Hilmappi helpottaa julkisten hankintojen seurantaa

Perttu Tolvanen

MindTrekin kansalaisosallistujan työkalut –kilpailussa* kolmanneksi sijoittunut Hilmappi* on erittäin mielenkiintoinen kotimainen web-sovellus. Gemilo*-yrityksen toteuttama Hilmappi yksinkertaisesti tarjoaa vaihtoehtoisen käyttöliittymän valtionhallinnon tarjouspyyntöportaaliin HILMAan. Alkuperäinen HILMA-portaali kun ei ole mikään käytettävyyden huippusuoritus, niin Hilmappi tulee todella tarpeeseen.

Erityisen mielenkiintoinen on Hilmapin tapa esittää tarjouspyynnöt kartalla.

image

Esimerkiksi yllä olevassa kuvassa on otettu tarkasteluun ohjelmistosuunnitteluun liittyvät tarjouspyynnöt ja havaittu Mäntsälässä olevan avoinna tarjouspyyntö SharePoint Intranet-ratkaisun kehitysprojektista*. Avautuvasta ikkunasta pääsee tutkimaan tietoja tarkemmin ja siirtymään HILMA-portaalissa julkaistuun ilmoitukseen*. Vastaavia tarjouspyyntöjä näyttäisi olevan Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella varsin paljon. Lahdessakin näkyy yksi olevan.

Hilmapin peruskäyttö on maksutonta, mutta Premium-tili tarjoaa tärkeitä lisäominaisuuksia. Maksamalla 29 euroa kuukaudessa Premium-tilistä voi kohteita merkata luetuksi ja suosikeiksi. Lisäksi kohteisiin voi tehdä merkintöjä ja Hilmapista voi saada myös sähköposti-ilmoitukset ja RSS-syötteet. Premium-tiliä voi kokeilla ilmaiseksi 30 päivän ajan.

Hilmapissa* on ainesta monen julkishallinnon kanssa asioivan myyntipäällikön suosikkisovellukseksi!

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

  1. Aki Björklund says:

    Jos ei tykkää rekisteröityä, voi maksutunta palvelua kokeilla poistamalla tielle asetetut layerit vaikka Firebugilla.

    Miksei Hilma tarjoa syötteitä? Ei menisi kauan tekaista, pitäisikö? Näyttäisi siltä, että aika moni taho yrittää tehdä liiketoimintaa kaikenlaisilla vahtipalveluilla.

  2. Perttu Tolvanen says:

    Mietin tuota kirjoittaessani juuri tuota samaa, että kyllähän nyt RSS-syötteet pitäisi saada ulos ehdottomasti. Vierityspalkkiinkin on aiemmin mietitty palstaa joka listaisi HILMAsta tarjouspyyntöjä jotka liittyvät web-alaan. Tietyillä avainsanoilla filtteröitynä tuolta saisi ihan automaattisesti poimittua hyvän feedin/palstan mielenkiintoisia hankintailmoituksia. Palstan tekeminen olisi minusta mielenkiintoista sen takia, että siitä jäisi sitten paremmin jälki siitä että mitä mitkäkin virastot ovat ostaneet – tai yrittäneet ostaa.

    Olen useamman kerran aloitellut artikkelia jonka lähtökohtana on ollut mielenkiintoinen HILMA-ilmoitus. Siellä on nimittäin aika mielenkiintoisia ilmoituksia ajoittain ja ne eivät saa ollenkaan kaipaamaansa huomiota, mielestäni. Olisi minusta alalle aika mielenkiintoista saada web-alaan liittyvät julkiset tarjouspyynnöt paremmin näkyville ja saataville.