Uudet web-projektit löytyvät jatkossa Vierityspalkin Uudet julkaisut -palstalta

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut Tulli.fi on reilusti asiointikanava - eikä vain viraston verkkosivu.

Vierityspalkissa on avautunut uusi palsta. Menestyksekkään “Avoimet työpaikat” -palstan rinnalle on nyt tuotu “Uudet julkaisut” -palsta. Tämä Rekaksoisin liukuhihnan* kaltainen palvelu listaa uudet suomalaiset verkkosivustot ja kertoo olennaiset asiat sivustoprojektien takaa.

Sivustolinkkien lisäksi projekteista halutaan kertoa osallistuneet yritykset ja näiden yrityksien välinen työnjako. Myös sivustojen hienoimpien ominaisuuksien toivotaan saavan palstatilaa. Tavoitteena on luoda aktiivisesti elävä ja päivittyvä palsta joka kertoo millaisia sivustoprojekteja Suomessa tehdään, ketkä tekevät ja millaisia ominaisuuksia palveluissa on.

Tavoitteena on erottua Rekaksoisin liukuhihnasta tuomalla paremmin näkyviin sivustojen takana olevia projekteja ja näiden työnjakoa. Nyt palstalla on jo useita erittäin hyviä esimerkkejä.

Esimerkiksi Naviatech on ilmoittanut listalle useita projektejaan joissa tekijöinä on ollut melkoinen joukko eri alan toimistoja. Esimerkiksi Mitä Suomi on? -verkkopalvelun* tekijöinä on ollut useita eri toimistoja.

mitasuomion

Myös ALD Vaihtoautot -verkkopalvelun* taustalla on ollut useita toimistoja ja projektin kuvaus kertoo mitä kukin projektissa teki.

aldvaihtoautopalvelu

Listalle voi ilmoittaa uuden projektin kuka tahansa. Myös muutaman kuukauden sisällä julkaistut verkkopalvelut voi ilmoittaa palstalle, joten aivan uunituore ei ilmoitetun palvelun tarvitse olla. Ilmoitusohjeena toivomme vain, että projektista kerrotaan aina perustiedot (ketkä osallistuivat, kuka teki mitäkin ja mitkä ovat sivuston “highlightit”). Palvelun parhaimpina ominaisuuksia voi mainita niin innovatiivisen käyttöliittymäratkaisun, toimitusjohtajan blogin kuin monipuolisen julkaisujärjestelmän.

Parhaiten kuvatut projektit saavat näkyvyyttä myös blogiartikkeleina, joten kannattaa panostaa kuvauksiin.

Palstasta kiinnostuneet voivat tilata Uudet julkaisut -palstan RSS-syötteen, jolle on jo ilmestynytkin kaikessa hiljaisuudessa useita kymmeniä tilaajia.

Uudet julkaisut -palsta kattaa jo tässä vaiheessa useita kymmeniä projektiesittelyitä joten palstaa selaamalla saa hyvän käsityksen siitä millaisia verkkopalveluita Suomessa juuri nyt julkaistaan.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

4 kommenttia on “Uudet web-projektit löytyvät jatkossa Vierityspalkin Uudet julkaisut -palstalta”

 1. Saisiko samaa listaa seurattua vielä Twitterinkin kautta? Vierityspalkille oma käyttäjätunnus johon kaikki RSS feedit?

 2. Ääni twitter-profiileille! Mielellään sekä uusille prokkiksille että Vierityspalkin jutuille omansa.

 3. Jee jee, liukuhihna is back!

 4. […] Yleisön pyynnöstä Vierityspalkilla on nyt Twitter-tili. Kyseinen tili toimii lähinnä kylmäasemana, jonne ohjautuvat Twitterfeedin kautta Uudet julkaisut ja uudet blogimerkinnät (ping!) […]

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun