Yhteenvetoa: web-analytiikka-artikkeleita Vierityspalkissa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Mitä web-analyytikolta vaaditaan?.

Parin viime vuoden aikana on web-analytiikasta kirjoitettu Vierityspalkissa runsaasti artikkeleita. Tässä yhteenvetona tärkeimmät artikkelit.

1. Vieraskynä: Katsaus web-analytiikan järjestelmiin

Erittäin kattava artikkeli WAA Finlandin puheenjohtaja Petri Mertaselta*. Artikkeli käsittelee markkinoilla olevia web-analytiikkajärjestelmiä. Suositeltavaa luettavaa kaikille web-analytiikan kanssa tekemisissä oleville. Markkinan tärkeimmät ohjelmistotoimittajat ja työkalut kannattaa tuntea.

2. Miten hankitaan web-analytiikkaohjelmisto?

Yhteenvetoartikkeli Vierityspalkissa käydystä keskustelusta. Artikkelissa myös esitetään yhteenveto tärkeimmistä työvaiheista web-analytiikkaohjelmistoa valittaessa.

3. Snoobi-mittaustyökalu kehittyy ja kasvaa vauhdikkaasti

Snoobi on kehittynyt tärkeäksi pelaajaksi Suomessa ja laajentuu myös vauhdikkaasti muualle Eurooppaan. Snoobi on kasvattanut tasaisesti markkinaosuuttaan Suomessa ja onnistunut myös hankkimaan tärkeitä yhteistyökumppaneita ja isoja konserniasiakkaita.

4. RSS-syötteiden mittaamisen arvoitus

RSS-syötteiden merkitys kasvaa koko ajan, mutta RSS-kanavan mittaaminen ei ole kehittynyt kovin nopeasti. Edes Googlen FeedBurner ei ole vielä integroitunut Google Analyticsiin. Mittaamisen haaste ei kuitenkaan saisi olla esteenä RSS-tarjonnan kasvattamiseen. RSS-käyttö on jo todellisuutta, ja täten sen mittaaminenkin kannattaa ottaa huomioon.

5. Verkkoseuranta ja seurannan hyödyt

GetItRightin tekemän tutkimuksen avainkohdat tiivistettynä. Hyvää perustietoa siitä mihin web-analytiikkaa käytetään ja miten sen rooli yrityksissä nähdään.

Lisää artikkeleita on tulossa ja myös vieraskyniä otetaan vastaan web-analytiikan saralta.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai muuttuneen sisällön johdosta.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun