“Vuoden web-aiheinen blogi”. Kiitos Tietoviikko.

Perttu Tolvanen

Tietoviikko valitsi perjantaina Vierityspalkin vuoden web-aiheiseksi blogiksi*. Vierityspalkki kiittää valinnasta!

Tietoviikon jutussa “Vuoden 2010 parhaat web-palvelut”* nostettiin esiin neljä erityismaininnan ansainnutta palvelua. Neljä valittua palvelua olivat: Prezi (powerpointin tappajaksi povattu verkkopalvelu/sovellus), Flipboard (yksi iPadin makeimmista RSS-lukijasovelluksista), HeiaHeia.com (liikuntasuorituksien seurantaa helpottava kotimainen verkkopalvelu) ja Vierityspalkki.fi-blogi.

Tietoviikon toimittaja Jouni Junkkaala perustelee Vierityspalkin valintaa jutussaan seuraavasti:

“Kuusihenkisen toimituskunnan ja satunnaisten vierailijoiden kynästä syntyy toistuvasti oivia katsauksia, arvioita ja esittelyjä digimedia-alan tuotteista, tekniikoista ja kuulumisista. Kirjoituksiin tulee usein myös erinomaisia kommentteja, jotka rikastavat blogia huomattavasti.”

image

Junkkaalan suosikkiartikkeleita Vierityspalkissa ovat olleet mm. allekirjoittaneen jutut avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmistä (vahvuudet ja heikkoudet, top-10 järjestelmät Suomessa 2010) ja hakukoneoptimoinnin perusteet sisällöntuottajalle. Muita suosikkeja ovat olleet mm. Jaakko AlajoenHyvän blogin rakennuspalikat” ja vieraskynäilleen Jussi Mäkisen juttu “Mitä on WPO, Web Performance Optimization?”.

Junkkaalan suosikkilistalle kiipesi myös yksi Vierityspalkin kestohiteistä: “Verkkopalveluprojektien top-10 haasteet vuonna 2009”.

Erityistunnustuksen Tietoviikko myönsi allekirjoittaneelle runsaasta juttutuotannosta. Totta onkin, että lukumääräisesti iso osa blogin jutuista on lähtöisin allekirjoittaneen kynästä. Kolminumeroisiin julkaisulukuihin tosin yltävät myös Tuija Aalto (mukana 2006-2010) ja Asmo Halinen (mukana jo vuodesta 2006, blogin perustaja). Useita artikkeleita vuonna 2010 ovat tuottaneet myös Jaakko Alajoki, Aki Björklund ja Tommi Pelkonen. Myös vieraskynäilijöitä oli useita vuonna 2010. Suosituimman vieraskynän kirjoitti Pasi Kovanen ja aiheena oli projektitarina laajasta Drupal-verkkopalveluprojektista.

Osuvasti Junkkaala kiittää myös asiantuntevaa kommentointiporukkaa. Voisikin sanoa, että monen hyvän artikkelin perään on kertynyt lopulta enemmän laadukasta tekstiä kommenteissa kuin mitä on varsinaisessa blogijutussa. Esimerkiksi juttu avoimen lähdekoodin vahvuuksista ja heikkouksista on saanut osakseen poikkeuksellisen asiantuntevan ja monivivahteisen kommenttiketjun. Vierityspalkin kommentoinnissa yksi erityisen mukava piirre onkin laaja-alainen asiantuntemus, joka usein näkyy siinä, että kommenteissa voi syntyä keskustelua joka laajentaa alkuperäisen jutun kattavuutta.

Osa tunnustuksesta meneekin ehdottomasti hyville blogin kommentoijille.

Monista asiantuntevista ja asiallisista kommenteista viimeisen vuoden varrelta ovat jääneet mieleen ainakin seuraavat henkilöt: Juha Söderholm*, Petri Mertanen, Kari Maikkola, Jani Tarvainen, Petteri Numminen, Kenneth Falck, Vesa Palmu*, Mikko Ohtamaa, Matias Pietilä*, Aki Björklund*, Pekka Sahlsten, Jussi Muurikainen, Janne Jääskeläinen, Tapio Nurminen, Jussi Pasanen, Tommi Forsström, Tommi Pelkonen, Asmo Halinen, Tuija Aalto.

Kiitokset myös kaikille lukijoille kannustuksesta ja osallistumisesta! Vuonna 2011 on tavoitteena entisestään kasvattaa vieraskynäilyä ja muillakin tavoin parantaa lukijoidemme osallistumismahdollisuuksia!

Tehdään yhdessä blogista ensi vuonna vieläkin parempi!

[*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Aiheet: Vierityspalkki

Tagit: , ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!