Vierityspalkin lukijamäärätietoja

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Vierityspalkki uudistui.

Siirryttyämme hiljattain WordPress.comin alta omalle alustalle, saimme vihdoin käyttöön myös Google Analytics -mittauksen. Seuraavassa hieman tilastotietoja julkaisumme tämänhetkisistä käyttömääristä – huhtikuun lukemiin pohjautuen. On tosin hyvä muistaa, että merkittävä osa aktiivilukijoistamme seuraa artikkeleitamme RSS-syötteiden kautta (Vierityspalkilla yli 800 RSS-tilaajaa).

Vierityspalkki.fi kerää tällä hetkellä yli 15.000 vierailua kuukaudessa. Uniikkeja käyttäjiä huhtikuun aikana oli 9130. Kolmannes vierailuista oli suoraa liikennettä ja yli 40 %:ia Google-hakupohjaista. Huhtikuun osalta 10 eniten liikennettä Vierityspalkkiin generoinutta hakusanaa olivat:

1. verkkokauppa.fi (593 vierailua)
2. vierityspalkki (538)
3. facebook suomi (177)
4. abako media (68)
5. helene auramo (61)
6. fruugo (59)
7. yhteyspäällikkö (58)
8. etuovi.com (54)
9. mtv3 asuntoportaali (52)
10. jippii.fi (48)

Valtaosa (96,8%) liikenteestä tuli Suomesta, minkä osalta kaupunkien top-10 näytti viime kuussa tältä:

1. Helsinki (8203 vierailua)
2. Tampere (983)
3. Kauniainen (480)
4. Jyväskylä (449)
5. Oulu (442)
6. Turku (433)
7. Vantaa (403)
8. Espoo (311)
9. Lahti (267)
10. Joensuu (222)

58,4 %:ia Vierityspalkissa vierailleista käytti selaimenaan Firefoxia, 23,7 %:ia Internet Exploreria ja 17,9 %:ia jotain muuta selainta. Suosituimmat osiot palvelussamme olivat yllätyksettömästi etusivu, avoimet työpaikat ja uudet julkaisut. Seuraavaksi ladatuimmat sivut olivatkin jo erillisistä artikkelisivuja, joiden osalta top-5 näytti viime kuun osalta tältä:

1. NettiTV-kenttä uudistuu (julkaistu 7.4.2009)
2. Verkkokauppa.com muttei .fi (julkaistu 18.5.2006)
3. Yhteenvetoa: web-suunnittelua käsitelleet artikkelit Vierityspalkissa (julkaistu 13.4.2009)
4. Anja Alasilta: “Bloggaus on elämäntapa” (julkaistu 6.4.2009)
5. Julkaisujärjestelmät Suomessa, markkinakatsaus 2008 (julkaistu 31.3.2008)

Vierityspalkin lukijamäärät (niin saitin käyttäjämäärät kuin RSS-tilaajienkin määrät) ovat olleet julkaisun koko historian ajan mukavassa kasvussa. Suuret kiitokset kaikille lukijoillemme!

Asmo Halinen

Vierityspalkin perustaja Asmo Halinen on yksi maamme kokeneimmista yhteisöllisten verkkopalveluiden sekä verkkomedioiden asiantuntijoista. Tällä hetkellä Asmo toimii verkkoliiketoimintajohtajana Iltalehdessä sekä advisorina tai hallituksen jäsenenä useissa muissa yhtiöissä/startupeissa (mm. Sofanatics, Eat.fi, Grey Area). Hän oli perustajana ja toimitusjohtajana vuonna 2001 digitaalisen markkinointiviestinnän toimisto Apaja Creative Solutions Oy:ssä ja sittemmin sen spinoffina syntyneessä Apaja Online Entertainment Oy:ssä, jonka tunnetuin tuote on 2,5 miljoonaa eri käyttäjää kuussa tavoittava Aapeli/Playray-peliyhteisöpalvelu.

1 kommentti “Vierityspalkin lukijamäärätietoja

 1. Minua on jo pitkään hämmentänyt se kuinka Helsinki-painotteinen meidän yleisömme on. Tampere tulee selkeänä kakkosena, mutta sitten siirrytäänkin ihan maakuntasarjaan. Webin tekijöitä on kuitenkin kautta maan ja siellä juuri käytetään webbiä aktiivisesti oman ammattitaidon ylläpitämiseen (kun kurssit, yhteisöt, järjestöt, koulut ym. ovat kuitenkin keskittyneet ehkä enemmän pääkaupunkiseudulle).

  Muualla maassa myös koulutetaan webin tekijöitä erittäin aktiivisesti, joten ainakin opiskelijoita on ympäri maata. Tähän verrattuna esimerkiksi Oulun ja Jyväskylän luvut ovat varsin pieniä.

  Onko tosiaan siten että Helsingissä on kymmenen (10) kertaa se määrä web-ammattilaisia mitä Tampereella ja 20 kertaa se määrä mitä Jyväskylässä tai Oulussa?

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun