Uusia julkaisuja joulukuussa 2010

Perttu Tolvanen

Joulukuussa nähtiin Uudet julkaisut -palstalla runsas määrä uusia sivustoja. Aktiivisin ilmoittaja palstalle oli Mainostoimisto Värikäs Tampereelta.

Seuraavassa muutamia poimintoja palstalle ilmoitetuista tyylikkäistä yrityssivustoista:

Galvatekin yrityssivusto

Galvatekin yrityssivusto on Korpimedian käsialaa ja edustaa varsin laadukasta yrityssivustoa, joka on myös huolella viimeistelty. Esimerkiksi referenssit on esitetty tyylikkäästi karttanäkymässä. Sivuston päänavigaatiossa oleva pudotusnavigaatioratkaisu vaatisi ehkä hieman tyylittelyä vielä, mutta edustaa toiminnallisesti mielenkiintoista ratkaisua (kaikki pudotusvalikot laskeutuvat kerralla). Sivustolla on myös esimerkillinen ristiinlinkitys eri sisältöjen välillä.

“Korpimedia toteutti uudet www-sivut lahtelaiselle pinta- ja vedenkäsittelylaitoksia toimittavalle Oy Galvatek Ab lle. Sivusto toimii avoimen lähdenkoodin Concrete5-julkaisujärjestelmän päällä.”

Sopiman yrityssivusto

Sopiman sivusto on ActiveArkin toteuttama ja edustaa erittäin tyylikästä ohjelmiston esittelysivustoa. Sivusto kannustaa kokeilemaan ja tekee hyvin selväksi, että mistä on kyse ja mitä käyttäjän halutaan tekevän. Navigaatioratkaisu ja sisältöjen ristiinlinkittäminen tosin kaipaisi kehitystä, koska nyt syvemmät tietosivut, kuten hinnasto, jäävät hieman piiloon. Yleiskuvan saaminen palvelusta ei kuitenkaan tästä kärsi, koska esimerkiksi videoesittelyihin ja havainnollistaviin kuvituksiin on panostettu esimerkillisesti.

Helsinki-Vantaa lentokentän yrityssivusto

Helsinki-Vantaan lentokentän palvelusivusto on Crasmanin toteuttama ja edustaa myös poikkeuksellisen laadukkaiden yrityssivustojen sarjaa. Helsinki-Vantaan sivustolla erityiskunniamaininta kuuluu laadukkaasti ja viimeistellysti toteutetusta jättipudotusvalikkoratkaisusta päänavigaatiossa. Ylipäätään sivuston päänavigaatio on poikkeuksellisen huolella suunniteltu ja toteutettu. Helsinki-Vantaan sivustolla erityishaasteena kun lienee se, että sivustolle tullaan monien hyvin erilaisten täsmätarpeiden perässä, ja tällöin jättipudotusnavigaatio auttaa nopeasti löytämään oikean asian. Monien laajojen palvelusivustojen kannattaisi ottaakin Helsinki-Vantaan päänavigaatiosta mallia, koska vastaava ratkaisu helpottaisi monen laajan verkkopalvelun käytettävyyttä. Rohkea ratkaisu on myös käyttää päänavigaatio palveluotsikoihin ja jättää yritysesittelyyn liittyvät asiat sivuston alapalkin (footer) kautta löydettäväksi. Tästäkin voisi moni sivusto ottaa mallia, koska monien isojen sivustojen kohdalla yritystiedon hakeminen kuuluu marginaalissa oleviin käyttötapauksiin.

Lisää tuoreita sivustoja ja projektikuvauksia löytyy Uudet julkaisut -osiosta.

Aiheet: Uudet julkaisut

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!