Blogin historiaa

Blogin historiaa: nopeata alan seurantaa, avoimia työpaikkoja, tapahtumia, seminaareja, vieraskyniä, asiantuntija-artikkeleita, hakemisto kotimaisiin digitoimistoihin, suosittu julkaisut-palsta, jne.

Blogin historiassa on ollut useita eri vaiheita. Alkuvaiheessa (2006-2010) blogi tunnettiin parhaiten nopeasta uutisoinnista ja uusmedia-alan juorujen ja kuumimpien yrityskauppojen analysoinnista. Esimerkiksi Sataman hajoamista ja muuntumista Trainers’ Houseksi seurattiin lukuisten eri juttujen muodossa, ja Vierityspalkkia käyttivät tällöin lähteenään myös monet maan isot mediat. Tivi valitsikin jo vuonna 2010 blogin yhdeksi kiinnostavimmista ohjelmistoalan blogeista.

Vuodesta 2010 asti on Vierityspalkki ollut Pertun koordinoima. 2010-luvulla blogissa julkaistiin paljon vieraskynä-artikkeleita ja Vierityspalkki myös organisoi erilaisia seminaareja ja tapahtumia erilaisten yhteistyötahojen kanssa. Seminaareja ja tapahtumia  järjestettiin yhteistyössä asiakkaiden (mm. Kela) ja alan toimistojen kanssa.

2020-luvulla blogin tunnettuutta on edistänyt myös Julkaisut-palsta ja Toimistot-hakemisto. Etenkin Toimistot-hakemisto tunnetaan alalla luotettavana WordPressiin erikoistuneiden digitoimistojen listauksena. Pertulle blogi on edelleen ”vakava harrastus”. Blogin taustafirmana toimii Pertun yhtiö, Projekti55 Oy, joka myös rahoittaa blogin kehitystä ja sisällöntuotantoa.

Kuvia tapahtumista

wpsemma-20140916-DSC_2897
Kuva: Vierityspalkin järjestämästä seminaarista syksyltä 2014.

Aiheina on ollut mm. responsiiviset verkkosivustot, ohjausryhmätyöskentely verkkoprojekteissa ja ketterien menetelmien käyttäminen verkkoprojekteissa.

wpsemma-20140916-DSC_2755
Kuva: Vierityspalkin järjestämästä seminaarista syksyltä 2014.

vierityspalkin-wp-semma-bjorklund-lavalla-2014
Kuva: Vierityspalkin järjestämästä seminaarista syksyltä 2014.

vierityspalkki-goes-seminaarit-2013
Kuva: Vierityspalkin ja Kelan järjestämästä ketteriä menetelmiä käsitelleestä seminaarista vuodelta 2013.

kettera-seminaari-huotarinen-tolvanen-2013
Kuva: Vierityspalkin ja Kelan järjestämästä ketteriä menetelmiä käsitelleestä seminaarista vuodelta 2013.

Lukuja ja poimintoja blogin historiasta

Blogin toimituksen jäseninä on ollut seuraavia henkilöitä (julkaistujen juttujen määrän mukaan järjestettynä):

Blogin teknisestä kehityksestä on blogin historiassa vastannut:

 • Aki Björklund (2008-2010)
 • H1 (2011-) (H1 sulautui Zeelandiin myöhemmin)
 • Aki Björklund (2018-2022)
 • Digitoimisto Dude (2023->)

Kokeiluja kaupallisten sisältöjen ja sponsoroinnin alueella:

 • Blogissa on vuosia sitten ollut mahdollista saada näkyvyyttä mm. sponsoroitujen artikkeleiden kautta. Sponsoroidut artikkelit ovat kuitenkin aina erottuneet muista artikkeleista, ja yhteensä näitä on julkaistu blogin historiassa vain kolme (3) kappaletta. Esimerkki sponsoroidusta jutusta: Esittelyssä: Microsoft Web Platform Installer. Sponsoroituja juttuja ei tehdä enää nykyisin (viimeisin tehty vuonna 2010).
 • Yksittäisten tapahtumien ja isompien rekryhakujen yhteydessä on myös korvausta vastaan kirjoitettu puffijuttuja blogin aihepiiriin sopivista asioista. Esimerkki tapahtuman puffijutusta: SharePoint-integraattori kutsuu Drupalin ja EPiServerin kylään. Yhteensä näitä puffijuttuja on tehty muutamia kappaleita blogin historiassa. Näitäkään puffijuttuja ei tehdä enää nykyisin (viimeisin tehty vuonna 2011).
 • Blogilla on ollut myös kaupallisia tukijoita: Eniten toimintaa ovat tukeneet North Patrol ja Aki Björklund. Aki Björklund on vastannut blogin WordPress-kehityksestä suurimman osan blogin historiasta. North Patrol on tukenut toimitustyötä ja seminaaritoimintaa. Blogin hostingista on myös aiemmin vastannut WP-palvelu (Seravo). Hakuratkaisuna on blogilla ollut myös useita vuosia käytössä kotimainen AddSearch-palvelu. Varhaisina vuosina tukijoina on ollut myös alan teknologiatoimittajia, mm. Futurice ja Microsoft (vuosina 2010-2012).

Suosittuja artikkeleita vuosien varrelta:

Vuosien varrella suosittuja artikkeleita on koostettu esimerkiksi tässä jutussa: Vierityspalkin suosituimmat artikkelit vuosina 2006-2014. Tyypillinen Vierityspalkin artikkeli saa ensimmäisen kuukauden-kahden aikana 1000-2000 lukijaa. Osa artikkeleista kerää vuosien varrella myös tätä huomattavasti isompia lukijamääriä, koska artikkelit sijoittuvat Googlessa varsin hyvin. Historian saatossa on toki ollut paljon artikkeleita, joiden lukijamäärät ovat olleet paljon keskiarvoja suurempia.

Vuoden 2014 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2013 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2012 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2011 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2010 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2009 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2008 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2007 suosittuja artikkeleita:

Vuoden 2006 suosittuja artikkeleita:

Blogin syntyhistoriaa (vuodelta 2006-2007)

 • Perustaja: Asmo Halinen (Asmon blogikirjoitus 10.1.2006 uuden blogin syntyyn vaikuttaneista tekijöistä *linkki ei toimi enää*)
 • Videopätkä toimitusneuvoston ensimmäisestä kokouksesta (julkaistu Tuijan blogissa 11.5.2007, *linkki ei toimi enää*)
 • Vierityspalkki on virallisesti perustettu vuonna 2006 Asmo Halisen toimesta. Blogi on alusta saakka “raportoinut kotimaisia uutisia ja kuulumisia mediasta, jota jonkin aikaa sitten uudeksi kutsuttiin”. Blogi toimi ryhmäblogina ensimmäiset vuodet, ja myös erilaisia vieraskynä-artikkeleita on julkaistu blogin historiassa useita kymmeniä. Asmo Halinen ja kumppanit siirsivät domainin ja blogin omistajuuden Perttu Tolvaselle vuonna 2011.

Jäikö jotain kysyttävää? Haluaisitko ehdottaa juttua?

Voit olla yhteydessä Perttuun palautelomakkeen avulla tai sähköpostitse suoraan perttu (at) perttutolvanen.com.

Ota yhteyttä tai lähetä palautetta.

Tietosuojaseloste.

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun