Suosituimmat artikkelit Vierityspalkissa vuonna 2011

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 12 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Vierityspalkki uudistui.

Vuonna 2011 Vierityspalkissa julkaistiin hieman vähemmän artikkeleita kuin aiempina vuosina, mutta kävijämäärissä tämä ei ratkaisevasti näkynyt. Yhteensä uusia artikkeleita vuoden 2011 aikana julkaistiin lähes 50 kpl.

Suosituimmat artikkelit keräsivät kaikki useita tuhansia sivulatauksia vuoden aikana.

Etenkin Avoimet työpaikat -palsta keräsi ilmoituksia ja katseluita huikeat määrät vuoden aikana. Ilmoituksia julkaistiin yhteensä 683 kpl vuoden 2011 aikana (vuoden 2010 vertailuluku 733 kpl).

Suosituin yksittäinen vuoden 2011 aikana julkaistu artikkeli oli varsin ylivoimaisesti “Sosiaalisen median toimistot Suomessa 2011“. Juttu sai osakseen paljon kommentteja, keskustelua, kritiikkiäkin ja varsin monenlaista palautetta. Juttu levisi myös sosiaalisissa medioissa voimakkaasti.

Eniten sivulatauksia vuoden aikana sai silti jo vuonna 2010 julkaistu “Parhaat mobiilisivustot ja sovellukset Suomessa 2010“. Epäilemättä artikkeli kaipaisi vuodelle 2012 päivitystä, koska jopa Nokian ohjelmistotarjonta on kehittynyt parissa vuodessa huimasti. Myös kotimaisten mobiilipalveluiden kehitys on lähtenyt vauhtiin etenkin vuonna 2011.

Toiseksi suosituin vuoden 2011 aikana julkaistu artikkeli oli Jaakko Alajoen “Älä julkaise käyttäjien sijaintia“. Jutussa otettiin kantaa ajankohtaisten sosiaalisen median palveluiden huolimattomaan tapaan julkaista käyttäjien sijainti ilman riittävää varmistusta käyttäjältä. Myös tämä juttu sai korkeat sivulatausnumeronsa paljolti nopean sosiaalisen median levityksen kautta.

Vanhemmista artikkeleista myös katsaus avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmiin keräsi edelleen useita tuhansia lukukertoja. Tämänkin jutun osalta päivitys epäilemättä olisi paikallaan.

Web-alan raportteja ja lähteitä listaava hakemistosivu kipusi vuonna 2011 myös varsin suosituksi sivuksi. Hakemistosivultahan löytyy kirjoja, graduja, raportteja ja muita lähteitä sadoittain aina 2000-luvun alusta alkaen.

Vuoden 2011 aikana tehdyistä haastattelujutuista ylivoimainen ykkönen oli Juha Söderholmin haastattelu “Suoraa puhetta hakekoneoptimoinnista: Juha Söderholm“.

Projektitarinoista omaan luokkaansa vuodelta 2011 ylsi Jouni Heikniemen case-kuvaus valio.fi sivuston kokonaisuudistuksesta. Poikkeuksellisen avoin ja seikkaperäinen tarina ison brändisivuston uudistuksesta on myös sittemmin saanut jatkoartikkelisarjan Heikniemen omassa Heikniemi Hardcoded -blogissa. Kannattaa tutustua jos isojen sivustojen tekninen toteutus kiinnostaa.

Muita vuoden 2011 suosittuja artikkeleita olivat esimerkiksi “Onko julkaisujärjestelmien aika ohitse? Vastaus: Ei.“, “Frantic näyttää mallia ylihintaisen käyntikortin tekemisessä“, “Sataman hengessä: Futurice haluaa tehdä kokonaisempia projekteja“, Janne Jääskeläisen “Julkishallinnon pientarjouskilpailut – nettoamista  vai lottoamista?“, “Webbisivustotuotanto voi olla kannattavaa – case Into-Digital“.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun