Kansalaisosallistujan työkalut –kilpailu sai voittajat

Perttu Tolvanen

Digitoday ehti tuoreeltaan uutisoimaan kilpailun tulokset MindTrekissä pidetystä Kansalaisosallistujan työkalut –kilpailusta.

Lue Digitodayn artikkeli “Kansa remiksasi julkisen sektorin dataa – tässä parhaat”.

Valmiiden sovellusten sarjan voitti Nomen est omen –sovellus joka tutkii eri tietokannoista sukunimien taustoja. Sovellus laskee annetuille sukunimille leikkimielisen eliittiprosentin. Prosenttiluvun lisäksi sovellus tarjoaa valtavan paljon mielenkiintoista tietoa sukunimien historiasta Suomessa. Sovelluksen taustalla ovat Tapio Nurminen ja Jaakko Louhio.

Ideasarjan voitti valtionhallinnon budjettia visualisoiva Tax Tree.

“The Tax Tree is a proposal for a website that makes public sector expenditure visible to the public. It could be used at the level of national government, local goverment or for organisations of various kinds. Income and expenditure of public bodies are represented in a tree-like diagram, such that the expenditure of any department or sub-organisation is represented by the width of the branches. Users can inspect expenditure at all levels and discuss any item of expenditure with other users.”

Onnea voittajille!

Aiheet: Kilpailut ja palkinnot

Tagit:

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.