RSS-syötteitä suomalaisista verkkopalveluista

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 17 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Kukaan ei enää tiedä, mitä internetissä tapahtuu.

RSS-syötteet ovat lyöneet itsensä läpi tänä vuonna ainakin isompien organisaatioiden piirissä. Vielä on harvassa pienet firmat tai palvelut joista saisi RSS-syötteitä tilattua, mutta isommat organisaatiot ovat päivitelleet verkkopalveluitaan ahkerasti RSS-aikaan. RSS-syötetarjonnan lisääntyminen on ainakin tärkeä avaus sen suhteen, että erilaiset koostepalvelut voivat lähteä kehittymään. Esimerkiksi Yahoo Pipesin* kaltaiset palvelut ovat jääneet vähän “hieno juttu, mutta…” -tasolle, koska ei ole ollut riittävästi aineistoa omien, räätälöityjen RSS-koosteiden tekemiseen. Tai näin ainakin Suomessa.

Nyt on kuitenkin alkanut tilanne muuttumaan, alla muutamia erilaisia esimerkkejä RSS-aikaan hyvin lähteneistä suomalaisista sivustoista:

 • Monster.fi, työnhakupalvelupalvelu tarjoaa RSS-syötteen* mistä tahansa hausta jonka palvelussa tekee, eli itselleen voi koostaa syötteen uusista ilmoituksista sopivissa kategorioissa, sopivilla hakutermeillä. (Nyt kun vielä Mol.fi tarjoaisi saman…)
 • Hesari tarjoaa melkein joka osiosta oman RSS-syötteen ja muutamista osioista voi vielä räätälöidä itselleen RSS-syötteen (esim. tiettyyn automerkkiin liittyvät uutiset).
 • Eduskunnan uudistunut sivusto* tarjoaa valiokuntakohtaisia RSS-syötteitä.
 • Ylipäätään julkishallinto on kunnostautunut RSS-palveluiden tarjoamisessa aivan esimerkillisesti, koska esimerkiksi tämä pitkä lista julkishallinnon RSS-syötteistä* on varsin vaikuttava. Jopa Poliisi tarjoaa kokoelman erilaisia RSS-syötteitä.*
 • Ylen RSS-palveluiden lista on myös varsin pitkä ja mielenkiintoinen.* Alueellisista uutisista saa kätevästi syötteen eikä tarvitse koko Ylen uutistarjontaa seurata.
 • Pelikone.fi tarjoaa tiedot uusimmista palvelussa julkaistavista peleistä RSS-syötteenä.*
 • Sitra tarjoaa valmiita RSS-koosteita* eri toimintaohjelmien tapahtumista.
 • Etuovi* tarjoaa RSS-syötteen vahtipalvelustaan ja lisäksi Etuovi tarjoaa jopa henkilökohtaisen WidSetsin* omien hakujen seuraamiseen. Lisätietoa Etuoven Widsets-palvelusta on täällä.* Ehdottoman hienoa suomalaista Web 2.0:aa.

RSS:n potentiaali on valtava ja varmasti merkittävä osa lähitulevaisuuden “Web 2.0 -sovelluksista” tulee rakentumaan juuri RSS-syötteiden varaan. Täten on valtavan hienoa nähdä, että Suomessakin on RSS:ää lähdetty hyödyntämään ennakkoluulottomasti. Mitä muita hyviä RSS-palveluntarjoajia Suomesta löytyy?

[* Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.]

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

10 kommenttia on “RSS-syötteitä suomalaisista verkkopalveluista”

 1. Kiitos näistä vinkeistä, kullanarvoisia täällä “Ulko-Blogistanissa” jotta voisi seurata kotimaan menoa.

  Laitoin myös pientä mainosta blogista (meemi ei suinkaan tyrkyllä, vaikka monen ihmisen juttuna voisi paljastautua hykerryttävän moniuloitteiseksi…)

  *terveisin Pariisista*

 2. Eräs asia on mietityttänyt jo pitkään. Miksi TV-ohjelmia ei saa feedinä mistään? Ei löydy YLE:ltä, ei Amppareista, ei MTV:sta eikä Telkustakaan. Olisi kätevä saada ohjelmatkin feedinä, kun nykyään on noita kanaviakin jo niin paljon.

 3. YLE:ltä saa feedeinä päivän urheiluohjelmat ja elokuvat: http://www.yle.fi/rss.html. Osoitteita muokkaamalla (vaihtamalla id-numeroa) saa näkyviin muitakin listauksia, mutta kaikista ei ihan käynyt selväksi mitä ne sisältävät.

  Jos on satelliittikanavia, niin Showtimen ohjelmatiedot löytyvät osoitteesta.
  *linkit poistettu*

 4. löytyykö internetistä suomenkielistä RSS-listaa, johon olisi koottu blogien syötteitä? Onko mahdollista myös oman tilin luominen ja omien syötteiden valikoiminen? Blogilistan (http://www.blogilista.fi) tiedän, mutta onko muita ja nimenomaan suomenkielisiä?

 5. williamille, on noita Digg-tyyppisiä suomalaisia palveluita useitakin, mistä saa nimenomaan suomalaisten blogien syötteitä.

  Mielestäni Blogispotti-palvelu on nykäissyt selvän kaulan muihin vastaaviin urheilutermein ilmaistuna. Siellä voi tehdä mieleisistään feedeistä vaikkapa oman “kanavan”. Siellä myös muut suomalaiset suosittelevat blogeja/yksittäisiä postauksia toisilleen. Huono puoli on tässä vaiheessa vielä se että siellä on esillä vain pieni osa blogeista.

 6. […] maaliskuu 2008 PerttuT RSS-syötteinä saa nykyisin jo kaikenlaisia tietoja, mutta usein ne kaikkein mielenkiintoisimmat lähteet eivät tahdo millään päivittää […]

 7. Etuoven rss-feedit ovat olleet nurin sitten viime “päivityksen” heillä, eli yli kuukauden. Tänään soitin ja kysyin mikä on syynä moiseen niin ei osattu sanoa. Nainen puhelimessa selitteli kuinka on monenlaista kiirettä ja korjattavaa eikä yhtään tiedä koska rss:n toimivuus palautuu. Väitti että käyttäjiä on vähän eikä valituksiakaan ole tullut kuin muutama. Onkohan näin ja olisiko aika joukolla rutista?

 8. Ikäviä uutisia.

  Jokakoti teki hiljattain sivuilleen remontin – ja tässä yhteydessä poistivat ainakin kuluttajapuolelta mahdollisuuden saada RSS-syötettä lainkaan.

  Ihan (&%”4stä ja (/&!#(!#( tällainen, en missään tapauksessa halua sähköpostina ilmoituksia kohteista, enkä varsinkaan juosta “palvelun” omilla sivuilla jatkuvasti tsekkaamassa samaa asiaa uudestaan ja uudestaan – sekä siinä väkisin myös missaten osan kohteista, koska ne voivat poistua kahden käynnin välillä.
  Tätä ongelmaa kun ei syötteiden kanssa ole.

  Lisäksi syötteistä on hyötyä kuluttajalle vaikka kuinka, mutta tahallaanhan sekin nyt haluttiin ottaa pois?
  Vai eikö vain muka jakseta sen vertaa, ei pitäisi viedä edes puolen päivän työpanosta hoitaa homma mallikkaasti?

  Vielä omituisemmaksi tilanteen tekee se, että samassa omistuksessa kuin etuovi oleva vuokraovi tarjoaa edelleen syötteet. Onhan se vuokra-asunnon hakeminen akuutimpi juttu, mutta ei ymmärrä miksei myös etuovesta tarjota niitä edelleen.

  Hemmetin typerä tilanne, nyt http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot on ainoa näistä kolmesta isosta, mistä saa suoraan ja kätevästi RSS-syötteen.

 9. Jos tarjouksia haluaa rss-feedinä, kauppa.net tarjoaa rss-feedin uusimmista hakurobotin löytämistä tarjouksista osoitteessa

  *linkki poistettu*

 10. Ja sivustolinkkihän oli *linkki poistettu*, ei ent niinkuin vahingossa edelliseen kirjoitin…

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun