Grand Onen budjettisarjan katto nousi 40 000 euroon

Artikkeli

Grand One tulee taas, ja tämän vuoden uudistuksiin kuuluu hieman aiempaa isompi budjettikatto Paras pienen budjetin verkkopalvelu -kategoriaan. Nyt kattona on aiemman 30 000 euron sijasta 40 000 euroa, joten mukaan mahtuu hieman isompiakin projekteja. Myös arviointikriteereitä on kategoriassa tarkennettu, joten nyt esimerkiksi töistä tulee ilmoittaa käytetyt teknologiat ja kuvata miten asiakas ylläpitää ratkaisua.

Nämä ovat hyviä uudistuksia, jotka tekevät kisasta erityisesti asiakkaiden kannalta relevantimman, kun kaikki kilpailijat joutuvat kertomaan hieman enemmän omien töidensä yksityiskohdista, ja siitä mitä on kauniin verhon takana.

Myös arviointikriteeristöä on tänä vuonna avattu hieman tarkemmin tässä kategoriassa:

“Arvioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen kuinka hyvin palvelu edistää asiakkaan liiketoimintaa, kuinka hyvin palvelu on suunniteltu ja toteutettu sekä sitä miten optimaalinen käyttökokemus on. Lisäksi arvioidaan sitä kuinka paljon asiakas on saanut rahoilleen vastinetta.”

Kategorian tuomareina toimivat Joni Juup, Marika Leed, Sami Relander ja Annina Kivikari. Sama tuomarinelikko hoitaa myös ilman budjettirajoitetta olevan Paras verkkopalvelu -kategorian tuomaroinnin.

Aiempina vuosina sarjan voittajaksi on kruunattu muun muassa Vierityspalkin Toimistot-hakemistostakin tuttuja toimistoja. Vuonna 2020 sarjan voitti Into-Digital ja vuonna 2021 Miltton Digital.

Vierityspalkki kysyi pari tarkentavaa kysymystä Grand Onen tuottajaherroilta. Kysymyksiin vastasi tällä kertaa Grand Onen tuottaja Jani Järvinen.

Kysymys: Mitä tavoittelette tällä pienen budjetin kategorialla? 

Suomen parhaita pienen budjetin verkkopalveluita tietysti. 😊 Haluamme nostaa esiin yrityksiä niiden takana ja asiakkaita, jotka niitä tilaavat.

Ei varmaan ole mikään salaisuus, että Paras verkkopalvelu -sarjassa ei ole enää aikoihin pärjännyt pienellä budjetilla. Siellä juhlivat useimmiten isojen firmojen isot projektit tai uudet palveluideat. Ja hyvä niin. Mahtavaa osaamista löytyy kuitenkin myös muualta kuin alan jättiläisistä tai startupeista.

Pikku budjetti -kategorialla ei myöskään ole päällekkäisyyttä muiden kisakategorioiden kanssa – ilman tätä kategoriaa nämä työt eivät pääsisi kilpailussa esiin. Ja osin tämä pätee myös toimistoihin niiden taustalla. Toivommekin, että tämän kategorian avulla voimme nostaa esiin laadukkaita pienempiä tekijöitä. Ja tekijöitä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta!

Kysymys: Miten kategoria eroaa isommasta sisaruksestaan, parhaasta verkkopalvelusta, eli millaisia caseja sinne sitten halutaan?

Sarjaan halutaan mahdollisimman laaja kattaus maan parhaita uusia verkkopalveluja; saumattomasti toimivia asiointipalveluita, näyttäviä brändisivustoja, kekseliäitä uusia palveluideoita ja huippuunsa hiettuja yrityssivustoja. Ja toki verkkokauppojakin toivotaan mukaan.

Pienen budun sarjassa voi pärjätä laadukkaasti tehdyllä perusduunilla, mutta verkkopalvelusarjassa podiumille pääsy yleensä vaatii työltä jotain poikkeuksellista, joka voi olla haastavaa saavuttaa pienellä budjetilla.

Töiden deadline tänä vuonna 20.1.2022. Finalistit julki 24.3.2022. Palkinnot jaetaan 7.4.2022.

Lisätietoa Grand Onen omalta sivustolta.

Vierityspalkki on budjettikategoriassa Grand Onen yhteistyökumppani.

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 900 tilaajaa).

Aiemmin Grand Onesta kirjoitettua:

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun