ESA BIC Finland

European Space Agency’s Business Incubation Centre in Finland tarvitsi verkkosivut, jotka täyttävät kolme tarkoitusta.
1. Sivut tiedottavat, että tällainen uusi hanke on olemassa.
2. Hakemuksien saaminen uusilta yrityksiltä.
3. Tiedon jakaminen ESA BIC:n toiminnasta ja Suomen avaruusteollisuudesta.
Mutta itse projektilla oli kuitenkin yksi tavoite ylitse muiden. Sivustosta haluttiin visuaalisesti vaikuttava ja siksi sivuston keskeisin elementti on etusivun viimeisen päälle viilattu parallax-efekti.
”Visioin sivustosta visuaalisesti näyttävää ja valitsin toteuttajan sen perusteella, kuka pystyy varmasti toteuttamaan sen sellaisena kuin toivon ja vaaditussa aikataulussa. Luotin, että Aucor pystyy ja pystyikin”, kertoo ESA BIC Finlandin vetäjä Kimmo Isbjörnssund.
Sivusto haluttiin valmiiksi syksyn 2017 Slushiin, eikä aikaa ollut hukattavaksi. Projekti polkaistiin vartissa käyntiin Aucor Starterin avulla ja sen jälkeen aikaa käytettiin pääasiassa etusivun visuaalisuuden viilaamiseen. ”Hahmottelin miltä haluaisin lopputuloksen näyttävän ja Aucor suunnitteli ja toteutti sen toiveideni mukaan. He ehdottivat rohkeasti omia näkemyksiään ja parannuksiaan”, Isbjörnssund kiittää.
Parallax-efekti ei ole ominaisuutena monimutkainen, mutta toteutuksen kanssa saa olla tarkkana. Isoilla kuvilla ja Javascript-tiedostoilla pystyy tuhoamaan sivuston käytettävyyden ja tekemään siitä suorituskyvyltään kökköä ja karikkoa. Siksi kuvatiedostoja ja siirtymiä hinkattiin huolella, jotta sivusto saatiin pysymään sukkelana.
Myös projekti eteni sukkelasti, suoraviivaisesti ja tehokkaasti kommunikoiden. ”Tapasimme kasvotusten kaksi kertaa ja muuten pidimme videopalavereita. Kerran viikossa sain kuulla, missä mennään ja myös projektia varten pystytetty Basecamp toimi hienosti viestintäkanavana. Olin koko ajan kartalla siitä, miten projekti etenee ja sain tehdä ensimmäiset kommentoinnit ja korjaukset jo protoon”, kertoo Isbjörnssund.
Alkuhuuman jälkeen tavallisessa arjessa sivuston tärkein tavoite on saada uudet yritykset hakemaan mukaan ESA BICin ohjelmaan. ”Pääasiassa yhteydenotot ja hakemukset ovat tulleet sivuston ansiosta. Sivustolta löytyvät selkeästi hakemusdokumentit, lisää informaatiota ja yhteystiedot. Ilman sivustoa olisi todella vaikeaa löytää meidät ja saada meihin yhteys”, Isbjörnssund kertoo.
Hakemuksia ja yhteydenottoja saapuu tasaisin väliajoin niin potentiaalisilta uusilta yrityksiltä kuin yhteistyökumppaneiltakin. Arjen tarpeet eli uudet uutiset ja kampanjat ESA BIC voi lisätä sivuilleen itse. Pienet kehityspyynnöt taklaa Aucor.
[Huom. Referenssi on julkaistu alunperin Aucorin nimissä. Generaxion haukkasi Aucorin loppuvuodesta 2020.]