Tasa-arvovaltuutetun toimisto

Tekijä: Ch5 Finland Oy
Tärkein teknologia: Muu tuotepohjainen toteutus
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €
Palvelun tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Tasa-arvo.fi toimi ennen pitkään Ch5:n rakentaman Navigo Portalin päällä, ja uudistui kokonaisvaltaisesti siirtyessään Sosiaali- ja terveysministeriöstä Oikeusministeriöön vuonna 2015. Alustaksi valittiin valtionhallinnon yhteisen julkaisuteknologiaratkaisun mukaisesti Liferay Portalin versio 6.2, kuitenkin lisenssimaksuton Community Edition ja oma erillinen projekti siitä.

Tasa-arvovaltuutetun kotisivun rakennuksessa keskeistä oli modernisoitua kohderyhmälähtöisesti puhuttelevaksi verkkopalveluksi.

Pääasiallinen kohderyhmä palvelulle on syrjivää kohtelua kokenut henkilö, jonka ensisijainen tavoite on saada asiallista ja opastavaa tietoa oman tilanteensa ratkaisemiseksi. Todennäköisesti hän vieläpä on kiihtyneessä mielentilassa saapuessaan sivustolle tietoa etsimään. Näin syntyi esimerkiksi etusivun ’palvelukattaus’-valikko, josta löytää reitin oikean informaation pariin.

Sivuston konversiotavoite ei suinkaan ole saada paljon yhteydenottoja, vaan laadukkaita yhteydenottoja. Informaation jäsentelyllä toivotaan, että käyttäjä perehtyisi aiheeseen hieman ennen kanteluprosessin käynnistämistä. Moni asia ratkeaakin oikeasti neuvontapuhelimessa.

Jätä kommentti