Satama ja Google Analytics

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 18 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Mitä web-analyytikolta vaaditaan?.

Satama toiseksi tuorein yritysosto, Aboavista*, on tuonut Suomen digiskeneen kiinnostavan lisän. Google Analytics on yksi puhutuimmista alan* ilmiöistä. Se luo uuden lähtötason sille miten verkkopalveluiden tuloksia voi/tulisi analysoida. Sataman tänään saama sertifikaatti* tuo (toivottavasti) lisää kiinnostusta aiheeseen myös Suomessa.

Kysymykseni digimedian toimijoille onkin nyt, että miten asiakkaat ja alan muut toimijat ratkaisevat tällä hetkellä yhden tärkeimmistä bisneskysymyksistä:

1) Mitä saiteillä käyvät kuluttajat (loppukäyttäjät) oikein siellä tekevät?
ja vielä tarkemmin: 2) Tuottaako investoiti tavoitteiden mukaisesti?

Itse uskon, että näihin kysymyksiin vastaamisesta on tulossa yhä tärkeämpi osa verkkobisnestä. Suunnittelun tulokset on kyettävä osoittamaan ja mikä onkaan parempi keino siihen kuin metriikka*. Ajatuksia? Ideoita? Kokemuksia?

[Kirjoittaja on töissä Satama Amsterdamissa.]

[* Linkkejä poistettu toimimattomina tai vanhentuneina.]Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun