Web-alaan liittyviä tarjouspyyntöjä HILMAssa lokakuussa 2010

Perttu Tolvanen

Katsaus valtion tarjouspyyntöihin lokakuussa 2010:

 • Etk.fi –verkkopalvelun uudistus. Luokkaa 300 000 euron hanke. Pääosin julkisen sivuston uudistuksesta kyse.
 • Web seurantapalvelu Valtiokonttorille. Arvo 100 000 – 120 000 euroa. Hankinnan kohde on tosin jokseenkin hämärä: “käyttöoikeuden ja käyttäjätukipalvelun verkkosivuston kävijäseuranta-järjestelmän ja asiakasportaalin (kävijäseurantatietojen raportointiportaali) käyttämiselle”. Tarjouspyyntöasiakirjat pyydettävä sähköpostitse Valtiokonttorilta.

Myös Sitran Open Corporate Website –hankkeen kilpailutus lähestyy loppusuoraa. Loppusuoralla skabaamassa Aucor+Syneus vastaan Deasign.

Aiheet: Uncategorized

Perttu Tolvanen

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja omistaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton toimija, joka auttaa asiakkaita suunnittelemaan digitaalisia palveluita, valitsemaan sopivimmat teknologiat ja kilpailuttamaan osaavimmat kumppanit. Pertun yhteystiedot.
 1. Vesa Linja-aho says:

  300 000 euroa weppisivujen tekemisestä? Olisi mielenkiintoista nähdä, mitä muita tarjouksia oli ja mitä kaikkea tuo projekti pitää sisällään.

 2. Vesa Palmu says:

  Kannattaa muistaa että 200-500Ke budjetit eivät ole “webisivujen tekemisestä” laisinkaan harvinaisia julkisella puolella. Siellä on totuttu toimimaan isojen IT-talojen kanssa jotka oikeasti osaavat laskuttaa. Loppupeleissä 100Ke budjetilla saa varsin rajallisen määrän järkevän hintaista (lue: kestävää businesta) ja jos mennään tekemään paljon käsityötä toteutuksessa repää budjetti nopeasti aika hurjaksi.

  Yksityisellä puolella katsotaan panos/tuotos -suhdetta paljon tarkemmin ja budjetit kasvavat “webbisivujen” osalta harvoin valtaviksi. Pääosin Suomessa liiketoimintaa tekevän yrityksen tuotos-puoli webistä on kuitenkin markkinan koon rajoittama ja toteutustyö on ihan yhtä kallista kuin isommillakin markkinoilla. Globaalit projektit sitten erikseen, mutta niitä tehdään melko vähäisesti Suomessa.

 3. Perttu Tolvanen says:

  Hyviä kommentteja. Paljonhan 300k on webisaitista, mutta monen julkisorganisaationkin webisaitti on nykyisin jo palvelukanava asiakkaille, ja saattaa sisältää aika monimutkaistakin tiedon julkaisemista/esittämistä. Tällöin perinteinen “webisaitti”-osuus voi olla vain 50k kokonaisuudesta esimerkiksi. Loppuraha menee Vesan mainitsemaan käsityöhön. Ja tosiaan käsityön hinta taas ei vaihtele ihan älyttömästi putiikista/maasta toiseen. On myös erittäin totta, että 100k:lla ei loppujen lopuksi saa ihan rajattomasti laadukasta toteutustyötä joka myös tapahtuu silloin kun halutaan ja jota koordinoidaan kuten asiallista on (ja joka on toteuttavalle tahollekin vielä hyvää bisnestä).

 4. Juha says:

  Eläketurvakeskuksen ilmoitus on jälki-ilmoitus eli siihen ei voi enää pistää tarjouksia sisään.

 5. Perttu Tolvanen says:

  Juha: Totta. Taitaa mennä allekirjoittaneen puusilmäilyn piikkiin tuo epäkohta. Pahoittelut. Voittajaksi näyttää selviytyneen Capgemini Finland Oy ja sopimuksen arvoksi arvioidaan tuo 300 000 euroa.

 6. Juha says:

  Tuo Valtiokonttorin kilpailu vaikuttaa mielenkiintoiselta, ainakin speksit on tarjouspyynnössä mietitty kunnolla, esim. eikä GA oikein kelpaa toteutukseen. Ilkeämielinen voisi heittää, että tarjouksessa haetaan toteutukseen Snoobi + mahdollisesti analysointipuolelle konsulttiapua …