrityksen palvelukeskukset ovat Helsingissä ja Pietarissa. Pietarissa toimii 100% Enderon omistama tytäryhtiö Endero OOO. Enderolla on vahvat ja laaja-alaiset osaamiskeskukset digitaalisen viestinnän, tiedonhallinnan, ohjelmistokehityksen ja testauksen alueilla. Esimerkiksi digitaalisen liiketoiminnan ja tiedonhallinnan alueella noin puolet henkilöstöstä toimii teknisissä kehittäjä-, arkkitehti- ja asiantuntijarooleissa, noin neljännes käyttäjäkokemusten luovassa suunnittelussa (konseptointi, visuaalinen suunnittelu, Rich Media) ja noin neljännes projektinhallinta- ja konsulttirooleissa.”

Vierityspalkissakin Enderon toteutuksista on huomioitu aiemmin esimerkiksi kesällä uudistunut Vr.fi.

Aiheet: Uncategorized

Tagit: , , ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
  1. lumiturpa says:

    Kaikkein mielenkiintoisin ajanjakso näyttää puuttuvan tuolta Enderon wikipedia-historiasta, eli aika ennen viimeistä fuusiota! ;)