Web-alaan liittyviä tarjouspyyntöjä HILMAssa lokakuussa 2010

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Helsingin kaupunki kokeilee kuinka hyvä ohjelmistofirma se on - ja lopputulos on kamalaa katsottavaa.

Katsaus valtion tarjouspyyntöihin lokakuussa 2010:

 • Etk.fi –verkkopalvelun uudistus*. Luokkaa 300 000 euron hanke. Pääosin julkisen sivuston uudistuksesta kyse.
 • Web seurantapalvelu Valtiokonttorille*. Arvo 100 000 – 120 000 euroa. Hankinnan kohde on tosin jokseenkin hämärä: “käyttöoikeuden ja käyttäjätukipalvelun verkkosivuston kävijäseuranta-järjestelmän ja asiakasportaalin (kävijäseurantatietojen raportointiportaali) käyttämiselle”. Tarjouspyyntöasiakirjat pyydettävä sähköpostitse Valtiokonttorilta.

Myös Sitran Open Corporate Website –hankkeen kilpailutus* lähestyy loppusuoraa. Loppusuoralla skabaamassa Aucor+Syneus* vastaan Deasign*.

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

7 kommenttia on “Web-alaan liittyviä tarjouspyyntöjä HILMAssa lokakuussa 2010”

 1. 300 000 euroa weppisivujen tekemisestä? Olisi mielenkiintoista nähdä, mitä muita tarjouksia oli ja mitä kaikkea tuo projekti pitää sisällään.

 2. Taikka turhaan minä täällä kitisen, ihan hyvin minäkin olisin voinut jättää tarjouksen :-).

 3. Kannattaa muistaa että 200-500Ke budjetit eivät ole “webisivujen tekemisestä” laisinkaan harvinaisia julkisella puolella. Siellä on totuttu toimimaan isojen IT-talojen kanssa jotka oikeasti osaavat laskuttaa. Loppupeleissä 100Ke budjetilla saa varsin rajallisen määrän järkevän hintaista (lue: kestävää businesta) ja jos mennään tekemään paljon käsityötä toteutuksessa repää budjetti nopeasti aika hurjaksi.

  Yksityisellä puolella katsotaan panos/tuotos -suhdetta paljon tarkemmin ja budjetit kasvavat “webbisivujen” osalta harvoin valtaviksi. Pääosin Suomessa liiketoimintaa tekevän yrityksen tuotos-puoli webistä on kuitenkin markkinan koon rajoittama ja toteutustyö on ihan yhtä kallista kuin isommillakin markkinoilla. Globaalit projektit sitten erikseen, mutta niitä tehdään melko vähäisesti Suomessa.

 4. Hyviä kommentteja. Paljonhan 300k on webisaitista, mutta monen julkisorganisaationkin webisaitti on nykyisin jo palvelukanava asiakkaille, ja saattaa sisältää aika monimutkaistakin tiedon julkaisemista/esittämistä. Tällöin perinteinen “webisaitti”-osuus voi olla vain 50k kokonaisuudesta esimerkiksi. Loppuraha menee Vesan mainitsemaan käsityöhön. Ja tosiaan käsityön hinta taas ei vaihtele ihan älyttömästi putiikista/maasta toiseen. On myös erittäin totta, että 100k:lla ei loppujen lopuksi saa ihan rajattomasti laadukasta toteutustyötä joka myös tapahtuu silloin kun halutaan ja jota koordinoidaan kuten asiallista on (ja joka on toteuttavalle tahollekin vielä hyvää bisnestä).

 5. Eläketurvakeskuksen ilmoitus on jälki-ilmoitus eli siihen ei voi enää pistää tarjouksia sisään.

 6. Juha: Totta. Taitaa mennä allekirjoittaneen puusilmäilyn piikkiin tuo epäkohta. Pahoittelut. Voittajaksi näyttää selviytyneen Capgemini Finland Oy ja sopimuksen arvoksi arvioidaan tuo 300 000 euroa.

 7. Tuo Valtiokonttorin kilpailu vaikuttaa mielenkiintoiselta, ainakin speksit on tarjouspyynnössä mietitty kunnolla, esim. eikä GA oikein kelpaa toteutukseen. Ilkeämielinen voisi heittää, että tarjouksessa haetaan toteutukseen Snoobi + mahdollisesti analysointipuolelle konsulttiapua …

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun