Hilmappi helpottaa julkisten hankintojen seurantaa

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 15 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut vero.fi nojaa tilanteisiin ja hakuun - mutta on kokonaisuutena ristiriitainen digipalvelu.

MindTrekin kansalaisosallistujan työkalut –kilpailussa* kolmanneksi sijoittunut Hilmappi* on erittäin mielenkiintoinen kotimainen web-sovellus. Gemilo*-yrityksen toteuttama Hilmappi yksinkertaisesti tarjoaa vaihtoehtoisen käyttöliittymän valtionhallinnon tarjouspyyntöportaaliin HILMAan. Alkuperäinen HILMA-portaali kun ei ole mikään käytettävyyden huippusuoritus, niin Hilmappi tulee todella tarpeeseen.

Erityisen mielenkiintoinen on Hilmapin tapa esittää tarjouspyynnöt kartalla.

image

Esimerkiksi yllä olevassa kuvassa on otettu tarkasteluun ohjelmistosuunnitteluun liittyvät tarjouspyynnöt ja havaittu Mäntsälässä olevan avoinna tarjouspyyntö SharePoint Intranet-ratkaisun kehitysprojektista*. Avautuvasta ikkunasta pääsee tutkimaan tietoja tarkemmin ja siirtymään HILMA-portaalissa julkaistuun ilmoitukseen*. Vastaavia tarjouspyyntöjä näyttäisi olevan Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella varsin paljon. Lahdessakin näkyy yksi olevan.

Hilmapin peruskäyttö on maksutonta, mutta Premium-tili tarjoaa tärkeitä lisäominaisuuksia. Maksamalla 29 euroa kuukaudessa Premium-tilistä voi kohteita merkata luetuksi ja suosikeiksi. Lisäksi kohteisiin voi tehdä merkintöjä ja Hilmapista voi saada myös sähköposti-ilmoitukset ja RSS-syötteet. Premium-tiliä voi kokeilla ilmaiseksi 30 päivän ajan.

Hilmapissa* on ainesta monen julkishallinnon kanssa asioivan myyntipäällikön suosikkisovellukseksi!

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

2 kommenttia on “Hilmappi helpottaa julkisten hankintojen seurantaa”

 1. Jos ei tykkää rekisteröityä, voi maksutunta palvelua kokeilla poistamalla tielle asetetut layerit vaikka Firebugilla.

  Miksei Hilma tarjoa syötteitä? Ei menisi kauan tekaista, pitäisikö? Näyttäisi siltä, että aika moni taho yrittää tehdä liiketoimintaa kaikenlaisilla vahtipalveluilla.

 2. Mietin tuota kirjoittaessani juuri tuota samaa, että kyllähän nyt RSS-syötteet pitäisi saada ulos ehdottomasti. Vierityspalkkiinkin on aiemmin mietitty palstaa joka listaisi HILMAsta tarjouspyyntöjä jotka liittyvät web-alaan. Tietyillä avainsanoilla filtteröitynä tuolta saisi ihan automaattisesti poimittua hyvän feedin/palstan mielenkiintoisia hankintailmoituksia. Palstan tekeminen olisi minusta mielenkiintoista sen takia, että siitä jäisi sitten paremmin jälki siitä että mitä mitkäkin virastot ovat ostaneet – tai yrittäneet ostaa.

  Olen useamman kerran aloitellut artikkelia jonka lähtökohtana on ollut mielenkiintoinen HILMA-ilmoitus. Siellä on nimittäin aika mielenkiintoisia ilmoituksia ajoittain ja ne eivät saa ollenkaan kaipaamaansa huomiota, mielestäni. Olisi minusta alalle aika mielenkiintoista saada web-alaan liittyvät julkiset tarjouspyynnöt paremmin näkyville ja saataville.

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun