Trainers House Analytics hajoamassa?

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Markkinoinnin automaation järjestelmät Suomessa.

Vierityspalkin aamuinen uutinen raportoi Steve Jacksonin lähdöstä Trainers’ Housen analytiikkayksiköstä. Uutisen julkaisun jälkeen Vierityspalkin toimituksen tietoon on tullut useita kyselyitä ja tiedonpalasia liittyen koko Trainers’ Housen analytiikkayksikköön. On jopa vihjailtu, että koko yksikön henkilökunta olisi kesän aikana irtisanoutunut.

Mikä mahtaa olla TH:n analytiikkayksikön* nykytila ja tulevaisuus?

Jos Steve Jackson ei näe oman roolinsa olevan enää yhteensopiva TH:n strategian kanssa, niin todennäköisesti tämä pätee moniin muihinkin TH:n analytiikkayksikön asiantuntijoihin. TH:n Analytics-yksikköhän on vastannut web-analytiikan, hakukoneoptimoinnin ja hakukonemainonnan osaamisesta Trainers’ Housessa.

Jos kyse on todella väitetystä irtisanoutumisaallosta niin tällä on väistämättä vaikutuksia myös Trainers’ Housen asemaan ja liiketoimintaan digitaalisen median parissa. Yli 20 hengen asiantuntijayksikkö on ollut merkittävä tekijä alalla ja todennäköisesti myös tehnyt arvokasta tulosta Trainers’ Houselle. Huhujen mukaan TH olisi tosin myös menettänyt isoja hakukonemainonnan asiakkuuksia kevään aikana.

Toisaalta moni voi nähdä tämänkin olevan vain luontevaa jatkoa Sarasvuon “tapetaan Satama” -strategialle.

Tällä hetkellä selvää on vain, että analytiikan ja hakukonenäkyvyyden ammattilaisia on vapailla markkinoilla poikkeuksellisen paljon.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

5 kommenttia on “Trainers House Analytics hajoamassa?”

 1. Tämä osoittaa taas Sarasvuon loistavan business-älykkyyden. Olisiko Sataman Performance marketing, Flash Fabriek ja nyt Analytics kannattanut myydä ennemmin niiden näivettymistä (=lahtaaminen)?

  Ostajat oli valmiina. Mutta ei. Miksi?

 2. ex-satamalainen

  Aivan sama, eihän tuota putiikkia kukaan ole ottanut vakavasti pitkään aikaan.

 3. Mutta kyllä se nyt on kuitenkin niin että tarvittaessa näitä “guruja” löytyy kyllä suomenmaasta enemmän kuin noi 20. Ei tuo analytiikka ja verkkomainontamaailma ole mitään rakettitiedettä. Tietenkin pari huippuosaajaa tuolla on joukossa (Steve), mutta uskon myös että tässä on kyse yhden liiketoiminnan siirtämisestä ja lakkauttamisesta.

 4. […] Vierityspalkissa kysyttiin, että onko Trainers’ House Analytics hajoamassa? Nyt esimerkiksi M&M:n uutisesta voi lukea Sarasvuon yrityksen tekemän virallisen ilmoituksen […]

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun