Valittuja paloja syksyn referenssijulkaisuista

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 6 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut Tulli.fi on reilusti asiointikanava - eikä vain viraston verkkosivu.

Seuraavassa poimintoja syksyltä Julkaisut-palstan referenssitarinoista.

Palstallehan on ilmaista ilmoittaa referensseistä, mutta julkaistavat referenssit menevät moderoinnin läpi. Vain “avoimet” palvelut pääsevät palstalle (eivät intranetit, extranetit, yms.). Myöskään aivan pienimpiä sivustouudistuksia tai web-sovelluksia ei palstalle julkaista.

Pari poimintaa Julkaisut-palstan ulkopuolelta:

 • Vertailu ei ole ehkä kovin reilu, mutta jos vertaa tässä katsauksessa mainittua Siilinjärven kunnan sivustoa ja syksyllä uudistunutta Detroitin kaupungin sivustoa, niin palveluasenteessa on aika lailla eroa. Siilinjärven kunnan sivusto tuntuu lähinnä sähköiseltä esitteeltä, joka kertoo siitä mitä kaupunginhallintoon kuuluu. Detroitin kaupungin sivusto tuntuu aktiiviselta palveluoppaalta, joka kertoo heti kärkeen miten kaupungissa pääsee bussilla paikasta toiseen, mitä palveluita kaupunki tarjoaa kansalaisilleen ja minkälainen ympäristö kaupunki voisi olla yrityksille. Siilinjärven kunnan etusivulla pääosassa ovat sekalaiset uutiset siitä mitä kaupunginhallinnossa tapahtuu…
 • Tekniikan Maailman uusi sivusto on julkaistu beta-julkaisuna käyttäjien testaukseen. Uusi sivusto on edelleen WordPressin päälle tehty (kumppaneina Aste Helsinki ja Vincit), ja ei ole käyttöliittymällisesti muuttunut mitenkään suuresti, mutta beta-versiossa on kiinnostava progressiivinen latausmalli (tarkemmin ns. “luurankolataus”), jossa sivu latautuu ensimmäisellä vedolla pääosin harmailla laatikoilla ja erilaisilla tilapäisgrafiikoilla, ja vasta toisessa vaiheessa nämä elementit korvataan oikeilla kuvilla ja teksteillä. Beta-sivusto ei ainakaan Googlen nopeustestien (Lighthouse) perusteella vaikuta kovin paljon vanhaa sivustoa nopeammalta, mutta käyttäjän kannalta uudenlainen latausmalli tuntuu kyllä paljon miellyttävämmältä, koska näin sivusto ei “hypi ja pompi” latauksen aikana, vaan on jo ensilatauksella lopullisessa taittomuodossaan.

>> Katso kaikki Julkaisut

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 700 tilaajaa).

[*Toim. huom. Linkki poistettu, koska referenssi poistettu toimittajan pyynnöstä.]

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun