Kokeneimmat WordPress-toimistot Suomessa 2015

Perttu Tolvanen

Wordpress Suomessa
Vierityspalkin Toimistot-hakemisto on käynnistynyt hienosti talven aikana. Hakemuksia ja tiedusteluita on tullut varsin runsaasti, ja joukko uusia tulokkaita on päässyt kriteereistä läpi. On ollut ilahduttavaa nähdä miten aktiivinen WordPress-toimistojen kenttä on. Tällä hetkellä hakemistossa on 12 toimistoa, joilla on kaikilla erittäin runsaasti kokemusta WordPressin kanssa työskentelystä.

Tällainen tarjonta on asiakkaiden kannalta erittäin hieno asia. Valinnanvaraa löytyy, ja melkein jokaiseen tarpeeseen löytyy sopiva toimisto. Monilla toimistoilla onkin selkeästi erottuva profiili, joka myös helpottaa asiakkaiden työtä sopivan toimiston valinnassa. Tällainen tilanne kertoo myös toimivasta markkinasta, jossa tilaa riittää erilaisille konsepteille.

WordPressillä tekevät tässä maassa sivustoja myös monet muut toimistot, mutta on helppo sanoa, että kaikkein kokeneimmat ovat listattuna tässä hakemistossa. Hakemiston ulkopuolisetkin tahot voivat olla hyviä vaihtoehtoja, mutta jos haluaa varmasti kokeneen kumppanin, niin tämän hakemiston toimistot ovat turvallisia valintoja.

Seuraavaksi Vierityspalkin Toimistot-hakemisto saattaa suunnata katseensa Drupal-toimistojen suuntaan, koska myös Drupal-toimistojen markkina tarjoaa asiakkaille paljon hyviä vaihtoehtoja.

Katsotaan nyt kuitenkin vielä hieman tarkemmin, että mitä kaikkea kiinnostavaa WordPress-toimistojen rintamalta löytyy.

Isot kissat

Toimistot-hakemiston isoin “WordPress-kissa” on selkeästi Frantic. Tämä erittäin pitkän linjan toimisto panostaa aktiivisesti WordPressiin, ja on kokenut tekijä myös isommille projekteille. Frantic onkin ainoana toimistona yli miljoonan euron liikevaihtoluokassa hakemistossa. Täten etenkin isommille WordPress-projekteille Frantic on varsin itsestäänselvä shorttilista-kandidaatti. Toimistona Frantic ei ole mikään projektikone, mutta talosta löytyy laadukasta suunnittelu- ja toteutusosaamista, joka palvelee etenkin isompien asiakkaiden moninaisia tarpeita.

Keskiraskaassa, vajaan miljoonan euron liikevaihtoluokassa, on tällä hetkellä H1. H1 on onnistunut haalimaan joukkoihinsa erittäin kokeneita WordPress-osaajia, ja etenkin teknisesti vaativissa isoissa projekteissa H1 on vahvoilla. Mittavaa referenssilistaa ei H1:kään ole onnistunut vielä keräämään, mutta toimistona H1 lienee Suomen aktiivisin WordPress-yhteisöön osallistuva taho. Täten etenkin hieman laajemmissa projekteissa H1:sen tulisi olla Franticin tavoin varsin itsestäänselvä shorttilista-kandidaatti.

Vajaan puolen miljoonan euron WordPress-liikevaihtoa tekeviä toimistoja onkin sitten tässä maassa jo useita. Tähän sarjaan lukeutuvat Byroo, Aucor, Exove ja Evermade. Näitä toimistoja voi pitää selkeimpinä Franticin ja H1:sen haastajina isojen projektien saralla. Hyvässä haastaja-asemassa ovat etenkin Aucor ja Evermade, jotka ovat selkeimpiä “projektikoneita”, eli tekevät paljon sivustoja, monenlaisilla budjeteilla.

Nyt viimeisimmissä markkinan käänteissä Aucor ilmoitti viime viikolla haukkaavansa Mediatavastin. Täten Aucor noussee jatkossa H1:sen ja Franticin kanssa yli puolen miljoonan euron liigaan kilpailemaan isommista WordPress-hankkeista.

Byroo ja Exove ovat myös toki astetta isompia toimistoja, mutta tekevät paljon muutakin kuin WordPress-projekteja. Byroo on markkinointiviestintätoimisto, joka on kuitenkin tehnyt WordPressillä isoja toteutuksia. Exove on Drupaliin pääosin erikoistunut iso digitoimisto, josta löytyy niin suunnittelu- kuin toteutusosaamista usealle eri alustalle. Exoven referenssit ovat WordPress-puolella vielä varsin ohuet, mutta toimiston tekninen osaaminen kyllä riittää varmasti isompiinkin projekteihin.

Pienemmät haastajat

Hyvässä haastaja-asemassa ovat myös hakemiston pienemmät toimistot. Alle 300 000 euron liikevaihtoluokkaan kuuluvat hakemistossa Solid Angle, Trimedia, Into-Digital, redandblue, Geniem ja Mediatavast. Näiden toimistojen profiilit vaihtelevatkin sitten kenties eniten. Trimedia lienee tyypillisin ja pitkäikäisin “digitoimisto” tästä porukasta, ja on lyhyessä ajassa tehnyt jo paljon WordPress-projekteja. Solid Angle on myös digitoimistohenkinen toimija, joka on tehnyt WordPressillä jo pidempään. Myös Mediatavast kuuluu noheviin, pieniin digitoimistoihin, jotka ovat vaihtaneet melko hiljattain WordPressiin. Geniem on selvästi teknisin painotukseltaan, ja aiempi historia mobiilifirmana näkyy referensseissä. Into-Digital palvelee pääosin muita markkinointiviestintätoimistoja, joskin on tehnyt jo varsin runsaan määrän projekteja WordPressillä. Design-painotteisin lienee redandblue, joka ei tässä joukossa ehkä edes tavoittele isompia projekteja, vaan keskittyy tyylikkäisiin perustoteutuksiin.

Yhteenvetona voikin edelleen todeta, että pienempien ja keskisuurten webbiprojektien ostajilla on tällä hetkellä mukavat oltavat. Jos oma projekti on melko perinteinen verkkosivustoprojekti, niin hyviä tekijöitä löytyy etenkin WordPress-kentältä suorastaan pilvin pimein.

Myös toimistoille markkina tuntuu toimivan, koska uusia tekijöitä rekrytään koko ajan ja uusia referenssejä julkaistaan. Selvästi WordPress elää kultakauttaan, ja näyttää vakiinnuttaneen asemansa Suomessa johtavana julkaisujärjestelmänä, ainakin pienten ja keskisuurten projektien parissa.

PS. Tilaa Vierityspalkin kuukausikirje sähköpostiisi.

Aiheet: Digitoimistot, WordPress

Tagit: , ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
  1. Pekka says:

    Todella loistava hakemisto! Tästä on varmasti hyötyä ja tulen varmasti käyttämään tätä hyödyksi, kiitos.