Vierityspalkin suosituimmat artikkelit vuonna 2010

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 13 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Vierityspalkki uudistui.

Vierityspalkin suosituimmat artikkelit vuonna 2010 käsittelivät mm. julkaisujärjestelmiä, mobiilisivustoja, verkkopalveluiden käyttöliittymiä ja sosiaalista mediaa. Myös rekrytointi kävi kuumana vuonna 2010.

 1. Avoimen lähdekoodin lähdekoodin top-10 julkaisujärjestelmät Suomessa. Katsaus Suomessa suosittuihin avoimen lähdekoodin web-julkaisujärjestelmiin keräsi vuonna 2010 paljon latauksia. Moni avoimen lähdekoodin järjestelmä olikin vuonna 2010 hyvässä nosteessa.
 2. Twitter Suomessa 12/2009: 4000 suomalaista käyttäjää. Twitter puhutti Suomessa vuonna 2010 varsin paljon ja luotettavia arvioita käyttäjämääristä ei oikein kukaan tahtonut saada aikaiseksi. Käyttö kasvoi myös koko vuoden 2010 ajan, joten uusia arvioita kaivataan selvästi.
 3. Parhaat mobiilisivustot ja -sovellukset Suomessa 2010. Katsaus kotimaiseen mobiilitarjontaan on saanut runsaasti latauksia myös jutun julkaisun jälkeen ja kertoo varmasti monella tapaa kasvaneesta mobiilibuumista Suomessa.
 4. Hakukoneoptimoinnin lyhyt oppimäärä sisällöntuottajalle. Perusteita kiteyttävä artikkeli nousi keväällä nopeasti kestosuosikiksi johon linkitetään myös varsin paljon eri blogeista ja oppimateriaaleista.
 5. Uusi Fazer.fi lentää käyttöliittymäsuunnittelun trendiaaltojen harjalla. Katsaus uudistuneet Fazer.fi:n näyttäviin käyttöliittymäratkaisuihin keräsi myös paljon keskustelua osakseen. Näyttävä sivusto ei myöskään saanut pelkkää kiitosta osakseen.
 6. Asiantuntijan sosiaalisen median perustyökalut: LinkedIn ja Twitter. Edelleen ajankohtainen asia sai osakseen varsin paljon huomiota kaiken Facebook-hypen keskellä. Lyhyesti: Facebook ei välttämättä ole asiantuntijan verkkoläsnäolon kannalta se fiksuin kanava.
 7. Avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmien vahvuudet ja heikkoudet. Pitkähkö artikkeli jossa käsitellään avoimen lähdekoodin käyttöä asiakkaan näkökulmasta ja siihen liittyviä erityispiirteitä verrattuna perinteisempään suljetun koodin maailmaan. Pitkän artikkelin perässä myös 27 asiantuntevaa (ja pitkää) kommenttia.
 8. Sanoma Magazines hakee kokonaista web-tiimiä. Rekrytointi kävi kuumana vuonna 2010 ja Sanomien kokonaisen tiimin rekryäminen herätti varsin ansaittua huomiota.
 9. Katsaus aktiivisiin digimedia-alan yrityksiin kesällä 2010. Aktiiviset web-alan yritykset eivät välttämättä ole niitä samoja joista vaikkapa M&M kirjoittaa. Kiiltävän pinnan alla moni firma tekee tosissaan töitä ja voittaa kauppoja.
 10. Kuvitteellinen firma elää Twitterissä. Ensimmäisistä Twitter-ilmiöistä kertova juttu. Myöhemmin vuoden 2010 aikana nähtiin monenlaisten hahmojen ja ilmiöiden rantautuminen Twitteriin.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

1 kommentti “Vierityspalkin suosituimmat artikkelit vuonna 2010

 1. Johannes Raitio

  Saisko samanlaisen listan vielä toimituksen ahkerimmista kirjoittajista :)

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun