Trainers House Analytics hajoamassa?

Perttu Tolvanen

Vierityspalkin aamuinen uutinen raportoi Steve Jacksonin lähdöstä Trainers’ Housen analytiikkayksiköstä. Uutisen julkaisun jälkeen Vierityspalkin toimituksen tietoon on tullut useita kyselyitä ja tiedonpalasia liittyen koko Trainers’ Housen analytiikkayksikköön. On jopa vihjailtu, että koko yksikön henkilökunta olisi kesän aikana irtisanoutunut.

Mikä mahtaa olla TH:n analytiikkayksikön* nykytila ja tulevaisuus?

Jos Steve Jackson ei näe oman roolinsa olevan enää yhteensopiva TH:n strategian kanssa, niin todennäköisesti tämä pätee moniin muihinkin TH:n analytiikkayksikön asiantuntijoihin. TH:n Analytics-yksikköhän on vastannut web-analytiikan, hakukoneoptimoinnin ja hakukonemainonnan osaamisesta Trainers’ Housessa.

Jos kyse on todella väitetystä irtisanoutumisaallosta niin tällä on väistämättä vaikutuksia myös Trainers’ Housen asemaan ja liiketoimintaan digitaalisen median parissa. Yli 20 hengen asiantuntijayksikkö on ollut merkittävä tekijä alalla ja todennäköisesti myös tehnyt arvokasta tulosta Trainers’ Houselle. Huhujen mukaan TH olisi tosin myös menettänyt isoja hakukonemainonnan asiakkuuksia kevään aikana.

Toisaalta moni voi nähdä tämänkin olevan vain luontevaa jatkoa Sarasvuon “tapetaan Satama” -strategialle.

Tällä hetkellä selvää on vain, että analytiikan ja hakukonenäkyvyyden ammattilaisia on vapailla markkinoilla poikkeuksellisen paljon.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Aiheet: Web-analytiikka

Tagit: ,

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
 1. Minä says:

  Tämä osoittaa taas Sarasvuon loistavan business-älykkyyden. Olisiko Sataman Performance marketing, Flash Fabriek ja nyt Analytics kannattanut myydä ennemmin niiden näivettymistä (=lahtaaminen)?

  Ostajat oli valmiina. Mutta ei. Miksi?

 2. ex-satamalainen says:

  Aivan sama, eihän tuota putiikkia kukaan ole ottanut vakavasti pitkään aikaan.

 3. asiantuntija says:

  Mutta kyllä se nyt on kuitenkin niin että tarvittaessa näitä “guruja” löytyy kyllä suomenmaasta enemmän kuin noi 20. Ei tuo analytiikka ja verkkomainontamaailma ole mitään rakettitiedettä. Tietenkin pari huippuosaajaa tuolla on joukossa (Steve), mutta uskon myös että tässä on kyse yhden liiketoiminnan siirtämisestä ja lakkauttamisesta.