Web-analytiikan osaajat kohtaavat 25.2.2009

Perttu Tolvanen

Kansainvälisen WAA-järjestön (Web Analytics Association)* paikallinen organisaatio kokoontuu keskiviikkona 25.2.2008 viettämään Web Analytics Wednesday tapahtumaa Unioninkadulle, Helsinkiin. Tapahtuman tavoitteena on tiedottaa ajankohtaisista asioista ja verkostoida alan yrityksiä, myös asiakasorganisaatioita. Ensimmäisen tapahtuman aiheena ovat online-videot ja videoiden mittaaminen. Tapahtuman sponsoreina ovat Taivas ja Trainers’ House.

Web Analytics Wednesday on alkujaan alan gurun, Eric Petersonin, perustama tapahtumamalli. Kyseessä on osallistujille ilmainen tapahtuma johon voivat osallistua kaikki web-analytiikan ja verkkopalveluiden kehittämisen parissa työskentelevät ihmiset. Tapahtuma tarjoaa osallistujille tietoa ja keskustelumahdollisuuksia. Yrityksillä on mahdollisuus parantaa omaa tunnettuuttaan.

It-viikon uutinen osaa kertoa*, että tavoitteena on järjestää neljä tapahtumaa vuodessa. Online-videot ovat haastava avausaihe, mutta tapahtuman puhujat on valittu tarkoin. Ohjelman avaa TNS Gallupin Seppo Roponen* aiheenaan online-videoiden mittaus. Online-videoiden kannattavuuden haasteista puhuu Sorosh Tavakoli* Videoplazalta*. Illan päättää Trainers’ Housen Steve Jackson* otsikolla “Measuring different media attrition with Web Analytics”.

Tapahtumaan voi ilmoittautua Suomen organisaation web-sivuilla.*

Helmikuun tapahtuma on ensimmäinen uudella organisaatiolla*, jonka puheenjohtajana on Naviatechin* Petri Mertanen*. Muut johtokunnan jäsenet ovat Kalle Heinonen* (Omniture*), Leevi Kokko* (Fruugo), Esa Peltonen (Sanoma), Vincent Kermorgant* (Nokia) ja Henry C. Morales* (Trainers’ House Analytics*).

Lehdistötiedotteessa Petri Mertanen toteaa uuden paikallisorganisaation keskittyvän kehittämään analytiikan hyödyntämistä Suomessa. Mertasen mukaan moni organisaatio on Suomessa varsin pitkällä raportoinnin ja mittareiden seurannassa, mutta järjestelmällinen palveluiden parantaminen ja markkinoinnin ohjaaminen web-analytiikan avulla ei vielä ole monenkaan yrityksen hallinnassa.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Aiheet: Web-analytiikka

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat, kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit ja varmistamaan budjetin ennustettavuuden. Ota yhteyttä Perttuun!
  1. Petri Mertanen says:

    Tapahtuma on siirretty Sokos Hotel Presidenttiin.

  2. Nettivideoiden ongelmia ihmettelemässä – Vierityspalkki.fi says:

    […] Web Analytics Wednesday järjestettiin suuresta suosiosta johtuen Sokos Hotel Presidentissä. Aiheena olivat nettivideot ja erityisesti videoiden mittaus. Tilaisuuteen kerääntyi lopulta 85 osallistujaa kuuntelemaan illan kolmea esiintyjää. Ennakkoilmoittautumisia oli vastaanotettu pitkälti toista sataa. Tilaisuus oli ensimmäinen uudelle WAA:n Suomen maaorganisaatiolle. […]