John Nurmisen Säätiö

Toimiston ilmoittama referenssi

Tekijä: Evermade

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Järjestön verkkopalvelu

John Nurmisen Säätiö perustettiin takaamaan merellisen kulttuuriperinnön säilyminen. Säätiö on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka työskentelee meriluonnon suojelemiseksi, Itämeren tilan parantamiseksi ja merikulttuurin vaalimiseksi.

Lähtökohdat ja tavoitteet

John Nurmisen Säätiö etsi kumppania uudistamaan verkkopalveluaan yhtenäisemmäksi, käyttökokemukseltaan jouhevammaksi ja hakukonenäkyvyydeltään paremmaksi.

Projektissa lähdettiin tekemään kokonaisuudistusta, jossa sekä verkkopalvelun ilme, rakenne että tekninen ratkaisu päivitettiin. Verkkosivuston ilme modernisoitiin ja päivitettiin uuden brändin mukaiseksi teknisen ratkaisun uudistamisen yhteydessä.

Säätiö rahoittaa toimintaansa pääosin lahjoituksilla ja avustuksilla, minkä vuoksi yksi projektin päätavoitteista oli saada verkkosivusto valjastettua paremmin markkinoinnin käyttöön ja toimimaan tehokkaana varainhankinnan ja viestinnän kanavana. Uudistuksessa erityistä huomiota kiinnitettiin käyttäjäpolkujen suunnitteluun ja sisältörakenteen selkeyttämiseen sekä toimivien lahjoitusputkien luomiseen. Uudistuksen yhteydessä lahjoitusalustana toimiva erillinen sivusto tuotiin osaksi pääsivun toiminnallisuuksia.

Intuitiiviset käyttäjäpolut

Aloitimme projektin konseptityöllä, jossa paneuduimme syvemmin John Nurmisen Säätiön tarpeisiin ja toiveisiin. Keskityimme konseptissa erityisesti määrittelemään eri kohderymät ja heidän tarpensa, sillä niiden ymmärtäminen oli avainasemassa lahjoituspolkujen suunnittelussa.

Ennen visuaalista suunnittelua toteutimme sivuston rautalangat eli hahmotelmat sivuston sisältörakenteesta ja eri elementeistä. Rautalankojen avulla suunnittelimme intuitiiviset käyttäjäpolut, jotka ohjaavat kävijää syvemmälle sivustolle lisätiedon ja lahjoittamisen äärelle. Rautalangat auttoivat hahmottamaan palvelun rakenteen lisäksi sen modulaarisuutta ja muokattavuutta sekä sitä, miltä sivuston runko ja sisältöjen ryhmitys tulisi näyttämään kokonaisuudessa.

Luotettava lahjoittaminen

John Nurmisen Säätiöllä on monia eri lahjoitustapoja, jotka palvelevat eri käyttäjäryhmiä. Koska lahjoitukset ovat Säätiön toiminnan keskiössä, tuli lahjoittamisen olla luotettavaa ja sen hallinnan mahdollisimman sujuvaa. John Nurmisen Säätiöllä lahjoitustavat voidaan jakaa karkeasti kerta- ja kuukausilahjoituksiin.

Edellinen lahjoitussivusto oli toteutettu Woocommercen päälle ja suosittelimme tämän säilyttämistä ennallaan. Lahjoittajatiedot piti saada siirtymään Salesforceen, ja tähän käytimme valmiita kolmannen osapuolen lisäosia. Näillä lisäosilla tietojen kohdistaminen sivuston ja Salesforcen välillä on selkeää, ja myöskin hälytykset virhetilanteiden varalta olivat valmiina.

Modulaarisuudella helppoa sisällönhallintaa

Projektin teknisiin tavoitteisiin lukeutuivat verkkopalvelun pitkä elinkaari, modulaarinen ja tulevaisuuden muuttuviin tarpeisiin mukautuva sivusto, teknisesti luotettavat lahjoitukset sekä hyvä suorituskyky. Toteutuksessa ja ylläpidossa haettiin myös kustannustehokkuutta.

Toteutimme John Nurmisen Säätiön verkkosivuston WordPress-julkaisujärjestelmällä Gutenberg-sisältöeditoria hyödyntäen, joka mahdollistaa sujuvan ja tehokkaan sisällönhallinnan. Gutenbergin avulla sisällöntuottajat voivat luoda uusia sivuja nopeasti ja hallita kaikkea sisältöä vaivattomasti. Erilaisten lohkojen ansiosta laajatkin muutokset onnistuvat ilman toimittajan apua. Sivustolle luotiin suunnitteluvaiheessa määritellyt lohkot, joita sisällöntuottajat voivat käyttää lähes missä tahansa sivustolla.

Jatkokehitys ja seuraavat askeleet

Kehitämme John Nurmisen Säätiön verkkopalvelua jatkuvasti paremmaksi. Ylläpidosta ja tietoturvasta vastaavan Care-tiimin lisäksi Säätiön tarpeita ja toiveita palvelee oma projektitiimi. Olemme lähteneet toteuttamaan uusia toiveita ketterästi heti verkkopalvelun julkaisun jälkeen. Alkuvaiheessa olemme keskittyneet erityisesti lahjoituksesta saatavan diplomin jatkokehittämiseen niin lahjoittajan kuin ylläpitäjän näkökulmasta.

Jatkokehitystyössä aiomme uudistaa kuukausilahjoitusten maksutaparatkaisua tukemaan Mobilepay- ja luottokorttimaksamista, joiden avulla lahjoittamisesta tulisi entistä ketterämpää.

Yhteistyö oli sujuvaa ja avointa koko projektin. Suunnittelussa tarpeet kuunneltiin ja uusia ideoita tarjottiin budjettiraameissa. Huolella toteutetut rautalangat auttoivat kokonaisuuden hahmottamisessa ja sisällöntuotantovaiheessa tehokas ja nopea apu vauhditti omaa tekemistämme.

Johanna Suni, Viestintäpäällikkö

Erittäin hyvä suoritus projektinhallinnassa ja asiakaspalveluasenteessa


Sinua voisi kiinnostaa myös

Valio.fi

Tekijä: Evermade

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 100 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Valio.fi on Suomen suosituin reseptisivusto, joka tavoittaa reilut 1,5 miljoonaa verkkosivukävijää kuukaudessa. Olemme toimineet Valion kumppanina digipalveluiden kehityksessä vuodesta 2022 saakka. Skaalautuva ratkaisu Valion globaaleihin tarpeisiin Valion aiempi sisällönhallintajärjestelmä oli useita vuosia vanha, Valiolle räätälöidysti rakennettu järjestelmä. Tilalle haluttiin moderni, käyttäjäystävällinen, helposti muokattavissa oleva järjestelmä, joka ei olisi täysin toimittajariippuvainen. Valinnaksi muodostui WordPress. Uudistuksen fokuksessa […] Lue lisää

Elinkeinoelämän keskusliitto

Tekijä: Evermade

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Julkishallinnon verkkopalvelu

Elinkeinoelämän keskusliitto on Suomen elinkeinoelämän ääni. Se tuo esiin ja kiteyttää suomalaisen yritysmaailman näkemykset, tukien maan uudistumista ja kasvua. Ek.fi-sivusto kokoaa yhteen liiton linjaukset, strategian ja viestit. Aiempi Ek.fi oli monelta osin vanhanaikainen ja kankea. Sivuston sisältöä ei ollut selkeästi jäsennelty, tärkeimmät viestit hukkuivat muuhun sisältöön ja sisältöjen esitystavat olivat vanhanaikaisia. Sisällön suuri määrä aiheutti […] Lue lisää

Castren & Snellman

Tekijä: Miltton

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto yritysasiakkaille (B2B)

Castren & Snellman on yksi Suomen suurimmista asianajotoimistoista. Yrityksen verkkosivusto oli jäänyt kuitenkin pahasti jälkeen niin käytettävyyden kuin näyttävyyden ja sisältöratkaisujen osalta. Oli siis aika uudistaa koko sivusto. Laajat asiakkuudet keskiöön Castren & Snellman tarjoaa palvelujaan hyvin monelle toimialalle ja monen tyyppisille toimijoille. Useille asiakkaille voi olla meneillä monta eri projektia, joita hoitavat hyvin eri […] Lue lisää

Valio-mobiilisovellus

Tekijä: Evermade

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: yli 60 000 €

Projektin tyyppi: Web-sovellus, mobiilisovellus tai asiointipalvelu

Valion uusi mobiilisovellus tarjoaa ideoita ja inspiraatiota päivittäiseen ruoanlaittoon ja leivontaan yksilöllisillä reseptisuosituksilla, ottaen huomioon käyttäjän tarpeet ja ruokavalion. Kuluttajille suunnattu sovellus tarjoaa laadukkaan digitaalisen käyttökokemuksen kaikille leivonnasta ja ruoanlaitosta kiinnostuneille. Projektin tavoitteet Valion vanha mobiilisovellus oli käytännössä sovelluksen muotoon rakennettu verkkosivusto, jolla ei pystytty tarjoamaan mitään Valio.fin sivustosta poikkeavaa toimintoa. Sovellus oli myös teknisesti […] Lue lisää

FC Inter Turku – verkkosivustokokonaisuuden uudistus

Tekijä: G-Works

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Yrityksen sivusto kuluttajille

Lähtötilanne ja tavoitteet projektille FC Inter, yksi Veikkausliigan perinteikkäimmistä ja menestyneimmistä seuroista, pyysi G-Worksilta apua verkkosivustonsa uudistamiseksi. Heidän tavoitteensa oli päivittää sivusto, joka ei enää vastannut seuran tarpeita eikä strategiaa. Sivuston kehittämiskohteina olivat visuaalisuus, teknologia sekä sisältörakenne ja sisällön esitystapa. Pelistrategia suunnittelutyön pohjaksi Projektin alkaessa oli ensisijaisen tärkeää luoda tarkka pelistrategia. Workshopissa G-Works ja FC […] Lue lisää

Tykkimäki

Tekijä: Evermade

Tärkein teknologia: WordPress

Projektin budjetti: 30 000–60 000 €

Projektin tyyppi: Verkkokauppa

Tykkimäki on Suomen kolmanneksi suurin huvipuisto, joka on perustettu vuonna 1986 Lasten Päivän Säätiön toimesta. Kouvolassa sijaitseva Tykkimäki koostuu huvipuiston lisäksi aktiviteettipuisto Actionparkista ja vesipuisto Aquaparkista. Tykkimäen verkkosivusto on huvipuiston tärkein informaatio- ja myyntikanava. Aiemmalla, usealle eri alustalle hajautetulla sivustolla oli runsaasti haasteita sekä käyttäjän, että ylläpidon näkökulmasta. Uudistimme Tykkimäen sivuston ja verkkokaupan yhdeksi palveluksi, […] Lue lisää

Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun