Craigslistin alku Suomessa tahmeaa

nicklas

Yhdysvaltojen suurimpiin kuuluva luokiteltujen ilmoitusten sivusto Craigslist avasi elokuussa 2005 palvelunsa Helsingin version. Englanninkielinen palvelu on lähtenyt hyvin hitaasti liikkeelle. Tällä hetkellä palvelusta löytyy alle 100 ilmoitusta. Suurimmasta suomalaisesta palvelusta, Huuto.netistä, löytyy yli 320 000 ilmoitusta.
Kauppalehti ennusti 18.1. Craigslistin menestyvän myös Suomessa.

Vähän yli kymmenessä vuodessa Craigslististä on tullut USA:ssa synonyymi ilmaisille ilmoituksille. On helppo uskoa, että Craigslist menestyy myös Suomessa.

Tähän tarvitaan kyllä muutakin kuin englanninkielisen kopion avaaminen. Suomessa menestyäkseen ulkomaisten yritysten on tarjottava palveluita paikallisella kielellä ja muutenkin otettava paikalliset olosuhteet huomioon. Tällä hetkellä Craigslistin Helsingin versio on lähinnä tarkoitettu pääkaupunkiseudulla asuvien ulkomaalaisten ja Suomeen muuttavien henkilöiden käyttöön.

Aiheet: Mediat verkossa

nicklas

Comments are closed.