Suosituimmat artikkelit Vierityspalkissa vuonna 2011

Perttu Tolvanen

Vuonna 2011 Vierityspalkissa julkaistiin hieman vähemmän artikkeleita kuin aiempina vuosina, mutta kävijämäärissä tämä ei ratkaisevasti näkynyt. Yhteensä uusia artikkeleita vuoden 2011 aikana julkaistiin lähes 50 kpl.

Suosituimmat artikkelit keräsivät kaikki useita tuhansia sivulatauksia vuoden aikana.

Etenkin Avoimet työpaikat -palsta keräsi ilmoituksia ja katseluita huikeat määrät vuoden aikana. Ilmoituksia julkaistiin yhteensä 683 kpl vuoden 2011 aikana (vuoden 2010 vertailuluku 733 kpl).

Suosituin yksittäinen vuoden 2011 aikana julkaistu artikkeli oli varsin ylivoimaisesti “Sosiaalisen median toimistot Suomessa 2011“. Juttu sai osakseen paljon kommentteja, keskustelua, kritiikkiäkin ja varsin monenlaista palautetta. Juttu levisi myös sosiaalisissa medioissa voimakkaasti.

Eniten sivulatauksia vuoden aikana sai silti jo vuonna 2010 julkaistu “Parhaat mobiilisivustot ja sovellukset Suomessa 2010“. Epäilemättä artikkeli kaipaisi vuodelle 2012 päivitystä, koska jopa Nokian ohjelmistotarjonta on kehittynyt parissa vuodessa huimasti. Myös kotimaisten mobiilipalveluiden kehitys on lähtenyt vauhtiin etenkin vuonna 2011.

Toiseksi suosituin vuoden 2011 aikana julkaistu artikkeli oli Jaakko Alajoen “Älä julkaise käyttäjien sijaintia“. Jutussa otettiin kantaa ajankohtaisten sosiaalisen median palveluiden huolimattomaan tapaan julkaista käyttäjien sijainti ilman riittävää varmistusta käyttäjältä. Myös tämä juttu sai korkeat sivulatausnumeronsa paljolti nopean sosiaalisen median levityksen kautta.

Vanhemmista artikkeleista myös katsaus avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmiin keräsi edelleen useita tuhansia lukukertoja. Tämänkin jutun osalta päivitys epäilemättä olisi paikallaan.

Web-alan raportteja ja lähteitä listaava hakemistosivu kipusi vuonna 2011 myös varsin suosituksi sivuksi. Hakemistosivultahan löytyy kirjoja, graduja, raportteja ja muita lähteitä sadoittain aina 2000-luvun alusta alkaen.

Vuoden 2011 aikana tehdyistä haastattelujutuista ylivoimainen ykkönen oli Juha Söderholmin haastattelu “Suoraa puhetta hakekoneoptimoinnista: Juha Söderholm“.

Projektitarinoista omaan luokkaansa vuodelta 2011 ylsi Jouni Heikniemen case-kuvaus valio.fi sivuston kokonaisuudistuksesta. Poikkeuksellisen avoin ja seikkaperäinen tarina ison brändisivuston uudistuksesta on myös sittemmin saanut jatkoartikkelisarjan Heikniemen omassa Heikniemi Hardcoded -blogissa. Kannattaa tutustua jos isojen sivustojen tekninen toteutus kiinnostaa.

Muita vuoden 2011 suosittuja artikkeleita olivat esimerkiksi “Onko julkaisujärjestelmien aika ohitse? Vastaus: Ei.“, “Frantic näyttää mallia ylihintaisen käyntikortin tekemisessä“, “Sataman hengessä: Futurice haluaa tehdä kokonaisempia projekteja“, Janne Jääskeläisen “Julkishallinnon pientarjouskilpailut – nettoamista  vai lottoamista?“, “Webbisivustotuotanto voi olla kannattavaa – case Into-Digital“.

Aiheet: Vierityspalkki

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.