Yhteenvetoa: web-analytiikka-artikkeleita Vierityspalkissa

Perttu Tolvanen

Parin viime vuoden aikana on web-analytiikasta kirjoitettu Vierityspalkissa runsaasti artikkeleita. Tässä yhteenvetona tärkeimmät artikkelit.

1. Vieraskynä: Katsaus web-analytiikan järjestelmiin

Erittäin kattava artikkeli WAA Finlandin puheenjohtaja Petri Mertaselta*. Artikkeli käsittelee markkinoilla olevia web-analytiikkajärjestelmiä. Suositeltavaa luettavaa kaikille web-analytiikan kanssa tekemisissä oleville. Markkinan tärkeimmät ohjelmistotoimittajat ja työkalut kannattaa tuntea.

2. Miten hankitaan web-analytiikkaohjelmisto?

Yhteenvetoartikkeli Vierityspalkissa käydystä keskustelusta. Artikkelissa myös esitetään yhteenveto tärkeimmistä työvaiheista web-analytiikkaohjelmistoa valittaessa.

3. Snoobi-mittaustyökalu kehittyy ja kasvaa vauhdikkaasti

Snoobi on kehittynyt tärkeäksi pelaajaksi Suomessa ja laajentuu myös vauhdikkaasti muualle Eurooppaan. Snoobi on kasvattanut tasaisesti markkinaosuuttaan Suomessa ja onnistunut myös hankkimaan tärkeitä yhteistyökumppaneita ja isoja konserniasiakkaita.

4. RSS-syötteiden mittaamisen arvoitus

RSS-syötteiden merkitys kasvaa koko ajan, mutta RSS-kanavan mittaaminen ei ole kehittynyt kovin nopeasti. Edes Googlen FeedBurner ei ole vielä integroitunut Google Analyticsiin. Mittaamisen haaste ei kuitenkaan saisi olla esteenä RSS-tarjonnan kasvattamiseen. RSS-käyttö on jo todellisuutta, ja täten sen mittaaminenkin kannattaa ottaa huomioon.

5. Verkkoseuranta ja seurannan hyödyt

GetItRightin tekemän tutkimuksen avainkohdat tiivistettynä. Hyvää perustietoa siitä mihin web-analytiikkaa käytetään ja miten sen rooli yrityksissä nähdään.

Lisää artikkeleita on tulossa ja myös vieraskyniä otetaan vastaan web-analytiikan saralta.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina tai muuttuneen sisällön johdosta.)

Aiheet: Web-analytiikka

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!

Comments are closed.