Valittuja paloja syksyn referenssijulkaisuista

Perttu Tolvanen

Seuraavassa poimintoja syksyltä Julkaisut-palstan referenssitarinoista.

Palstallehan on ilmaista ilmoittaa referensseistä, mutta julkaistavat referenssit menevät moderoinnin läpi. Vain “avoimet” palvelut pääsevät palstalle (eivät intranetit, extranetit, yms.). Myöskään aivan pienimpiä sivustouudistuksia tai web-sovelluksia ei palstalle julkaista.

Pari poimintaa Julkaisut-palstan ulkopuolelta:

  • Vertailu ei ole ehkä kovin reilu, mutta jos vertaa tässä katsauksessa mainittua Siilinjärven kunnan sivustoa ja syksyllä uudistunutta Detroitin kaupungin sivustoa, niin palveluasenteessa on aika lailla eroa. Siilinjärven kunnan sivusto tuntuu lähinnä sähköiseltä esitteeltä, joka kertoo siitä mitä kaupunginhallintoon kuuluu. Detroitin kaupungin sivusto tuntuu aktiiviselta palveluoppaalta, joka kertoo heti kärkeen miten kaupungissa pääsee bussilla paikasta toiseen, mitä palveluita kaupunki tarjoaa kansalaisilleen ja minkälainen ympäristö kaupunki voisi olla yrityksille. Siilinjärven kunnan etusivulla pääosassa ovat sekalaiset uutiset siitä mitä kaupunginhallinnossa tapahtuu…
  • Tekniikan Maailman uusi sivusto on julkaistu beta-julkaisuna käyttäjien testaukseen. Uusi sivusto on edelleen WordPressin päälle tehty (kumppaneina Aste Helsinki ja Vincit), ja ei ole käyttöliittymällisesti muuttunut mitenkään suuresti, mutta beta-versiossa on kiinnostava progressiivinen latausmalli (tarkemmin ns. “luurankolataus”), jossa sivu latautuu ensimmäisellä vedolla pääosin harmailla laatikoilla ja erilaisilla tilapäisgrafiikoilla, ja vasta toisessa vaiheessa nämä elementit korvataan oikeilla kuvilla ja teksteillä. Beta-sivusto ei ainakaan Googlen nopeustestien (Lighthouse) perusteella vaikuta kovin paljon vanhaa sivustoa nopeammalta, mutta käyttäjän kannalta uudenlainen latausmalli tuntuu kyllä paljon miellyttävämmältä, koska näin sivusto ei “hypi ja pompi” latauksen aikana, vaan on jo ensilatauksella lopullisessa taittomuodossaan.

>> Katso kaikki Julkaisut

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 700 tilaajaa).

[*Toim. huom. Linkki poistettu, koska referenssi poistettu toimittajan pyynnöstä.]

Comments are closed.