Uusia verkkopalveluita kesällä 2015

Perttu Tolvanen

Tässä katsaus muutamiin Uudet Julkaisut -palstalla kevät-kesällä julkaistuihin verkkopalveluihin ja web-sovelluksiin. Palstalle on nyt keväällä tullut myös astetta isompia projekteja sekä enemmän web-sovellus-tyyppisiä palveluita. Hyvä näin. Samalla palstan lukijamäärät ovat kasvaneet tasaisesti, ja lähestyvät jopa Avoimet työpaikat -palstan lukijamääriä kohta.

Esimerkiksi Valu Digitalin toteuttama Riihimäen kaupungin verkkopalvelu on esimerkillinen sivusto monella tapaa. Laadukas ja monipuolinen kaupungin verkkosivusto on toteutettu WordPress-alustalle. Kannattaa tutustua projektin kuvaukseen.

vierityspalkki_riihimaki
Riihimäen kaupungin verkkopalvelu-uudistus
Tekijä: Valu Digital Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Byroon WordPress-alustalle toteuttama Flow-festivaalin sivusto on myös kokenut uudistuksen. Uuden ilmeen sivustolle on suunnitellut suunnittelutoimisto Bond. Tutustu uudistuksen kuvaukseen.

byoo-flow-vierityspalkki
Flow Festival 2015
Tekijät: Bond (Suunnittelu), Byroo (Suunnittelu ja tuotanto)
Tärkein teknologia: WordPress

Verkkojulkaisujen toteuttama Fonecta Hyötytietoa on myös kiinnostava blogimainen sisältösivusto, jonka Verkkojulkaisut on tehnyt Drupal-alustalle. Verkkopalvelun on suunnitellut Bob the Robot. Sivusto tarjoaa artikkeleita ja tietoa digitaalisen markkinoinnin ammattilaisille. Tutustu projektin kuvaukseen.

verkkojulkaisut-drupal-fonecta-hyotytietoa
Fonecta Hyötytietoa -sivusto
Tekijät: Bob the Robot (konsepti ja visuaalisuus), Verkkojulkaisut Oy (teknologia ja tuotanto)
Tärkein teknologia: Drupal

Muutamia muita kiinnostavia projekteja palstalta:

Lapin_kansa
Lapin Kansan verkkopalvelu
Tekijä: Geniem Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

suomiplussalle
Nostetaan Suomi plussalle -kampanjasivusto
Tekijä: Solid Angle
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

smarpshare-preview
SmarpShare -yrityssivusto
Tekijä: Contrast
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

vierityspalkki_oura
Oura -yrityssivusto
Tekijä: Evermade
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Kempele
Kempeleen kunta
Tekijä: Koodiviidakko
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Redland_Vasek
Vaasanseutu.fi -seutuportaali
Tekijät: C2 Advertising (Suunnittelu), Redland (Tekninen kehitys)
Tärkein teknologia: WordPress

skvr-mockup1
Suomen Kansan Vanhat Runot -web-sovellus
Tekijä: Flo Apps Oy
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

peace
Peacemakers network
Tekijä: Frantic
Tärkein teknologia: WordPress

>> Kaikki uudet julkaisut
>> Seuraa palstaa Twitterissä
>> Tilaa Vierityspalkin kuukausikirje

Jatkossakin palstan sisällöistä tullaan tekemään tällaisia vastaavia koosteita blogiin, joten jos haluat parempaa näkyvyyttä projekteillesi, ilmoita julkaisu palstalle. Ilmoittaminen on ilmaista, mutta palsta on moderoitu, joten kannattaa panostaa kuvaukseen, esittelykuvaan ja kaikkien tietojen ilmoittamiseen.

 1. Jari says:

  Hauskaa, kuinka WordPress tuntuu nykyään olevan miltei ainoa vaihtoehto verkkosivujen pohjana. Vaikka alusta onkin kätevä ja helppokäyttöinen, toivoisin silti ainakin itse vähän lisää variaatiota, ihan vain ettei yksi palveluntarjoaja saa liian kovaa yliotetta.

 2. Perttu Tolvanen says:

  Kiitos kommentista, Jari. Yhden toimijan liiallinen hallinta tosiaan voi tappaa kehityksen markkinasta, ja voi sillä olla muitakin lieveilmiöitä.

  Googlen Android on nyt yli 70% osuudessa jo, ja vaikka sekin on avointa koodia, niin kaikki eivät pidä Googlen valta-asemasta. Android tosin ei taida olla ihan täysin avointa koodia, vaan siinä on Googlen lisenssikuvioita jonkin verran, jos haluaa tehdä puhelimia sen päälle (en tunne tätä sen tarkemmin). Mutta on Android tietty esimerkki siitäkin, että miten avoimen koodin tuote on vallannut markkinat ja ei siitä nyt varsinaisesti ole haittaa syntynyt maailmalle (päinvastoin lähinnä).

  Kuluttajien kannalta markkinan kypsyminen on kuitenkin yleensä vain hyvä asia, esim. nyt vaikka älypuhelinten kohdalla.

  WordPressin rinnalle voisi kuvitella, että joku toinen kevyempi julkkarialusta nousisi. Juuri nyt sellaista ei ole kuitenkaan näköpiirissä. Oma arvaukseni on, että kestää muutaman vuoden ennenkuin WordPressille joku haastaja tulee. Nyt haastajakenttä on liian pirstaloitunut, jotta voisi edes mainita muita nimeltä (verrattuna WordPressin maailmanlaajuiseen asemaan). Ja voi myös olla, että se haastaja tulee pilvipalveluiden maailmasta, esim. kolmikosta Weebly, Wix, SquareSpace.