Puhdas Itämeri

Tekijä: Morgan Digital
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €
Palvelun tyyppi: Web-sovellus tai asiointipalvelu

John Nurmisen Säätiön omistamassa Puhdas Itämeri -lahjoitusjärjestelmässä pelastetaan symbolisesti Itämerestä valittuja osia. Lahjoituksista saadut varat käytetään yleisesti Itämeren pelastamiseen.

Morgan toteutti Puhdas Itämeri -hankkeelle kaksikielisen sivuston ja lahjoitusjärjestelmän WordPressillä ja WooCommercella. Morgan vastasi sivuston käyttöliittymäsuunnittelusta, ohjelmoinnista ja hosting-palveluista. Sivuston avulla Itämeren pelastamiseksi on lahjoitettu parin ensimmäisen vuoden aikana jo lähes 300 000 euroa.

Lahjoitussivuston käyttäjä voi valita merikartalta haluamansa kohdan ja pelastaa sen valitsemallaan summalla. Kartassa paikka on nimikoitu vuoden ajan hänen nimellään. Morgan loi sivuston eri kohderyhmille omia lisätoiminteitaan. Esimerkiksi yritykset ja muut suuremmat lahjoittajat voivat saada merikarttaan logonsa tai hankkia nimiinsä tietyn merireitin.

Morgan yhdisti sivuston käyttöliittymässä WooCommersea ja karttasovellusta luovalla tavalla. Karttaa käytetään Mapbox-alustalla, joka hyödyntää OpenStreetMap-projektin karttadataa. Lahjoitusprosessi rakennettiin WooCommerce-verkkokauppaohjelmistolla. Maksurajapintoja on kaksi: yleisimmät suomalaiset verkkomaksutavat käsittävä Paytrail sekä helppokäyttöinen PayPal. Sivusto toimii responsiivisesti kaikilla alustoilla.

Jätä kommentti