Luksia.fi

Tekijä: Focus Flow
Tärkein teknologia: Muu tuotepohjainen toteutus
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €
Palvelun tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksia järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Luksiassa opiskelee vuosittain lähes 7 000 opiskelijaa ja siellä työskentelee n. 400 henkilöä. Focus Flow toteutti Luksian verkkosivujen uudistuksen konseptoinnista tekniikkaan huimaavassa 3 kuukauden aikataulussa.

Uudistunut Luksia.fi toimii opiskelemaan hakeutuvien tärkeimpänä informaatiokanavana ja palvelee kiivaimmin yhteishakua edeltävänä aikana jolloin 9-luokkalaiset ovat hakemassa ensimmäistä vapaaehtoista opiskelupaikkaansa. Yhteishaun lisäksi verkkosivustolta haetaan tietoa esimerkiksi lisä-ja täydennyskoulutuksista, valmentavasta koulutuksesta ja yrityksille suunnatuista palveluista.

Sivuston käyttäjäkunta vaihtelee 9-luokkalaisista yritysasiakkaisiin – ja päätelaitteet sen mukaisesti älypuhelimista desktoppeihin. Lukumäärältään 9-luokkalaiset muodostavat ylivoimaisesti tärkeimmän kohderyhmän ja siksi sivuston suunnittelussa ja toteutuksessa keskityttiin vahvasti mobiilitoimivuuteen optimoimalla sekä käyttöliittymiä että sivuston latausnopeuksiin vaikuttavia tekniikoita.

Sivuston alustana on aina luotettava SilverStripe, joka helppokäyttöisyytensä ansiosta soveltuu erittäin hyvin myös oppilaitosten sivustojen toteutukseen. Luksiassa on otettu käyttöön myös opiskelijoiden päivittäisessä käytössä oleva Wilma-järjestelmä, joka on kevyesti integroitu myös Luksia.fi-sivustoon.

”Ennätyksellisen nopean toteutuksen mahdollisti asiakkaan nopea päätöksenteko sekä sisällöntuotanto”, kiittelee projektipäällikkö Jukka-Pekka Palo

Jätä kommentti