Uusia julkaisuja joulukuussa 2010

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut Tulli.fi on reilusti asiointikanava - eikä vain viraston verkkosivu.

Joulukuussa nähtiin Uudet julkaisut -palstalla runsas määrä uusia sivustoja. Aktiivisin ilmoittaja palstalle oli Mainostoimisto Värikäs Tampereelta.

Seuraavassa muutamia poimintoja palstalle ilmoitetuista tyylikkäistä yrityssivustoista:

Galvatekin yrityssivusto

Galvatekin yrityssivusto on Korpimedian käsialaa ja edustaa varsin laadukasta yrityssivustoa, joka on myös huolella viimeistelty. Esimerkiksi referenssit on esitetty tyylikkäästi karttanäkymässä. Sivuston päänavigaatiossa oleva pudotusnavigaatioratkaisu vaatisi ehkä hieman tyylittelyä vielä, mutta edustaa toiminnallisesti mielenkiintoista ratkaisua (kaikki pudotusvalikot laskeutuvat kerralla). Sivustolla on myös esimerkillinen ristiinlinkitys eri sisältöjen välillä.

“Korpimedia toteutti uudet www-sivut lahtelaiselle pinta- ja vedenkäsittelylaitoksia toimittavalle Oy Galvatek Ab lle. Sivusto toimii avoimen lähdenkoodin Concrete5-julkaisujärjestelmän päällä.”

Sopiman yrityssivusto

Sopiman sivusto on ActiveArkin toteuttama ja edustaa erittäin tyylikästä ohjelmiston esittelysivustoa. Sivusto kannustaa kokeilemaan ja tekee hyvin selväksi, että mistä on kyse ja mitä käyttäjän halutaan tekevän. Navigaatioratkaisu ja sisältöjen ristiinlinkittäminen tosin kaipaisi kehitystä, koska nyt syvemmät tietosivut, kuten hinnasto, jäävät hieman piiloon. Yleiskuvan saaminen palvelusta ei kuitenkaan tästä kärsi, koska esimerkiksi videoesittelyihin ja havainnollistaviin kuvituksiin on panostettu esimerkillisesti.

Helsinki-Vantaa lentokentän yrityssivusto

Helsinki-Vantaan lentokentän palvelusivusto on Crasmanin toteuttama ja edustaa myös poikkeuksellisen laadukkaiden yrityssivustojen sarjaa. Helsinki-Vantaan sivustolla erityiskunniamaininta kuuluu laadukkaasti ja viimeistellysti toteutetusta jättipudotusvalikkoratkaisusta päänavigaatiossa. Ylipäätään sivuston päänavigaatio on poikkeuksellisen huolella suunniteltu ja toteutettu. Helsinki-Vantaan sivustolla erityishaasteena kun lienee se, että sivustolle tullaan monien hyvin erilaisten täsmätarpeiden perässä, ja tällöin jättipudotusnavigaatio auttaa nopeasti löytämään oikean asian. Monien laajojen palvelusivustojen kannattaisi ottaakin Helsinki-Vantaan päänavigaatiosta mallia, koska vastaava ratkaisu helpottaisi monen laajan verkkopalvelun käytettävyyttä. Rohkea ratkaisu on myös käyttää päänavigaatio palveluotsikoihin ja jättää yritysesittelyyn liittyvät asiat sivuston alapalkin (footer) kautta löydettäväksi. Tästäkin voisi moni sivusto ottaa mallia, koska monien isojen sivustojen kohdalla yritystiedon hakeminen kuuluu marginaalissa oleviin käyttötapauksiin.

Lisää tuoreita sivustoja ja projektikuvauksia löytyy Uudet julkaisut -osiosta.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun