Digimedia-alan raportit ja lähteet vuonna 2009

Artikkeli

Otathan huomioon, että tämä artikkeli on yli 14 vuotta vanha, joten sisältö ja linkit eivät ole välttämättä ihan ajan tasalla. Tuoreena lukemisena samasta kategoriasta: Uudistunut Tulli.fi on reilusti asiointikanava - eikä vain viraston verkkosivu.

Raportit ja lähteet –sivu sai loistavan alun vuonna 2009. Vuoden aikana listalle kertyi linkkejä jo useisiin satoihin raportteihin ja tutkimuksiin. Sivu kattaa erityisesti web-kehitykseen ja internetin kasvuun liittyviä tutkimuksia, opinnäytteitä, kirjoja ja raportteja 2000-luvun alusta alkaen. Rajauksena on pidetty tutkimuksien ja raporttien löytymistä verkosta. Vain painettujen kirjojen osalta on sallittu linkittäminen vain kustantajan tietosivuun. Vinkkejä ja ehdotuksia listalle sopivista julkaisuista otetaan vastaan osoitteella toimitus-lista(at)vierityspalkki.fi

Seuraavaksi listattuna vuoden 2009 aikana julkaistut raportit ja lähteet. Hyviä lukuhetkiä!

2009 julkaistut kirjat ja raportit

Unohtuiko jotain? Täydennä kommenteissa tai laita mailia toimitus-lista(at)vierityspalkki.fi

(*Toim. huom. Linkkejä poistettu toimimattomina.)

Perttu Tolvanen

Perttu on Vierityspalkin päätoimittaja ja kirjoittaja.

Perttu Tolvanen on digitaalisten palveluiden suunnittelun, arkkitehtuuriratkaisujen ja kumppanivalintojen asiantuntija. Perttu on konsulttiyhtiö North Patrol Oy:n konsultti ja toinen perustaja. North Patrol on digitoimistoista ja järjestelmätoimittajista riippumaton konsulttiyhtiö, joka suunnittelee digitaalisia palveluita ja auttaa asiakkaita onnistumaan uudistushankkeissaan. Ota yhteyttä Perttuun!

4 kommenttia on “Digimedia-alan raportit ja lähteet vuonna 2009”

 1. Reijo Kupiainen

  Hei

  Tässä yksi täydennys:
  *linkki poistettu toimimattomana*

 2. Hei,

  Todella hieno lista! Kiitos. Lisää tähän löytyisi myös meidän Media Labin MA lopputöistä. Tässä linkit tämän vuoden satoon:

  Kevät 2009
  *linkki poistettu toimimattomana*

  Syksy 2009
  *linkki poistettu toimimattomana*

 3. Pieni korjaus: Tutkimus: Connecting Photos – A Qualitative Study of Cameraphone Photo Use (Rantavuo 2009) on Heli Rantavuon väitöskirja.

 4. Jaana Kuusinen

  Tässä vielä yksi netin kulttuurihistoriaa valottava teos: *linkki poistettu toimimattomana*

Kommentointi on suljettu.Vierityspalkki-blogi

Julkaistu vuodesta 2006. Vierityspalkki on blogi kotimaisen internet-alan trendeistä, teknologioista ja alan toimistoista. Seuraa, niin tiedät miten ja kenen toimesta syntyvät parhaat verkkopalvelut, verkkokaupat ja räätälöidyt web-sovellukset.
Lisätietoa blogista ja sen lukijoista.

 • 1100+ asiantuntija-artikkelia.

  Toimitettua asiasisältöä kattavasti teknologioista ja web-alan ilmiöistä. Vierityspalkki nostaa esiin alan puheenaiheita ja tuoretta tutkimustietoa, osallistuu keskusteluun sekä haastattelee alan asiantuntijoita ja toimistoja.


  Kaikki artikkelit

 • 1300+ digipalvelun referenssicasea.

  Julkaisut-palsta tarjoaa näkyvyyttä kiinnostaville uusille verkkopalveluille ja web-sovelluksille, ja antaa asiakkaille mahdollisuuden arvioida eri toimistojen osaamista.


  Selaa toimistojen julkaisuja

 • 1000+ aktiivista lukijaa blogin kuukausikirjeellä.

  Kerran kuukaudessa ilmestyvä kuukausikirje koostaa julkaistut artikkelit, uudet julkaisut, avoimet työpaikat ja ajankohtaiset linkkivinkit.


  Tilaa uutiskirje

 • 31 kokenutta digitoimistoa

  on päässyt aina ajantasaiselle Toimistot-listalle. Lista on auttanut asiakkaita löytämään kokeneita digitoimistokumppaneita jo usean vuoden ajan. Lista keskittyy WordPress-osaajiin ja räätälöityjen web-sovellusten tekijöihin.


  Selaa Toimistot-listaa

Tilaa kuukausikirje

Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje koostaa artikkelit, julkaisut, työpaikat ja linkkivinkit. Kirjeellä on jo yli 1000 tilaajaa.
Huom. Sähköpostiosoitettasi ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen – ihan oikeasti.

Siirry takaisin sivun alkuun