Web-alaan liittyviä tarjouspyyntöjä HILMAssa kesällä 2010

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Kun valitset digitoimistoa - kannattaako vaatia kokemusta samalta toimialalta?.

Valtion tarjouspyyntöjä julkaisevassa HILMAssa on säännöllisesti mielenkiintoisia web-alaan liittyviä tarjouspyyntöjä. Tarjouspyyntöjen taso vaihtelee laidasta laitaan ja ehkä siksi niiden tarkkailu on parhaimmillaan hyvin opettavaista. Tässä muutamia poimintoja kesähelteillä avoinna olevista tarjouspyynnöistä:

Vaikka tarjouskilpailuihin ei aikoisi osallistua, niin tarjouspyynnöistä selviää varsin usein millaisilla järjestelmillä eri asiakkaat verkkopalveluitaan pyörittävät ja millaisia haasteita heillä on palveluidensa kehityksen kanssa ollut. Tämä voi olla parhaimmillaan hyvin opettavaista jos haluaa tutustua eri toimialojen verkkokehityksen haasteisiin.

Usein on myös mielenkiintoista tarkkailla sitä kuinka yhteen tarjouspyyntöön on tungettu hyvin monenlaisia tarpeita. Esimerkiksi julkaisujärjestelmän hakeminen samalla kertaa internet-sivustoille ja intranet-sivustoille johtaa helposti hyvin erikoisiin vaatimuslistoihin. Tarjouspyyntö saattaa esimerkiksi vaatia, että saman järjestelmän tulisi pystyä julkaisemaan näyttäviä web-sivustoja ja integroitumaan osaksi harvinaista logistiikkajärjestelmää.

Tarjouspyyntöjen välillä onkin huomattavia laatueroja kun isot hankintaorganisaatiot saattavat tuntea ostokohteen paremmin kuin toimittajat, ja vastavuoroisesti esimerkiksi pienet kunnat saattavat pyytää tarjouksia kokonaisuuksista joillaisia ei pysty mikään markkinoilla toimiva yritys edes toimittamaan.

Tarjouspyyntöjä kannattaakin usein lukea tietoisen kriittisellä asenteella.

Myös jälki-ilmoitukset ovat usein mielenkiintoisia paikkoja tarkkailla sitä kuinka isoissa kilpailutuksissa loppumetrit menivätkään. Esimerkiksi YLE ilmoittaa jälki-ilmoituksella, että web-streamaus-palveluiden toteutuksen voitti TeliaSonera ja sopimuksen lopullinen arvo on 600 000 ja 1 000 000 euron välillä.

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen kävijöistä

 • 1140+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.

 • 29 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Siirry takaisin sivun alkuun