Visma Sign Forms

Tekijä: Druid
Tärkein teknologia: Asiakaskohtainen ohjelmointityö
Projektin budjetti: yli 60 000 €
Palvelun tyyppi: Web-sovellus tai asiointipalvelu

Visma tarjoaa kattavia sähköisen allekirjoituksen palveluita, jonka avulla dokumenttien allekirjoitusprosessin voi hoitaa täysin sähköisesti. Visman asiakkaat kaipasivat verkkoasiointiin mahdollisuutta rakentaa ja lähettää omia tarpeitaan vastaavia, sähköisesti allekirjoitettuja lomakkeita.

Toteutimme Vismalle lomaketyökalun, jolla heidän asiakkaansa pystyvät itse rakentamaan sähköisesti allekirjoitettavia lomakkeita. Palvelu integroitiin Visma Sign -palveluun ja täytetyt lomakkeet näkyvät kunkin asiakkaan portaalissa ja tieto uusista allekirjoituksista lähetetään asiakkaalle sähköpostitse. Asiakasyritys voi myös halutessaan integroida valmiin lomakkeen osaksi omaa verkkosivuaan.

Palvelu on julkaisunsa jälkeen herättänyt runsaasti kiinnostusta ja julkaisusta helmikuun puoleenväliin allekirjoitettiin jo noin 5000 lomaketta. Asiakaspalaute on ollut yksinomaan positiivista.

Visma Sign Forms -palvelun toteutus aloitettiin lokakuussa 2018 ja sen ensimmäinen versio julkaistiin seuraavan vuoden tammikuun lopussa neljän kuukauden suunnittelu- ja kehitystyön jälkeen.

Sähköisesti allekirjoitettavalla lomakkeella voi toteuttaa esimerkiksi valtakirjan tai GDPR:n vaatiman rekisteritietojen tarkistuspyynnön- tai korjausvaatimuksen. Näin tiedetään, että lomakkeen lähettäjä on se, joka väittää olevansa.

Lomakkeen voi tehdä itse alusta asti, tai käyttää palvelussa valmiina olevia lomakepohjia. Rakentaminen tapahtuu raahaamalla kentät ja väliotsikot haluamaansa järjestykseen ja määrittämällä mitkä kentät ovat pakollisia.

Teknisenä toteutuksena on React-pohjainen käyttöliittymä ja PHP:llä rakennettu, Visma Sign -palvelun kanssa keskusteleva taustajärjestelmä.

Jätä kommentti