Kokeneimmat WooCommerce-digitoimistot Suomessa 2021

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 3 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Verkkokaupan maksutavat - vertailussa Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska.

WordPressin WooCommercen asema on vain edelleen vahvistunut Suomessa viimeisen vuoden aikana. Tähän on monia syitä. Yksi isoimmista lienee se, että Suomessa on paljon WordPress-toimistoja, jotka tarjoavat mielellään WooCommercea asiakkailleen. WooCommerce on myös hyötynyt Magenton siirtymisestä raskaampaan sarjaan. Paljon Magento1-alustalla tehtyjä verkkokauppoja on tehty uusiksi WooCommercella parin viimeisen vuoden aikana.

Maailmalla WooCommercen kovin kilpailija on Shopify, mutta Suomeen Shopify ei ole tullut samalla voimalla kuin moneen muuhun markkinaan. Kasvunopeudessa WooCommerce ja Shopify ovat toki omaa luokkaansa pienten ja keskisuurten verkkokauppojen alustoina myös Suomessa, mutta Shopify on vielä toistaiseksi haastaja-asemassa suhteessa WooCommerceen.

Shopify ja WooCommerce eroavat toisistaan myös usealla merkittävällä tavalla. Shopifyn ollessa puhdasversinen saas-ratkaisu, jossa räätälöinnit ja asiakaskohtaiset mukautukset ovat tiukasti rajattuja, on WooCommerce taas räätälöitävissä paremmin asiakaskohtaisiin erikoisuuksiin. Jos esimerkiksi selaa viimeisen vuoden aikana julkaistuja WooCommerce-verkkokauppoja Vierityspalkin Julkaisut-palstalta, huomaa helposti että joukossa on paljon tavallisista tavarakaupoista poikkeavia toteutuksia. Joukossa on erilaisia tilauspohjaisia kauppoja, digitaalisten tuotteiden ostamista, jäsenyyksien ostamista, lahjoituksien tekemistä ja jopa B2B-verkkokauppoja. Tämä myös tarkoittaa sitä, että WooCommerce ei ole mikään tee-se-itse-miesten ja -naisten ratkaisu, vaan laaja-alainen ohjelmistoalusta, jonka kanssa toimiminen edellyttää useimmiten osaavaa yhteistyökumppania. Lähes poikkeuksetta kaikki merkittävää liikevaihtoa tekevät WooCommerce-kaupat ovat kokeneiden WordPress-digitoimistojen hoidossa.

Osaavan kumppanin löytäminen WooCommerce-toteutuksille onkin tärkeä osa onnistunutta verkkokaupan pystytystä ja jatkuvaa menestystä. Siksi Vierityspalkissakin on Toimistot-hakemistossa verkkokauppatähtiin perustuva ranking-systeemi, johon tämän artikkelin tilannekatsaus perustuu.

Verrattuna viime vuonna tehtyyn vastaavaan katsaukseen, on listalla jonkin verran ollut vaihtuvuutta. Toimistojen kokonaismäärä oli viime vuonna 16, kun nyt listalle pääsi vain 14 toimistoa. Tämä kertoo siitä, että verkkokauppatekeminen selvästi keskittyy. Kokonaisuudessaan Vierityspalkin Toimistot-hakemistossa on 29 toimistoa tällä hetkellä.

Verkkokauppareferenssejä on julkaistu vuoden aikana selvästi enemmän kuin aiemmin. Pandemia on selvästi kiihdyttänyt tämän alueen tekemistä, vaikka lukumääräisesti verkkokauppoja paljon tekevien WooCommerce-toimistojen määrä ei olekaan kasvanut.

TOP-6 kokeneimmat WooCommerce-toimistot Suomessa vuonna 2021

 1. Evermade ★★ (Helsinki)
 2. Contrast ★★ (Helsinki)
 3. Redland ★★ (Helsinki)
 4. Into-Digital ★★ (Helsinki, Jyväskylä)
 5. Avidly ★★ (Helsinki, Tampere, Turku, jne.)
 6. Eeco ★★ (Helsinki, Tampere)

Merkittävin muutos viime vuoteen on erittäin kokeneiden tekijöiden joukon tuplaantuminen. Kahden tähden sarjaan ovat nousseet Into-Digital ja Avidly. Eeco on juuri hiljattain hakemistoon tullut WooCommerceen erikoistunut toimisto, joka tulee suoraan kahden tähden tasolle. Into-Digital, Avidly ja Eeco ovat vahvoja haastajia kokeneimmille verkkokauppatoimistoille.

Referenssien laajuudessa ja vaativuudessa listan kärkeen nousee varsin selvästi Evermade. Evermade on pelkästään viimeisen vuoden aikana julkaissut useita referenssejä laajoista ja vaativista toteutuksista. Viimeisimpiä Evermaden toteutuksia ovat WooCommercella tehdyt Tykkimäen lippukauppa ja Nudamag-verkkolehti, joissa kummassakin myydään pääosin digitaalisia tuotteita. Nudamag on myös hyvä esimerkki WooCommercen joustavuudesta, koska aiempi Nudamagin toteutus perustui Shopifyhyn ja siihen kytkettyihin lisäpalveluihin.

Contrast on pieni helsinkiläinen digitoimisto, joka on myös vahvasti erikoistunut WooCommerce-toteutuksiin. Contrastin tuore toteutus on esimerkiksi Larunpyörän verkkokauppa.

Viime vuoden kärkitoimistolla Redlandilla ei ole vuoden aikana tullut uusia verkkokauppareferenssejä, joten vahva sijoitus perustuu aiempien vuosien referensseihin.

Tähtimäärät perustuvat suoraan julkaistujen, astetta vaativampien WooCommerce-referenssien määrään Vierityspalkin Julkaisut-palstalla viimeisen kolmen vuoden aikana.

Haastajat

Erityisesti Pixels on viimeisen vuoden aikana julkaissut verkkokauppareferenssejä lukuisia, ja on varsin lähellä jo kahden tähden tasolle nousua. Muita Haastajat-listan toimistoja voi pitää kokeneina toimistoina, joiden erikoistuminen ei vain ole erityisesti verkkokaupoissa, mutta verkkokaupoistakin kokemusta löytyy kohtuullisesti.

Yhteensä 14 kokenutta WooCommerce-digitoimistoa

WordPress WooCommerce -verkkokaupoista referenssejä ansiokkaasti keränneitä toimistoja näyttäisi tässä maassa olevan komeat 14 kappaletta, joten ostajan kannalta markkinan tarjoama on erittäin hyvässä tilanteessa. Referenssit tuntuvat myös kasautuvan jo kokeneille toimistoille. Verkkokaupat ovat selvästi oma alueensa, johon osa toimistoista erikoistuu. Näidenkin toimistojen joukossa on kuitenkin paljon eroja siinä millaisia referenssejä toimistoilla on, ja kuinka ison osan toimistojen tekemisestä verkkokaupat muodostavat. Täten ostajana kannattaa tutustua referensseihin perusteellisesti ennen oman suosikkilistan muodostamista.

Lue lisää aiheesta:

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun