Podcast kilpailutusten myyteistä

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 4 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Helsingin kaupunki kokeilee kuinka hyvä ohjelmistofirma se on - ja lopputulos on kamalaa katsottavaa.

Allekirjoittanut ja Jari Kotola keskustelevat Soveltoradion viimeisimmässä jaksossa tietojärjestelmäprojektien kilpailuttamisesta ja erityisesti aiheeseen liittyvistä myyteistä. Esimerkkiprojekteissa viitataan etenkin web-alan projektien kilpailutuksiin, ja aihetta käsitellään sekä julkisten kilpailutusten että yksityisen puolen ostamisen näkökulmasta.

Kysymyksiä joita podcastissa käsitellään:

 • Miten tietojärjestelmien kilpailuttaminen ja ohjelmistotuotteiden ostaminen on muuttunut viimeisen 20 vuoden aikana?
 • Miten viime vuosien pilvialustakehitys (Amazon AWS, Microsoft Azure, jne.) on muuttanut kilpailuttamista?
 • Miten asiakkaiden rooli ja ajattelu on muuttunut?
 • Miksi Suomessa tehdään räätälinä niin paljon – ja miksi sitä ihannoidaan?
 • Minkälaisia virheitä toimittajat usein tekevät kilpailutuksessa?
 • Miksi ohjelmistoyritysten toimitusjohtajat puhuvat julkisesta kilpailuttamisesta ihan puutaheinää?
 • Miten yksityisen puolen kilpailutukset eroavat julkisesta puolesta? Mitä siellä mokaillaan?

Keskustelussa puhutaan myös ihan kilpailuttamisen yksityiskohdista ja esimerkiksi siitä milloin kannattaa käyttää hyvin omanlaisia kilpailutusmalleja ja milloin kannattaa enemmänkin kilpailuttaa samalla tavalla kuin muutkin.

PS. Tilaa Vierityspalkin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, joka koostaa artikkelit, linkkivinkit, työpaikat ja julkaisut (uutiskirjeellä on jo yli 800 tilaajaa).

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun