Virallinen ilmoitus: Trainers House Analytics lopetetaan

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Mitä web-analyytikolta vaaditaan?.

Aikaisemmin Vierityspalkissa kysyttiin, että onko Trainers’ House Analytics hajoamassa? Nyt esimerkiksi M&M:n uutisesta voi lukea Sarasvuon yrityksen tekemän virallisen ilmoituksen asiasta*. Virallinen ilmoitus tietysti kuuluu, että yksikkö ajetaan alas, koska se ei sovi yhtiön strategiaan. Luonnollisesti pörssiyhtiön ei ole hyvä julkistaa tiedotteita joissa todettaisiin, että yksikkö ajetaan alas, koska työntekijät ovat vaihtaneet kesän aikana maisemaa.

Tiedotteessa on myös muutamia osuvia lausuntoja varatoimitusjohtaja Jarmo Lönnforssilta.

– Vivutamme yritysten myyntiä ja johtoa valmennuksen ja teknologian avulla. Tähän strategiaan analytiikka ei istu, sanoo Trainers’ Housen varatoimitusjohtaja Jarmo Lönnfors.

Jos tuohon strategiaan ei analytiikka istu, niin mihin sitten?

Yhtä ainutkertainen on myös kommentti työntekijöiden sijoittumisesta:

– Työntekijät tuntuvat sijoittuvan hyvin markkinoille. Alalle tulee uusia toimijoita, arvioi Lönnfors.

Oikeampi ilmaus kai olisi, että työntekijät ovat jo sijoittuneet muualle kesän aikana – ja omasta tahdostaan.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

3 kommenttia on “Virallinen ilmoitus: Trainers House Analytics lopetetaan”

 1. Petri Mertanen

  Täysin samaa mieltä Pertun kanssa: “Jos tuohon strategiaan ei analytiikka istu, niin mihin sitten?” Omien kokemuksieni mukaan analytiikan avulla voidaan helpostikin parantaa minkä tahansa yrityksen myyntiä. Ilmeisesti totuuden kaunistelu on kuitenkin ihan normaali käytäntö pörssiyhtiön viestinnässä?

 2. Samaisiin Lönnforsin lausumiin minäkin huomioni kiinnitin. Analytiikka kun on yksi oivallisimpia keinoja nivoa verkkopalvelut osaksi liiketoimintaa, ja erityisesti myyntiä ja markkinointia.

 3. Mömmön toimittaja nielaisi kyllä syötin kohoa myöten vähän nolosti ilman pienintäkään lähdekritiikkiä. Oikea otsikko olisi nimittäin kuulunut: “Analytiikka irtautuu Sarasvuosta” (kuten Vierityspalkki ansiokkaasti skuuppasi jo hyvän aikaa sitten).

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun