Sulakkeen perustajille insinööripalkinto

Visa

Habbo Hotelin kehittäjille, Sulake Corporation Oy:n perustajille Sampo Karjalaiselle ja Aapo Kyrölälle luovutetaan tänään tämän vuoden Suomalainen insinöörityöpalkinto. Palkinnon luovuttaa Tekniikan akateemisten liitto TEK, joka haluaa “edistää tekniikan ja luonnontieteiden kehitystä palkitsemalla vuosittain poikkeuksellisen ansiokkaita töitä”.

Palkintolautakunta sanoo perusteluissaan*:

Palkintolautakunnan mukaan hankkeessa on innovatiivisen soveltamisen ja teknisen osaamisen lisäksi onnistuttu hyödyntämään ja kaupallistamaan ohjelmistokonsepti nopeasti kehittyvillä kansainvälisillä markkinoilla. Habbo Hotel on tehty itse kehitetyllä Java-pohjaisella FUSE-teknologialla. Tekninen toteutus on taitavaa, muun muassa skaalautuvuus toimii moitteettomasti ja tukee ympäristöä, jossa on paljon yhtäaikaisia käyttäjiä. Palkinto on myös tunnustus maahamme viime vuosina syntyneelle tietokonepelien ohjelmistotekniselle tietotaidolle.

Insinöörityöpalkintoja on jaettu vuodesta 1981. Tämän ja aikaisempien vuosien palkituista on näyttely Helsingin rautatieasemalla.

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai vanhentuneina.]

Comments are closed.