Kepa.fi

Toimiston ilmoittama referenssi

Tärkein teknologia: Drupal

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Kepan tärkein viestintäkanava kepa.fi koki hiljattain ison mullistuksen, kun se uudistettiin täysin vuoden 2016 lopussa. Lähdimme uudistamaan sivustoa käyttäjä edellä: käyttäjätesteissä huomasimme jo hyvin aikaisessa vaiheessa, että vanhan sivuston rakenne koettiin kankeaksi ja tieto oli usein vaikeasti löydettävissä. Päätelaitteesta riippumaton käyttö oli myös surkeassa jamassa, mutta sen toki tiesimme jo ennen projektin aloittamista. Tästä syystä uudistusprojektissa keskityttiin erityisesti käyttäjäkokemuksen ja käytettävyyden parantamiseen, sivuston rakenteen selkeyttämiseen sekä tietenkin responsiivisuuteen.

Sivusto siirrettiin uudistuksen yhteydessä Drupal 6:lta 8:lle ja sen käyttöliittymä, graafinen ilme ja sisältörakenne suunniteltiin täysin uusiksi. Koko projekti toteutettiin konseptointia, UX-suunnittelua, koodausta, hakukoneoptimointia ja testausta myöten lähes täysin sisäisin voimin: projektitiimin muodostivat Kepan omat in-house koodarit, AD, projektipäällikkö, viestinnän asiantuntijat sekä sisällöntuottajat. Projektissa käytettiin ensimmäistä kertaa Kepan historiassa ketterän kehittämisen menetelmiä ja työkaluja, ja tekniselle kehittäjätiimille tuli projektin edetessä tutuksi niin sprintit, iteraatiot kuin daily standupit. Drupal 8 oli onneksi meille tuttu alusta, koska olimme jo syksyllä 2015 julkaisseet Drupal 8:lle uuden www.maailmankuvalehti.fi -sivuston.

Ison ja reippaasti yli vuoden kestäneen projektin lopputuloksena syntyi täysin uusi kepa.fi, joka on nopeampi, helppokäyttöisempi ja selkeämpi sekä visuaaliselta ilmeeltään raikas, ajaton ja Kepa-brändin mukainen. Tiimillä riittää vielä rutkasti töitä sivuston jatkokehityksen parissa, mutta jo nyt Kepan tärkein digitaalinen kanava on ottanut ison harppauksen eteenpäin.

“Olen ihan mielettömän ylpeä projektitiimimme saavutuksesta ja upeasta työnjäljestä ajoittain tiukkojenkin aikataulujen puitteissa! Sivuston mobiilikäyttökokemus on aivan erityisen miellyttävä, sivuston uusi ulkoasu on tyylikäs ja mikä tärkeintä: jäsenjärjestöillemme suunnattujen sisältöjen ja palveluiden löydettävyys on parantunut huimasti.”

Niini Kokkonen, projektipäällikkö


Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun