Tummien sävyjen maalaaja: Evermade

Perttu Tolvanen

Tuorein tulokas WordPress-toimistojen hakemistoon on digitoimisto Helsingistä nimeltä Evermade. Evermade on kasvanut viime aikoina vauhdikkaasti ja työllistää nykyisin jo 12 ihmistä. Evermaden erikoisuus on ehdottomasti referenssien painottuminen pelialalle. Evermade on tehnyt poikkeuksellisen paljon esimerkiksi mobiilialan firmojen omia sivustoja sekä monien hittipelien esittelysivustoja. Ehkä siitä johtuen Evermaden monet referenssit ovat visuaalisesti varsin voimakkaita, muistuttaen pelien tunnelmasta ja maailmoista.

Kysymyksiin vastasivat Jaakko Alajoki ja Tuomas Sauliala.

1) Toimistonne tähänastinen tarina lyhyesti?

“Evermade on perustettu vuonna 2011, jolloin joukko freelancereita yhdisti voimansa. Alkuun aloitimme aika geneerisenä web-toimistona ja teimme projekteja laidasta laitaan aina käyntikorteista monimutkaisiin teknisiin toteutuksiin, mutta ajan myötä fokus on tiukentunut. Nykyisellään työllistämme 12 ihmistä ja panostamme designiin ja WordPress-pohjaisiin web-toteutuksiin.”

2) Mikä sai teidät ryhtymään WordPress-toimistoksi?

“Teimme pitkään töitä monilla eri alustoilla, kunnes päätimme keskittää toimintaamme. WordPress on kehittynyt vuosien varrella varteenotettavaksi työkaluksi ja päädyimme siihen. Monet asiakkaamme myös haluavat, että heidän sivustonsa toteutetaan WordPressillä.”

3) Mitkä asiat näette vahvuuksinanne WordPress-toimistona?

“Meillä on tiimissä vahvaa WordPress-osaamista. Meillä on pitkälle viedyt kehitystyökalut (Capistrano, Gulp, Composer jne), kokemuksen kautta valikoituneet parhaat lisäosat, oma ketterään kehitykseen suunniteltu pohjateema sekä WordPress-optimoitu hosting-ympäristö.”

4) Teette paljon pelialan sivustoja – mitä opittavaa muilla olisi pelialan sivustoista?

“Sanoisin, että pelialalla on tärkeää ymmärtää alan lainalaisuudet. Jos vertaa ruohonleikkureita kauppaavaa sivustoa ja pelisivustoa, niin suunnitteluratkaisut ovat hyvin erilaisia. Peleissä visuaalisuus on myös tärkeää ja se pitää tuoda esille myös saitilla. Myös tiimin aito pelialan kiinnostus on todella tärkeää.”

Evermaden viimeisimpiä WordPress-toteutuksia Uudet julkaisut -palstalta:

Housemarque-595
Housemarque.com
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Legend-of-Grimrock-small
Legend of Grimrock
Projektin budjetti: alle 10 000 €

Mendor-2-small
Mendor
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Best-Fiends-small
Best Fiends
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €

Slush-small
Slush.org
Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

>> Tutustu Evermaden referensseihin Toimistot-hakemistossa

PS. Vierityspalkin Toimistot-hakemistossa on tällä hetkellä kymmenen (10) WordPressiin erikoistunutta toimistoa: Evermade, Frantic, Geniem, Trimedia, H1, Aucor, Solid Angle, Byroo, redandblue, Exove.

Aiheet: Digitoimistot, WordPress

Tagit: , , ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.