Uudet web-projektit löytyvät jatkossa Vierityspalkin Uudet julkaisut -palstalta

Perttu Tolvanen

Vierityspalkissa on avautunut uusi palsta. Menestyksekkään “Avoimet työpaikat” -palstan rinnalle on nyt tuotu “Uudet julkaisut” -palsta. Tämä Rekaksoisin liukuhihnan kaltainen palvelu listaa uudet suomalaiset verkkosivustot ja kertoo olennaiset asiat sivustoprojektien takaa.

Sivustolinkkien lisäksi projekteista halutaan kertoa osallistuneet yritykset ja näiden yrityksien välinen työnjako. Myös sivustojen hienoimpien ominaisuuksien toivotaan saavan palstatilaa. Tavoitteena on luoda aktiivisesti elävä ja päivittyvä palsta joka kertoo millaisia sivustoprojekteja Suomessa tehdään, ketkä tekevät ja millaisia ominaisuuksia palveluissa on.

Tavoitteena on erottua Rekaksoisin liukuhihnasta tuomalla paremmin näkyviin sivustojen takana olevia projekteja ja näiden työnjakoa. Nyt palstalla on jo useita erittäin hyviä esimerkkejä.

Esimerkiksi Naviatech on ilmoittanut listalle useita projektejaan joissa tekijöinä on ollut melkoinen joukko eri alan toimistoja. Esimerkiksi Mitä Suomi on? -verkkopalvelun tekijöinä on ollut useita eri toimistoja.

mitasuomion

Myös ALD Vaihtoautot -verkkopalvelun taustalla on ollut useita toimistoja ja projektin kuvaus kertoo mitä kukin projektissa teki.

 aldvaihtoautopalvelu

 

Listalle voi ilmoittaa uuden projektin kuka tahansa. Myös muutaman kuukauden sisällä julkaistut verkkopalvelut voi ilmoittaa palstalle, joten aivan uunituore ei ilmoitetun palvelun tarvitse olla. Ilmoitusohjeena toivomme vain, että projektista kerrotaan aina perustiedot (ketkä osallistuivat, kuka teki mitäkin ja mitkä ovat sivuston “highlightit”). Palvelun parhaimpina ominaisuuksia voi mainita niin innovatiivisen käyttöliittymäratkaisun, toimitusjohtajan blogin kuin monipuolisen julkaisujärjestelmän.

Parhaiten kuvatut projektit saavat näkyvyyttä myös blogiartikkeleina, joten kannattaa panostaa kuvauksiin.

Palstasta kiinnostuneet voivat tilata Uudet julkaisut -palstan RSS-syötteen, jolle on jo ilmestynytkin kaikessa hiljaisuudessa useita kymmeniä tilaajia.

Uudet julkaisut -palsta kattaa jo tässä vaiheessa useita kymmeniä projektiesittelyitä joten palstaa selaamalla saa hyvän käsityksen siitä millaisia verkkopalveluita Suomessa juuri nyt julkaistaan.

Aiheet: Uudet julkaisut, Vierityspalkki

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
  1. Sami says:

    Saisiko samaa listaa seurattua vielä Twitterinkin kautta? Vierityspalkille oma käyttäjätunnus johon kaikki RSS feedit?

  2. kuivalainen says:

    Ääni twitter-profiileille! Mielellään sekä uusille prokkiksille että Vierityspalkin jutuille omansa.